عملکرد و مواضع سیاسی نیلی بخصوص در سال 88 باعث برانگیختن مخالفتهای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی شده است به طوری که مطرح کردن نام نیلی از سوی وزیر علوم در جلسه قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث مخالفت و اعتراض شدید اعضای این شورا شد.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ با شروع به کار دولت یازدهم یکی از پر حاشیه ترین وزارتخانه ها که با حواشی روزانه خود از معرفی وزیر گرفته تا ورود جریانات خاص سیاسی به محیط علمی دانشگاه مورد توجه رسانه ها و جامعه دانشگاهی قرار گرفت وزارت علوم تحقیقات و فناوری بود.
یکی از اصلی ترین حواشی، عملکرد وزارت علوم در تغییر روسای دانشگاه ها بود که برای این کار از روش های مختلفی استفاده شد و همچنان این روش ها ساری و جاری است.
برخی از روسای دانشگاهها یک شبه حکم برکناری خود را از طریق تلفن و پیامک دریافت کردند، برخی از روسا با ورود سرزده هیات نظارتی که مشاورانش افراد اخراجی از دانشگاهها به دلایل مختلف از جمله موضوعات اخلاقی بودند تغییر کردند، در دانشگاهی دیگر با بلند کردن پرچم انتخابات دموکراتیک برای تعیین رییس دانشگاه، اعلام میشود نظر اعضای هیات علمی برای انتخاب ریاست مهم است و حتی در مواردی برخی مسئولین حاشیه دار وزارت علوم علاوه بر مسئولیت خود در این وزارتخانه خود را کاندیدای ریاست یک دانشگاه معرفی میکنند.
در همه این موارد نحوه تغییر روسای دانشگاه هایی که هر کدام می توانند وزنه و جایگاه قابل توجه در عرصه علمی کشور داشته باشند اهمیت بیشتری پیدا می کنند.
یکی از این مراکز علمی و پژوهشی را می توان دانشگاه تهران دانست که تغییر ریاست این دانشگاه حدود یک ترم تحصیلی طول کشید و نوع اقدامات وزارت علوم در این دانشگاه، مشکلاتی از قبیل درگیر کردن بیش از حد اساتید و دانشجویان برای انتخاب رئیس این دانشگاه را به همراه داشت.
سر انجام روز گذشته وزیر علوم طی حکمی دکتر محمود نیلی احمدآبادی را به عنوان سرپرست جدید دانشگاه تهران منصوب کرد.
انتصابی که فرضیه تمایل دولت به استفاده از افرادی با تفکرات خاص سیاسی و حامی جریان فتنه در دانشگاه ها را قوت بخشید.
نگاهی به سوابق و برخی عملکردهای نیلی این نکته را آشکار می کند که انتخاب چنین فردی به عنوان رئیس دانشگاه تهران میتواند مصداقی در جهت خارج کردن محیط دانشگاه از فضای علمی و سوق دادن آن به سوی حاشیههای سیاسی و جناحی باشد که دلیل آن نیز غلبه رویکردهای سیاسی نیلی بر چهره علمی وی است.
نزدیک ترین و قابل لمس ترین عملکرد نیلی در عرصه مدیریتی را میتوان ریاست وی بر پردیس فنی دانشگاه تهران در سال 88 و همزمان با فتنه بعد از انتخابات دانست.
علاوه بر عملکرد ناصحیح وی در کمک به لغو امتحانات این پردیس دانشگاهی و گسترش آن به سایر دانشکده ها در شرایط خاص سال 88، دیده شدن نام محمود نیلی احمد آبادی در پای نامه 88 استاد دانشگاه به رهبر معظم انقلاب گویای سوابق سیاسی وی است.
نامه ای که در آن نظام جمهوری اسلامی بدون هیچ استدلال و سندی به اقداماتی از جمله «برخوردهای خشن با دانشگاهیان، دانشجویان و فرهیختگان»، «حمله شبانه به خوابگاهها»، «لشگرکشی نیروهای غیر دانشگاهی به داخل دانشگاه و سرکوب دانشگاهیان» و موارد از این دست متهم میشود تا تلاش عدهای برای غیر واقعی نشان دادن شرایط و همچنین طلبکاری نسبت به نظام، کشور و مردم به ثمر بنشیند.
متن نامه و اسامی امضا کنندگان نامه 88 تن از اساتید دانشکده فنی دانشگاه تهران به رهبر انقلاب
اسامی امضاکنندگان:
1. آرائی، علیرضا استادیار دانشکده مهندسی مکانیک
2. آسائی، بهزاد استادیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
3. ابری نیا، کارن دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک
4. اسکندری قادی، مرتضی استادیار دانشکده علوم پایه
5. اشجعی، مهدی استاد دانشکده مهندسی مکانیک
6. اصل سلیمانی، ابراهیم استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
7. افشارنیا، سعید دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
8. افضلی کوشا، علی استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
82. نیایش، کاوه استادیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
83. نیلی احمدآبادی، مجید دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
84. نیلی احمدآبادی، محمود استاد دانشکده مهندسی متالورژی و مواد
85. وهابی، سید شمس الدین مربی دانشکده مهندسی معدن
86. یاوری شهرضا، مهدی مربی دانشکده مهندسی معدن
87. یزدانی، ناصر دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
88. یوسفی کما، عقیل دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک
عملکرد و مواضع سیاسی نیلی بخصوص در سال 88 باعث برانگیختن مخالفتهای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز شده است. به طوری که مطرح کردن نام نیلی از سوی وزیر علوم در جلسه قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث مخالفت و اعتراض شدید اعضای این شورا شد.
به نظر میرسد انتصاب چنین افراد حاشیهداری باعث دورشدن فضای دانشگاه از ثبات و حرکت علمی خواهد شد و دانشگاه پاتوق جریانات خاص سیاسی که دانشگاه و دانشجو را ابزاری برای تحقق آمال و آرزوهای سیاسی خود میدانند میشود و شاید بتوان این سوال را مطرح کرد که نیلی در صورت تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی رئیس دانشگاه تهران خواهد بود یا مامور جریان حامی فتنه در دانشگاه؟
اين ظاهرقضيه است
باطن دانشگاه رو پرازفتنه گران کردن