دانشجويان پيرو خط امام بعد از تسخير لانه جاسوسي و ادامه آن به مدت 444 روز لياقت خود را به امام امت نشان دادند و به فرياد هل من ناصر ينصرني امام خميني (ره) پاسخ دادند و بسياري از مسئوليتهاي خطير انقلاب اسلامي ايران را پذيرفتند.
گروه پرونده ويژه «خبرگزاري دانشجو»؛
اخلاص و شهرت
دانشجويان پيرو خط امام بعد از تسخير لانه جاسوسي و ادامه آن به مدت 444 روز لياقت خود را به امام امت نشان دادند و به فرياد هل من ناصر ينصرني امام خميني (ره) پاسخ دادند و بسياري از مسئوليتهاي خطير انقلاب اسلامي ايران را پذيرفتند. بعد از گذشت سي سال از تسخير لانه جاسوسي همچنان در مسئوليتهاي مختلف ايفاي نقش ميكنند.
دقيقترين فرمانده جنگ
سردار عزيز جعفري فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در آبان ماه سال 1358 دانشجوي دانشكده معماري دانشگاه تهران بود او نيز مانند بسياري از دانشجويان پيرو خط امام با توجه به آموزشهايي كه ديده بود به سپاه پيوست اولين گردان زرهي سپاه را ايجاد كرد و از پايهگذاران جنگهاي نامنظم و نامتقارن در دفاع مقدس بود.
سردار جعفري دقيقترين فرمانده جنگ به تعبير محسن رضايي است و تحصيلات خود را تا كارشناسي ارشد معماري ادامه داد. عزيز جعفري ميگويد: «ما از طرف مقام معظم رهبري ماموريم تا انسانهايي همطراز امام و انقلاب تربيت كرده و اشراف اطلاعاتي در مأموريتها و تشكيل بسيج دهها ميليون را در اولويت كار خود قرار دهيم.»
عزيز جعفري به همراه علي رضا افشار به نمايندگي انجمن اسلامي دانشگاه تهران به جمع تسخير كنندگان سفارت آمريكا پيوست.
عليرضا افشار نيز بعدها به سپاه رفت و رئيس ستاد مشترك سپاه پاسداران فرماندهي كل بسيج و معاون فرهنگي ستاد كل نيروهاي مسلح را در كارنامه خود دارد.
ديگر سردار حاضر در لانه جاسوسي رضا سيف الهي از دانشجويان رشته فيزيك دانشگاه صنعتي شريف بود كه در شوراي مركزي دانشجويان پيرو خط امام عضويت داشت. او ميگويد با توصيه شهيد بهشتي از رفتن به فلسطين منصرف و به دانشگاه رفتم در روزهاي قبل از تسخير لانه با دوربين دو چشم از ساختمان هاي بلند خيابان طالقاني سعي ميكردم تعداد ساختمانهاي موجود در سفارت آمريكا را شناسايي كنم.
سيف الهي بعدها مسئول اطلاعات سپاه و با ادغام شهرباني، كميته و ژاندارمري و تشكيل نيروي انتظامي اولين فرمانده آن شد.
وي فرماندهي حفاظت اطلاعات نيروي انتظامي در سال 70، مشاور نظامي فرماندهي معظم كل قوا با حكم ايشان، فرماندهي قرارگاه نصر را نيز در سابقه خود دارد. او در كنار تحصيلات دانشگاهي تحصيلات حوزوي را نيز پي گرفت و با گذشت بيش از سي سال از اشغال لانه ميگويد: با تسخير لانه جاسوسي ثابت شد كه خط سازشي با آمريكا و جود ندارد.
ردپاي بچههاي لانه را ميتوان همچنان در سپاه پيدا كرد حسين دهقان يكي از ديگر از دانشجويان پيرو خط امام بود او فرماندهي ردههاي مختلف سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس را تجربه كرد و مدتي نيز به لبنان رفت.
حسين دهقان فارغ التحصيل دكتراي مديريت از دانشگاه تهران و مسئوليتهايي همچون معاون رئيس جمهور و رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران در دولتهاي هشتم ونهم و جانشيني وزارت دفاع را در دولت سيد محمد خاتمي، در سابقه مسئوليتي خود دارد.
وزارت دانشجويان
حبيب الله بي طرف دانشجوي دانشگاه تهران و عضو شوراي مركزي دانشجويان پيرو خط امام بود او پس از گذشت سال ها از تسخير لانه در مصاحبهاي با كند ذهن خواندن اعضاي دولت موقت گفت: با وجود آن كه قدرت عظيم انقلاب و مردم حضرت امام در جامعه وجود داشت اين كند ذهنها و يا مرعوب شدهها براي اداره حكومت دست نياز به سوي آمريكا دراز كرده بودند حبيب الله بيطرف موفق شد در زمان دولت خاتمي به مدت هشت سال وزير نيرو باشد و هم اكنون نيز گفته ميشود كه حبيب الله بيطرف به همراه دكتر عارف سياست هاي انتخاباتي خاتمي را پيش ميبرند و ليست جديدي را در انتخابات مجلس نهم ارائه خواهند داد.
از ديگر دوستان حبيب الله بيطرف علي اصغر زحمتكش بود كه از اعضاي شوراي مركزي و مسئول عمليات تسخير لانه بوده كار حفاظت گروگانها را بر عهده داشت او نيز مدتي را در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گذراند و در ارودگاههاي آمريكا به خاطر بازداشتن يكي از گروگانها از نابود كردن اسناد تحت پيگرد قرار گرفت. علي اصغر زحمتكش در زمان تكيه بيطرف بر مسند وزارت نيرو به خوزستان رفت و به همراه وفا تابش از ديگر بچههاي لانه مسئوليت ساخت سدهاي كرخه 2 و 3 را برعهده گرفت.
بچههاي لانه در عرصه سياست خارجي
از ديگر اعضاي شوراي بازو حسين شيخ الاسلام بود كه در آمريكا به عنوان دانشجو فعاليت سياسي ميكرد و به دليل تسلطش به زبان انگليسي به لانه آمد يكي از سخنگويان دانشجويان پيرو خط امام شد و در كار بررسي اسناد نيز شركت داشت. حسين شيخالاسلام به مدت 16 سال در مقام معاونت سياسي وزارت خارجه فعاليت ميكرد و تبديل به كارشناس برجستهاي در مسائل منطقه به خصوص فلسطين لبنان و سوريه شد. شيخ الاسلام قائم مقام منوچهر متكي وزير خارجه دولت نهم نيز بود كه به دليل برخي از اختلافات با افرادي خاص در دولت نهم بين بازنشستگي و كار در مجلس گزينه دوم را انتخاب كرد و دبير كل خانه كنفرانس بين المللي حمايت از انتفاضه فلسطين در مجلس شوراي اسلامي شد. تعدادي از بچه هاي لانه به همراه او به وزارت خارجه رفتند و هرگز نخواستند نامشان فاش شود.
فروز رجايي فر
آرمان رهايي فلسطين فروز رجايي فر يكي ديگر از دانشجويان خط امام را به خود مشغول نمود وي دبير كل ملي ستاد پاسداشت شهداي نهضت جهاني اسلام را بر عهده داشت و از كساني كه آماده عمليات استشهادي هستند ثبت نام به عمل ميآورد در آبان ماه سال 1358 فروز رجايي فر دانشجويي رشته مهندسي پليمر دانشگاه صنعتي اميركبير بود كه در روز 13 آبان ماه مسئول دفتر دانشجويان عمليات كنند ميشود همچنين از اعضاي شوراي بازو كه در كار بررسي اسناد لانه و صحبت با خبرگزاريها زحمت بسياري كشيد، رجايي فر هنوز به دنبال اجراي فرمان هاي روي زمين ماندهي امام خميني (ره) است واعلام كرد كه هر كس حكم سلمان رشدي را اجرا كند جايزهاي 150000 دلاري از زندگي خود به او اهدا خواهد كرد.
وي معتقد است به جاي كلمه واقعه طبس معجزه طبس را بايد به كار برد و ميگويد چون آن معجزه مان آن اخلاصها و آن مسئولان و افرادي همچون رجايي بود كه در سازمان ملل حاضر شد و بدن شكنجه شده اش را نشان داد و گفت: كه ما با آمريكا مذاكره نمي كنيم آن معجزه متعلق به آن مسئولين بود پس شما به خودتان اميدوار نباشيد كه اگر آمريكا حمله كند معجزه طبس براي شما هم اتفاق ميافتد.
سيد عزت الله ضرغامي
سيد عزت الله ضرغامي دانشجوي مهندسي عمران دانشگاه صنعتي اميركبير يكي از بچه هاي پيرو خط امام بود كه پاي ثابت سخنرانيها در سالگرد تسخير لانه جاسوسي نيز بود ضرغامي هم بعد از لانه سپاه را براي ادامه خدمت به انقلاب انتخاب كرد وي سالها آثار و افكار و انديشه هاي شهيد مطهري را تدريس و تبيين ميكرد و از سال 62 با نويسندگي برنامههاي راديويي فعاليتش را در صدا و سيما آغاز كرد پس از جنگ به معاونت سينمايي وزارت ارشاد رفت و سرانجام در سال 1383 به رياست سازمان صدا و سيما منصوب شد.
بنابه قولي او پيشنهاد اشغال سفارت شوروي را نيز داده است كه با مخالفت سايرين روبهرو مي شود مهندسي ضرغامي هنگامي كه از او پرسيده ميشود آيا حس پشيماني و يا حتي فكر اينكه ميشد به گونه اي ديگر عمل كرد در درونتان پيدا ميشود، پاسخ مي دهد: هرگز نه تنها پشيمان نيستم بلكه هميشه آن را جزو افتخارات بزرگ زندگي سياسي خود ميدانم، تصرف خانه شيطان تصرف خانه استكباري بود كه لحظه به لحظه براي انقلاب اسلامي توطئه چيني و عليه انقلاب برنامه طراحي ميكرد.
قيصر امين پور
قيصر امين پور نيز از بچههاي لانه بود كه جذب هنر و شعر سرايي شد قيصر از دانشجويان مؤثر در تسخير سفارت آمريكا بود كه در كنار دوستانش از جمله دكتر نوروزي، دكتر فخرايي و دكتر رضاييان و مهندس مشكي زاده در تهيه شعارها و اشعار و نيز اجرايي برنامهها صدور برخي از بيانههاي دانشجويي پيرو خط امام فعال بود. دكتر سيد حسين حسيني نقل ميكند: «يادم هست كه قيصر با بلوز يقه اسكي سفيد روي ديوار لانه جاسوسي در حال خواندن شعر يا بيانيه بود» وي همچنين ميگويد قصير بيانيه دانشجويان پيرو خط امام را ويرايش ادبي ميكرد قيصر امين پور در سال 86 به ديدار معبودش شتافت مرام استكبار ستيزي در شعرهايش باقي ماند.
اين حنجره اين باغ صدا را نفروشيد
اين پنجره اين خاطره ها را نفروشيد
در شهر شما باري اگر اگر عشق فروشي است
هم غيرت آبادي ما را نفروشيد
استادان پيرو خط امام
دانشجويان پيرو خط امام فضاي دانشجويي و دانشگاه را رها نكردند و بسياري از آنها در كسوت استادي در كنار فعاليتهاي سياسي شان به انقلاب و خط امام خدمت كردند از جمله آنها دكتر عبدالحسين روح الامين بود.
دكتر روح الامين عضو هيئت علمي دانشكده داروسازي دانشگاه تهران چند سالي رئيس انستيتو پاستور ايران بوده است. وي در زمان تسخير لانه جاسوسي دانشجوي رشته داروسازي دانشگاه تهران و نماينده دانشجويان اين دانشكده در جريان تسخير لانه بود. عبدالحسين روح الامين در امتحان ديگري نيز آزموده شد و آن ماجراي كشته شدن فرزندش محسن روح الامين پس از دستگيري وي در اغتشاشات پس از انتخابات سال 88 است.
پس از آنكه پسر دكتر روح الامين به همراه سه نفر ديگر در زندان كهريزك به قتل رسيد وي ضمن پيگيري پرونده قتل پسرش اجازه هيچ سو استفاده اي را نيز از اين واقعه تلخ به ضدانقلاب نداد و ثابت كرد همچنان از دانشجويان خط امام و وفادار به خط امام است.
در نهايت دادگاه حكم اعدام عاملان جنايت زندان كهريزك را صادر نمود تا نظام اسلامي گام ديگري در تحقق گفتمان انقلاب اسلامي به جلو بردارد.
دكتر محمد هاشم پوريزدانپرست
دكتر محمد هاشم پوريزدانپرست عضو هيات علمي دانشگاه شيراز نيز 444 روز به عنوان دانشجوي پيرو خط امام در لانه جاسوسي فعاليت ميكرد دكتر پوريزدانپرست سايت تسخير را به عنوان يك مرجع براي اتفاقات لانه جاسوسي به همراه فرزندانش اداره ميكند.
ميگويد: «اگر كسي پشيمان شده است پس در اصول انقلاب هم متزلزل است.»
ياران خاتمي در لانه
خواهر مري و يا همان خانم دكتر معصومه ابتكار دانشجوي 19 سالهاي كه مدتي در آمريكا زندگي كرده بود و به دليل تسلط به زبان انگليسي با رسانههاي غربي گفتوگو ميكرد وي در واحد روابط عمومي حضور فعالي داشت و با سيدمحمد هاشمي از بچههاي دانشگاه اميركبير و عضو شوراي بازو در تسخير لانه جاسوسي ازدواج كرد محمد هاشمي نيز با وجود تجربياتي كه در لانه پيدا كرده بود به سمت كارهاي اطلاعاتي سوق پيدا كرد اما خيلي زود از سياست كناره گرفت و ترجيح داد يك مدير نفتي باشد عكس وي همسرش همچنان در سياست باقي مانده پست هايي نظير معاونت رئيس جمهوري و مدير كل سازمان محيط زيست را در زمان سيدمحمد خاتمي تجربه كرد. وي در زمان مسئوليتش و بعد از آن يعني در نمايندگي شوراي شهر تهران حواشي زيادي را ايجاد كرد.
از جمله آنها انتشار عكسي از او بود كه خودش ميگويد موقع سخنراني يك لحظه بالاي تريبون در حالي كه برگه سخنراني در دستم بود در حد دو سه ثانيه چادرم كنار رفت و در همان فاصله عكاس زبل عكس گرفت من اصلا باورم نميشود عكس به گونهاي بود مثل آنكه من اصلا پشت تريبون چادر برسر ندارم و با مانتو شلوار ايستاده ام. انتشار اين عكس در كنار سابقه يكي از هم فكران خانم ابتكار يعني الهه كولايي كه چادر را كنار گذاشت و با مانتو شلوار به مجلس شواري اسلامي رفت دلسوزان جامعه را وادار به تأمل در اين جريان كرد.
پنج سال ميگذرد و در بحبوحه آتش فتنه سال 88 پس از حرمت شكني در روز عاشورا خانم ابتكار عاملان آن را اغتشاشگر نمي داند.
او به همين مقدار بسنده نكرد و مدتي بعد با نامگذاري يكي از ميادين تهران به نام 9 دي كه يادآور حماسه مردم در اعتراض به هتاكان در روزي عاشورا بود مخالفت كرده راي منفي مي دهد با تمام اين احوال او از شركت در تسخير لانه جاسوسي آمريكا پشيمان نيست و ميگويد: «اگر نقضي عليه كنوانسيونهاي بين المللي اتفاق افتاده ابتدا در 28 مرداد بوده و ما در شرايط استقرار روابط سالم و منطقي و دو طرفه و متعالي، اقدام به اشغال سفارت آمريكا نكرديم.»