کد خبر:۱۹۴۱۰۳
یاسین علی در در یادواره علمی پروفسور روژه گارودی:

روژه گارودی نماد آيه 218 بقره است/ اختلاف نظر گارودي با دكارت

فارغ‌التحصيل دانشگاه امام صادق (ع) به آيه 218 بقره اشاره كرد و گفت: او نماد اين آيه است وقتي سير فكري او را مرور مي‌كنيم مي‌توانيم به ...
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، ژولين پليسيه (ياسين علي) در یادواره علمی فیلسوف مسلمان فرانسوی، پروفسور روژه گارودی که عصر امروز دوشنبه با حضور آیت الله محمد علی تسخیری، رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در تالار علامه جعفری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، به بررسي شخصيت روژه گارودي پرداخت.
 
ياسين علي خط مشي فكري و تحولات روژه گارودي را متكي به رجا دانست و گفت: اين بي‌ثباتي كه در روژه مي‌بينيم بيشتر حكايت از هجرت دارد دشمن و دوست اعتراف داشته‌اند او موضع گيري‌هاي شجاعانه در راه خدا داشته است.
 
وی در ادامه به آيه 218 بقره اشاره كرد و گفت: او نماد اين آيه است وقتي سير فكري او را مرور مي‌كنيم مي‌توانيم به اين سير فكري يك انسجام بدهيم، وی مسيحي بود، كمونيست شد بعد از آن مسيحي شد و سرانجام مسلمان؛ سرانجام وی به اسلام ختم شد.
 
ياسين علي، مسلمان شدن روژه را يك پيام بزرگ براي ملحدان دانست و گفت: گارودي رسما در كتابش اين پيام را مي‌دهد كه تمامي مكاتب فكري را بررسي كرده ولي هيچ‌كدام پاسخگوي او نبودند.
 
فارغ‌التحصيل دانشگاه امام صادق (ع) ضمن اشاره به تكفير گارودي توسط علماي وهابيت گفت: گارودي اعتراف مي‌كند به اصول فكري‌اش پايبند مانده و مي‌گويد كتاب ماركس را در دست چپ و انجيل را در دست راست گرفتم و به اسلام وارد شدم.
 
وي افزود: ما در اسلام داريم كه هر شخصي جداي از دينش اصالتي دارد و اين شخصيت در اسلام او ظهور مي‌كند.
 
یاسین علی ادامه داد: گارودي به عدالت اجتماعي، ساخت جامعه انساني، مخالفت با تمدن غرب و پايبندي به انقلاب در ساخت جامعه اسلامي متعهد بود و در اعتقادات كمونيستي خود تغييراتي ايجاد كرد اما همچنان حس جمعي و توجه به اجتماع را قبول داشت.
 
فارغ‌التحصيل دانشگاه امام صادق (ع) گفت: گارودي روي ماركسیم تأكيد داشت‌ هرچند كه مادي‌گراست.
 
وی با اشاره به آيه 84 سوره اسراء گفت: در تفسير نمونه در ذيل اين آيه آمده شاكله يعني يكسري عادات و اعمال كه ملكه شده است و ما مي‌بينيم كه گارودي تا آخر عمرش يك سري عادات و رفتار دارد كه با او همراه است.
 
یاسین علی درباره ارتباط گارودي با دكارت گفت: گارودي با دكارت و فردگرايي او هم مشكل داشته است و به جاي جمله مي‌انديشم پس هستم مي‌گويد دوست داريم پس هستيم حتي متكلم را به جمع تغيير مي‌دهد.
 
فارغ‌التحصيل دانشگاه امام صادق (ع) درباره ديدار خود با گارودي گفت: در اواخر سال 90 با روژه گارودي ديدار داشتم و خود او از اولين آشنايي‌اش با اسلام گفت؛ زماني كه در ارودگاه جلفاي الجزاير بودم محكوم به اعدام شدم سربازاني كه قرار بود مرا اعدام كنند چون مسلمان بودند و من هم خلع سلاح، از اعدام من خودداري كردند اين اولين مواجه من با اسلام بود.
 
وی دين را از نگاه روژه اعتراف به وابستگي انسان به خالق دانست و گفت: گارودي عدم پيوستگي بين خدا و انسان را دين مي‌داند چون همين موضوع در مسيحيت نقطه ضعف است. 
 
یاسین علی گفت: انسجام فكري گارودي نشان مي‌دهد لازم است فكر اسلامي را پرورش دهيم و به جهانيان نشان دهيم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار