به گزارش خبرنگار دولت "خبرگزاری دانشجو"، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست هیئت دولت که ظهر امروز با حضور نوبخت در جمع خبرنگاران برگزار شد ضمن تبریک عید سعید قربان با اشاره به بحث پیوست فرهنگی در ارتباط با فضای مجازی اظهار داشت: پیوست فرهنگی در ارتباط با فعالیت فضای مجازی قطعا مورد نیاز است و به همین دلیل ما اقداماتی را از سال قبل به همراه گروه مشاورهای شروع کردیم که در اوایل امسال نهایی شد و پس از آن برای دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی فرستادیم.
نهایی شدن بخش قابل توجهی از پیوست فرهنگی
وی با تاکید بر آنکه قسمت قابل توجهی از پیوست فرهنگی نهایی شده است، گفت: چند بند از پیوست فرهنگی که امنیتی بود و ربطی به پیوست فرهنگی نداشت جلسات را به درازا کشاند و در حال حاضر با همه اختلاف نظرات جهت تصویب آماده شده است.
توجه به محتوای مجرمانه شبکههای اجتماعی
واعظی در خصوص شبکههای اجتماعی یادآور: اعتقاد داریم در ارتباط با شبکههای اجتماعی از همه ابزارهای موجود مفید باید استفاده شود و اعضای آن شبکه به محتوای مجرمانه توجه کنند که این مهم از نظر ما به عنوان دولت مورد حمایت است و اینها ابزارهای جدید و ارزان قیمتی است که در اختیار مردم قرار میگیرد.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: آنچه که همواره مورد نظر دولت بوده و وزارت ارتباطات از مردم خواسته این است که فرهنگ استفاده از این شبکهها را رعایت کنند و بالاخره مسائلی که موجب مخدوش شدن عفت عمومی میشود را کنار بگذارند لذا خود مردم باید تلاش کنند تا به یکدیگر تذکر دهند تا شبکهای سالم وجود داشته باشد.
مسدود سازی راه حل مناسبی نیست
وزیر ارتباطات در ارتباط با مسدود کردن این شبکهها نیز تصریح کرد: علی رغم پیگیری فنی و تکنولوژی که ما انجام دادیم اما به دلیل تعدد و ازدیاد این شبکهها راه حلی جهت مسدود کردن آنها وجود ندارد و همواره از دانشگاهها و سایر بخشهای خصوصی خواستهایم تا در این زمینه همکاری لازم را انجام دهند.
فیلترینگ شبکههای اجتماعی پیش از ارایه محتوای بومی کار عاقلانهای نیست
وی با بیان این مطلب که ایجاد شبکههای اجتماعی در داخل دارای دو مزیت عمده است اظهار داشت: امروز در بسیاری از دانشگاههای دنیا رفتار اجتماعی مردم رصد میشود لذا وقتی از یک شبکه اجتماعی استفاده می کنیم که میزبانان آن خارجی هستند تمامی اطلاعات در سرورشان ضبط خواهد شد لذا ما نخواستیم تا قبل از اینکه در داخل شبکه های مختلف ایجاد نکردیم مسدود کردن شبکههای اجتماعی را انجام دهیم.
وی ادامه داد: از مردم خواستهایم استفاده از شبکههای اجتماعی به گونهای باشد تا سایر کشورهای دنیا کمتر از آن بهرهبرداری کنند و امیدواریم با ایجاد شبکههای اجتماعی در داخل که سرعت بالاتری نیز دارند کاربری بهتری را داشته باشیم.
واعظی در ارتباط با نامه حجت الاسلام و المسلمین اژهای اظهار داشت: همواره بین ما و سایر قوا تعامل وجود داشته است اما برخی مسائل فرهنگی و اجتماعی به عنوان دغدغه هر سه قوا همواره وجود داشته و خواهد داشت لذا باید کمک هم باشیم تا کارها پیش روی کند.
وزیر ارتباطات در ارتباط با قول سه ماهه این وزارتخانه در ارتباط با حذف محتوای مجرمانه از فضای مجازی اظهار داشت: ما همواره به دنبال این هستیم محتوای مجرمانه از فضای مجازی پاک شود کما اینکه در کشور هیچ کسی مخالف فیلترشدن آنچه که عفت عمومی را خدشه دار کرده و اخلاق را به چالش میکشد و ضد دین است نیست اما فکر میکنم بین همه اعضای دولت قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی اختلافی در این زمینه وجود ندارد.
تعامل با قوه قضاییه با اندکی اختلاف نظر همراه است/ اگر با مسدود کرد مشکل شبکههای اجتماعی حل میشد این کار را میکردیم
واعظی افزود: همه خانواده ها و مردم نیز علاقهمند هستند از اینترنت و شبکههای اجتماعی استفاده کنند و این موارد آلوده به فضای مجرمانه هم نباشد لذا ما اختلاف نظری با قوه قضاییه نداریم اما آنچه که هست اختلاف سلیقه موجود است.
وزیر ارتباطات در این زمینه اظهار داشت: ما تخصص های لازم در این زمینه را داریم اما اگر با بستن این سه شبکه که دارای آلودگیهایی و همچنان کاربر میلیونی هم دارد مشکل حل میشد موافقت میکردیم اما با توجه به اینکه پس از بسته شدن ویچت ظرف 48 ساعت بعد حدود دو میلیون کاربر اقدام به نصب فیلترشکن کردند و ما نصب فیلترشکن را نمیپسندیم راه حل موجود در این زمینه مسدود کردن نیست.
وی همچنین اضافه کرد: خود این مهم باعث شد تا بسیاری از افراد از طریق فیلترشکن وارد فضای مجازی شدند و سایر شبکهها از قبیل وایبر و تانگو مورد توجه قرار گرفت و فکر میکنیم راه حل ایجاد شبکههای اجتماعی در داخل است به گونهای که با درست کردن بخش خصوصی به راحتی قابل استفاده باشد.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: آنچه که وجود دارد اختلاف سلیقه راجع به مسدود کردن است و راجع به محتوای مجرمانه اختلاف نظر نداریم.
راهاندازی شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال 94/ قم، استان پایلوت برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات
واعظی در ارتباط با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: این شبکه 10 سال است که در حال راهاندازی است و در ابتدای همین دولت نیز صمیم گرفته شد آنچه که در 2 سال اول در برنامه پنج ساله قرار بود انجام شود و نشد مورد اولویت قرار گیرد لذا به دنبال بودجه و طرح و برنامه در این زمینه هستیم.
وی با تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات جزو برنامههای اولویت دار وزارت ارتباطات است ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال 94 شبکه ملی اطلاعات اجرایی شود.
واعظی قم را به عنوان پایگاه انتخاب شده برای شبکه ملی اطلاعات معرفی کرد و با بیان این مطلب که در حال انجام جهت ساخت زیرساختهای لازم هستیم اضافه کرد: شبکه ملی اطلاعات با پیوستن همه فعال خواهد شد لذا باید با آموزش تجارت و دولت الکترونیک شبکه ملی اطلاعات را شبکهای فنی کنیم تا بسیاری از نیازمندیهای خود را از طریق ابزار موجود در دست خود انجام دهیم.
تولید محتوای بومی جزو برنامههای اصلی وزارت ارتباطات/ افزایش میزبانیهای وبسایتها در داخل کشور
وی تولید محتوا را از دیگر اولویتها در این زمینه دانست و گفت: تولید محتوا در فضای مجازی جای بسیار خالی دارد.
وی همچنین در ارتباط با سرعت اینترنت و پهنای باند نیز گفت: پهنای باند به سرعت در حال افزایش است و امروز بیش از 1200 گیگابایت در ثانیه افزایش یافته است پهنای باند خارج هم زمان با فیلترینگ هوشمند انجام میشود تا نظارتی نیز بر محتوای مجرمانه داشته باشیم و امیدواریم تا چندماه آینده قدمهایی را در این مسیر برداریم.
وزیر ارتباطات به میزبانیهای داخل و خارج از کشور در خصوص بحث فضای مجازی و اینترنت اشاره کرد و گفت: همه کشورها به دنبال این هستند که میزبانی در داخل باشد چرا که هم سرعت بالایی داشته و هم میزان استفاده بالا خواهد رفت و سال گذشته که دولت را تحویل گرفتیم 10 درصد میزبانیها در داخل بود اما امروز 35 درصد در داخل و 65 درصد در خارج از کشور است.
واعظی در ارتباط با فیلترینگ هوشمند اظهار داشت: دولت به هیچ عنوان به دنبال فیلتر کردن شبکههای اجتماعی مفید نیست.
بحث 3G اتفاق بزرگی نیست/ بسیاری از کشورها در حال حاضر از 3G هم عبور کردند
وزیر ارتباطات در ارتباط با 3G و پیوست فرهنگی اظهار داشت: ما نیازمند این هستیم که شبکه ارتباطی را توسعه دهیم و اعتقاد داریم در این شش هفت سال گذشته شبکه ICT مورد بی مهری واقع شده و در ایران نیز به دلایل مختلف سال ها این شبکه زیرساختی توسعه پیدا نکرده لذا عملا اگر بخواهیم کشور توسعه پیدا کند باید نسبت به بسیاری از کشورهای ICT پیشران شویم.
واعظی افزود: بحث 3G اتفاق بزرگی نیست که تنها ایران انجام دهد چرا که بسیاری از کشورها در حال حاضر از 3G هم عبور کردند اما ما همان قول و چارچوبی که در مورد رایتل با پیوست فرهنگی داشتیم در مورد ایرانسل و همراه اول نیز خواهیم داشت.
تشکیل جلسه شورای عالی مجازی در آینده نزدیک
وی در ارتباط با علت وقفه تشکیل جلسه شورای عالی مجازی گفت: دو تا سه پیشنهاد در این باره به رئیس جمهور داده شده که کامل نبود ایشان خواستند دبیرخانه بررسی کند و در آینده نزدیک جلسه شورای عالی تشکیل می شود.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی بر ارتباط بین قوه قضاییه و فضای عالی مجازی گفت: در قوه قضاییه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه به ریاست دادستان یعنی آقای رئیسی وجود دارد به همین دلیل ایشان درخواست جلسه شورای عالی دادستان را کرده بود اما در جلسه قبلی قرار شد کارگروه تحت سیاستهای این شورا تصمیم گیری کند.
واعظی در ارتباط با بحث مذاکرات نیز اظهار داشت: مذاکرات یکی از پیچیده ترین و سخت ترین پرونده های جمهوری اسلامی است لذا توقع نداشته باشید با یک یا دو مذاکره و رفت برگشت حل شود لذا در سال های طولانی هم ما در ایران موضوعاتی را مطرح کردیم و سایر کشور ها نیز مطرح کردند که برای هر هفت کشور این مهم حالت پرستیژی پیدا کرده و عقب نشینی از آن حیثیتی است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه تیم مذاکره کننده بنا دارد آنچه که رهبر معظم انقلاب مشخص کرده را مدنظر قرار دهد یادآور شد: بنای تیم مذاکره کننده احقاق حقوق مردم و عدم عقب نشینی است لذا هم مذاکره طولانی می شود و هم پیچیده اما تاکنون قدم های خوبی برداشته شده است و من خوش بین به آینده و نسبت به مذاکرات هستم لذا با روندی که مذاکرات در طول یک سال گذشته طی کرده این مهم با حفظ حقوق ملت به نتیجه خواهد رسید.
وزیر ارتباطات در ارتباط با توضیحات نخست وزیر انگلیس اظهار داشت: ایران در مذاکرات 1+5 گام به گام پیش می رود و محتوای ملاقات های دکتر روحانی و کشورهای ملاقات کننده و نیز نوع استقبال از این سخنرانی ها حاکی از به وجود آمدن جایگاه جدیدی است که جمهوری اسلامی ایران در منطقه پیدا کرده است.
وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: تلاش های بسیاری جهت مخدوش کردن تصویر جمهوری اسلامی ایران شد و امروز با اقدامات انجام شده نتیجه این است که برای ایجاد صلح و آرامش در منطقه و مبارزه با تروریسم همگان دست به دامان ایران شدند و با این اقدام جدید به اشتباهات گذشته اعتراف کردند لذا باید از زحمات همه همکاران قدردانی کنیم.