دكتر مسعود رحيمي، مسئول پژوهشكده تحقيقات پيشرفته مهندسي شيمي دانشگاه رازي در گفتوگو با خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» در كرمانشاه، برگزاري نخستين همايش ملي «كاربرد CFD در مهندسي شيمي» در دانشگاه رازي را نشانگر قابليت دانشگاه در اين رشته عنوان كرد و گفت: برگزاري اين كنفرانس در دانشگاه رازي باعث نهادينه شدن اين علم در دانشگاه رازي مي شود؛ همچنين با آمدن محققان ساير شهرها به اين دانشگاه ميتوانيم توانمنديهاي اين دانشگاه را به همه بشناسانيم.
وي افزود: استقبال از نخستين همايش ملي «كاربرد CFD در مهندسي شيمي» بسيار مطلوب بوده است؛ چرا كه با وجود موضوع بسيار تخصصي اين همايش، مقالات زيادي تا پايان مهلت ارسال مقالات (10ارديبهشت ماه) به دبيرخانه همايش ارسال شده است.
رحيمي در ادامه ابراز اميدواري كرد كه با انجام فعاليتهاي علمي و پژوهشي بيشتر، سطح علمي دانشگاههاي ايران ارتقا يابد.
وي در خصوص پيشينه علم CFD گفت: شروع اين علم از طرف مهندسان مكانيك بوده است و آنان براي مدل سازيهاي هوا فضا از آن استفاده ميكردند، اما امروزه اكثر علوم بخصوص رشته شيمي كه قرابت خاصي با صنعت دارد، با اين رشته درگير هستند.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه رازي با اشاره به اهميت رابطه مراكز علمي با صنعت خاطرنشان كرد: از آنجا كه در اين نوع مدل سازي، خود نمونه اصلي را مدل ميكنيم، در نتيجه صنعت نيز با اعتماد بيشتري اين مدل سازيها را از ما قبول ميكند و به همين علت است كه ما هميشه طرح صنعتي داريم.
وي با اشاره به خالي بودن جاي كاربرد CFD در مهندسي شيمي تا قبل از سال 1379 در کشور تصريح كرد: از اينكه در عرصه كاربرد CFD در مهندسي شيمي جز پيشگامان محسوب ميشويم، بسيار خرسنديم.
مسئول مركز تحقيقاتي كاربرد CFD در مهندسي شيمي در دانشگاه رازي با اشاره به جايگاه بسيار مطلوب مباحث پژوهشي در دانشگاه رازي، بخصوص در پژوهشكده تحقيقات پيشرفته مهندسي شيمي خاطرنشان كرد: ركورد علمي باعث شده كه به عنوان نخستين پژوهشكده دانشگاه رازي در ظرف چند ماه موافقت اصولي از نوع دوم را براي پژوهشكده اخذ كنيم.
لازم به ذكر است، اين همايش در تاريخ 25 ارديبهشت ماه به صورت ارائه مقالات و پوسترها و در تاريخ 26 ارديبهشت ماه به صورت بازديد از مناطق ديدني و مراكز صنعتي انجام ميپذيرد./انتهاي پيام/