به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمود شیخ زین الدین افزود: در کشور به 80 سال در حوزه آموزش عالی، حدود 40 سال در پژوهش و ده سال در حوزه فناوری و نوآوری به صورت ساماندهی شده سابقه داریم. اما در همین 10 سال حدود 3 هزار و 600 شرکت دانشبنیان یا واحد فناور در پارکهای علم و فناوری مستقر شدهاند که بیش از 20 هزار فارغالتحصیل دانشگاهی را به اشتغال گرفتهاند.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی با اشاره به نقش سینماگران برای منتقل کردن فرهنگ اقتصاد فناوری و نوآوری به مردم اظهار داشت: واقعیت این است که چون طی سالها به منابع نفت دسترسی داشتهایم، با صرف هزینه 5 دلار یک بشکه نفت استخراج کرده و به قیمت 100 دلار به فروش برسانیم. این امر بلای جان اقتصاد شده و اقتصاد کشور نیاموخته است بدون تکیه بر درآمدهای نفتی روی پای خود بأیستد.
وی با تاکید بر اینکه امروزه درآمد کشور بدون احتساب درآمدهای نفتی، از درآمد کشورهای بدون نفت و فقیر همسایه، مثل پاکستان کمتر است، یادآور شد: همچنین درآمد کشور ایران با احتساب درآمدهای نفت، از برخی کشورهای بدون نفت همسایه به طور خاص کشور ترکیه کمتر است. این موضوع نشان میدهد تا چه میزان به درآمدهای نفتی وابسته هستیم و نتوانسته ایم روی پای خود بایستیم.
شیخ زین الدین با بیان اینکه معاونت علمی از سینماگران درخواست انعکاس فعالیتهای علمی و فناوری این معاونت را ندارد، اضافه کرد: مسأله مهمتری وجود دارد و آن ایجاد اراده ملت برای ایستادن روی پای خود است. باید ممر درآمد کشور چیزی باشد که از همه ابعاد قویتر، ارزشمند و فعالتر است و آن منابع روی زمین یعنی قوه تفکر، تعقل و خلاقیت انسانهاست.
وی افزود: در جامعه علمی کشور مثل دانشگاهها عناوین بسیار بزرگ و جایگاههای نامی دارند، اما طیف بزرگی هم هستند که وارد این حوزه نمیشوند، اما با زحمت و تلاش بسیار، محصولاتی به بازار کشور عرضه میکنند که تا قبل از این هیچگاه در بازار وجود نداشته و اغلب وارداتی بودهاند. سالانه حدود 80 میلیارد دلار واردات داریم و عادت کردهایم نیازهای کشور به فناوری را با واردات بیرون ایران و خارج از مرزها تأمین کنیم. این دغدغۀ بسیار بزرگ و جدی است.
شیخ زین الدین گفت: اگر بتوانیم یک چهارم چیزی که از مرزهای خارجی تأمین میکنیم در داخل کشور تولید کنیم، هیچیک از دانشگاهها و مراکز علمی کشور نیازی به بودجه دولتی ندارند.