به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، در پی ابلاغ قانون سازمان استاندارد مبنی بر استاندارد اجباری کالاهای فناوری اطلاعات اتحادیه صنف فناوران رایانه نامهای سرگشاده به رئیس سازمان استاندارد ایران نوشت.
این نامه به شرح زیر است:
«ریاست محترم سازمان استاندارد ایران
سرکار خانم مهندس پیروز بخت
سلام علیکم
همانطور که مستحضرید متاسفانه مجدداً استاندارد اجباری برای کالاهای IT در دستور کار قرار گرفته و این امر حساسیت صنف را بر انگیخته، لذا اتحادیه فناوران به عنوان متولی صنف IT در تهران و براساس وظیفه قانونی خود که «حمایت از حقوق صنف و حفظ حقوق مصرفکنندگان میباشد“ موظف به پیگیری این موضوع است.
سرکار خانم مهندس پیروز بخت سوالات این اتحادیه و همکاران از حضرتعالی عبارت است از :
1. با چه تفسیری در کشوری که توان تولید کامل این کالاها وجود ندارد و این اقلام تنها در 2 یا 3 شرکت انحصاری تولید و دارای کلیه استانداردهای معتبر جهانی میباشند، مشمول استاندارد اجباری قرار میگیرد؟ در حالیکه هنوز هیچ آییننامهای در خصوص این استاندارد تدوین نگردیده است!
2. آیا در خصوص هزینههای دریافت استاندارد که در نهایت مصرفکننده متحمل میشود تدبیری اندیشیده شده است؟
3. چگونه زمان که از مهمترین فاکتورهای مراحل ترخیص و فروش کالا و مهمترین مقوله مدیریتی آن است، نادیده گرفته شده است؟
4. چگونه سازمان استاندارد ایران با وجود تحریمهای همه جانبه و مشکلات بسیار برای تجار، با تدوین استانداردهای اجباری این مشکلات را صد چندان میکند؟ آیا رواست واردکنندگان و صاحبان این کسبوکار با تحمیل این آییننامههای خلق الساعه از فضای کسبوکار عقب نشینی نمایند و اشتغال نزدیک به سی هزار نفر به خطر بیفتد؟
5. با تدوین این استانداردها و سایر قوانین و خود تحریمیها که از طرف مدیران دولتی به طرق مختلف بر این صنف اعمال میشود و به طبع آن واردات قاچاق افزایش یافته که این امر ضربه مهلکی به اقتصاد کشور خواهد زد.
ریاست محترم سازمان استاندارد از حضرتعالی درخواست میشود این دستورالعمل مجدداً مورد بررسی قرار گرفته و حتی المقدور کالاهای IT از شمولیت کالاهای استاندارد اجباری خارج شود و با دستور شما بزرگوار اعمال این استاندارد متوقف شود. در این خصوص اتحادیه و کارشناسان خبره این صنف آمادگی دارند در صورت تمایل و با دستور حضرتعالی طی جلسه ای در محل سازمان یا اتحادیه توضیحات مربوطه را ارائه کند.