داوود زارعیان در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص وضعیت استاندارد دکلهای آنتن خاطرنشان کرد: در کشور 6 گروه آنتن وجود دارد که آنتنهای BTS، بیسیم، امداد و نجات و محلی از انواع این آنتنها هستند.
وی با اشاره به ضرورت رعایت استانداردها در آنتنهای BTS افزود: آنتنهای BTS از جمله آنتنهایی هستند که حتما باید استانداردهای فنی در آنها رعایت شود، چرا که در صورت عدم توجه به استاندارها علاوه بر کاهش عمر آنتنها امکان بروز تداخلهای ارتباطی و فرکانسی بهوجود میاید.
همه دکلهای مخابراتی استاندارد هستند
معاون مخابرات ایران تاکید کرد: کلیه آنتنهای BTS مخابرات با توجه به ظوابط و استانداردها نصب شده است که اگر این نکات رعایت نمیشد، برقراری ارتباط ها ممکن نبود.
زارعیان با اشاره به اینکه مخابرات یک شبکه سلولی است، اظهارداشت: از شاخصههای شبکههای سلولی آن است که تنها در صورت رعایت استانداردها است که پاسخگویی به کلیه عرصههای فنی امکانپذیر میشود.
هیچ سازمانی تاکنون زیانبار بودن آنتنهای موبایل را اعلاتایید م نکرده است
سخنگوی مخابرات ایران در مورد خطرات احتمالی آنتنهای BTS بر روی سلامت انسان نیز یادآور شد: هیچ سازمانی تاکنون صراحتا اعلام نکرده است که آنتنهای BTS برای سلامتی انسان زیانآور هستند. پس بنابراین تا آن زمان نمیتوان اظهار نظری در مورد زیانبار بودن این آنتنها کرد.
وی در مورد فاصله استاندارد آنتنهای BTS تا انسان نیز تاکید کرد: حداقل فاصله استاندارد با آنتنهای BTS براساس آنچه که از سوی مسئولان ذیربط اعلام شده است، فاصلهای بین 6 تا 10متر است که در صورت رعایت این فاصله هیچگونه ضرری برای انسان وجود نخواهد داشت.
زارعیان در مورد سازمانهای تصمیمگیرنده در مورد سلامت آنتنها نیز اظهارداشت: سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت در داخل کشور و سازمان بهداشت جهانی در مورد این موارد تصمیمگیرنده است.
مقایسه وضعیت دکلهای موبایل ایران و چین
معاون مخابرات ایران با اشاره به اینکه ایران به نسبت کشورهای اروپایی از آنتنهای کمتری برخوردار است به مقایسه وضعیت آنتنهای مخابراتی در ایران و چین پرداخت و خاطرنشان کرد: در چین «چاینا موبایل» 500 میلیون مشترک دارد و کلیه ارتباطات از طریق شبکه سلولی برقرار میشود و این بدان معناست که ارتباطات از طریق نصب دکل صورت میگیرد.
وی ادامه داد: اگر میانگین فاصله آنتن در ایران 400 تا 500 متر باشد در پکن 100 تا 150 متر است که بنابراین اگر این آنتنها خطری برای سلامتی انسان داشته باشند، این وضعیت در سراسر جهان وجود دارد و سازمان بهداشت جهانی تحقیقات گستردهای را تاکنون دراین زمینه انجام داده است.
امواج نزدیک به انسان زیانآور است
سخنگوی مخابرات ایران با تاکید بر اینکه کلیه دکلهای مخابراتی براساس استانداردها نصب شدهاند، یادآور شد: دکلهای مخابراتی علاوه بر آنکه موظف به رعایت استانداردهای GSM هستند، اتحادیه جهانی مخابرات نیز در این زمینه نظارت دارد مخابرات موظف به اجرای دستورالعملهای این سازمان است و به این دلیل است که رومینگ مخابرات در سراسر جهان فعال است.
زارعیان با تاکید بر اینکه ادله علمی اثبات شدهای در مورد زیانبار بودن امواج آنتنها در جهان اعلام نشدهاست، یادآور شد: در مجموع امواج نزدیک به انسان زیانآور است و کاربران از برقراری مکالمه طولانی مدت با تلفن همراه دوری کرده و برای کاهش آسیبهای این امواج از هندزفری در حین مکالمه استفاده کنند.