به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، در چند سال اخیر ناامنیهای فضای مجازی و اینترنت تا حدی افزایش پیدا کردهاست که مقامات امریکایی به عنوان اصلیترین بنیانگذاران این فضا بر تاثیر به سزای این ابزار در تحولات جهانی تاکید کرده و قدرت آنها را بیش از سازمانهای امنیتی عنوان کردهاند.
یکی از تحلیلگران اسبق سازمان "سیا" معتقد است: بزرگترین تهدید حریم خصوصی از طرف شرکتهایی مانند گوگل، مایکروسافت و آمازون رخ میدهد؛ چرا که حجم عظیمی از اطلاعات کاربران توسط این شبکهها جمعاوری شده و هیچ مقررات محدود کنندهای هم بر آن اعمال نمیشود.
با بروز چنین رخدادهایی در سالهای اخیر بسیاری از کشورها خود را ملزوم کردهاند که سرور شرکتهایی مانند گوگل را در کشور خود داشته باشند تا از اطلاعات مردم خود مراقبت کنند.
"فرد برتون"، یکی از مقامات امنیتی وزارت خارجه امریکا در یک ایمیل داخل سازمانی، که اطلاعات آن فاش شده، اعلام کرده است: کمپانی گوگل به عنوان یکی از غولهای اینترنتی جهان از حمایت و پوشش هوایی کاخ سفید و وزارت خارجه امریکا برخوردار است.
وی در این ایمیل یادآور شد: گوگل کارهایی را میتواند انجام دهد که سیا قادر به انجام آنها نیست.
در همین راستا، "جولین آسانژ"، بنیانگذار ویکیلیکس نیز "در نیوزویک" نوشت: نقش گوگل در ناآرامیها و اغتشاشات ایران غیرقابل انکار است.
به گفته جولین آسانژ: کمپانی گوگل به دلیل حجم اطلاعاتی عظیمی که از کاربران جهان در دست دارد، از "سیا" خطرناکتر است و در سرقت اطلاعات و جاسوسی حتی از آژانس امنیت ملی امریکا نیز سبقت گرفتهاست.
بر همین اساس ادوارد اسنودن به عنوان بزرگترین افشاگر تاریخ جاسوسی اطلاعات جهان و مامور سابق آژانس امنیت ملی امریکا در چند سال اخیر افشاگرهای متعددی را در این زمینه انجام داده است.
بزرگترین هکر تاریخ نیز معتقد است: فیس بوک و گوگل جزو خطرناک ترین سرویسهایی هستند که به سادگی و بدون آگاهی کاربران اطلاعات آنها را به سرقت میبرند.