به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم رونمایی از موتور جستجوی ایرانی «یوز» خاطرنشان کرد: سیاست وزارت ارتباطات حمایت از پروژههای دانشگاهی است.
وی افزود: موتور جستجوی «یوز» تاکنون توانسته است با ۱۵۰ سرور داخل کشور و امکان پوشش یک میلیارد صفحه فارسی کار خود را آغاز کند که طراحی این موتور با همه پیچیدگیهای فنی آن بسیار قابل تقدیر است.
وزیر ارتباطات یادآور شد: حمایت مالی و فنی از پروژههای اینچنینی جزء اولویتهای وزارت ارتباطات است چرا که پروژههایی از این دست جزء ملزومات اجرایی شبکه ملی اطلاعات هستند.
واعظی با اشاره به تفاوتهای موتور جستجوی «یوز» با گوگل خاطرنشان کرد: این موتور ایرانی میتواند در مواردی که کاربران به دنبال اطلاعاتی با محتوایی فارسی هستند بسیار مفید واقع شود چرا که این ابزار صفحات فارسی را با سرعت و دقت بالایی برای کاربران جستجو میکند.
وزیر ارتباطات در خصوص چگونگی اجرایی فیلترینگ در این موتور جستجو نیز یادآور شد: پیگیری وضعیت فیلترینگ صفحات مجرمانه در این موتور جستجو مانند سایر موتورهای جستجو است.
وی همچنین در مورد تضمین موفقیت آمیز بودن این پروژه و عدم هدررفت سرمایه گذاریهای انجام شده یادآور شد: این موضوع کاملاً بستگی به طراحان و مدیران این پروژه دارد چرا که هر پروژهای که بتواند نیاز مردم را در دسترسی به انواع محتواها و خدمات نوین برآورده کند، کاربران خود را خواهد داشت.
وزیر ارتباطات ادامه داد: برای نمونه شبکه اجتماعی «بیسفون» تاکنون توانسته است بالاتر از ۷۰۰ هزار کاربر را داشته باشد در حالی که شبکه اجتماعی «ساینا» که همزمان با بیسفون رونمایی شد بیش از ۱۰۰ هزار کاربر ندارد.
واعظی یادآور شد: ابزارهایی که به صورت بومی تولید میشوند باید از طریق کار فرهنگی برای مردم تبلیغ شوند تا بتوانند هزینههایی را که برای خرید پهنای باند خارجی برای استفده از ترافیک خارجی مصرف میشوند را به کشور بازگردانند.
وزیر ارتباطات در خصوص حمایت وزارت ارتباطات از شرکتهای پژوهشی نیز یادآور شد: در کارگروه وام وجوه اداره شده تاکنون ۲۳ شرکت مورد حمایت مالی قرار گرفتهاند که همگی جزء نخبگان کشوری بودهاند.
وی رقم در نظر گرفته شده برای حمایت از شرکتهای خصوصی را در سال ۹۳، ۹۰ میلیارد تومان عنوان کرد و یادآور شد: این رقم در سال آینده به ۱۲۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
واعظی همچنین در خصوص تأمین امنیت اطلاعات مردم در موتورهای جستجوی بومی نیز یادآور شد: در برخی موارد مردم به دلیل دولتی بودن برخی ابزارها، ترس از افشای اطلاعات خصوصی خود دارند در حالی که کاربران با استفاده از موتور جستجوی گوگل اطلاعات خصوصی خود را در اختیار سرویسهای جاسوسی خارجی قرار میدهند.
وی ادامه داد: پروژه موتور جستجوی «یوز» توسط یک شرکت خصوصی ایجاد شده و نقش دولت در حمایت این پروژه تنها نقش حمایتی است و به محض سوددهی این پروژه دولت نقش حمایتی خود را از آن برخواهد داشت.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه دولت حامی حریم خصوصی مردم است، تأکید کرد: شرکتهای خارجی دغدغهای برای حریم خصوصی مردم ایران ندارند و این مردم هستند که باید تا جایی که میتوانند اطلاعات خصوصی خود را در این شبکهها منتشر نکنند.
وی در خصوص فیلتر شدن شبکه اجتماعی «لاین» نیز یادآور شد: وزارت ارتباطات هیچ گونه اقدامی در خصوص فیلترینگ شبکههای خارجی انجام نداده است و بروز برخی اختلالات در این شبکهها بسیار طبیعی است.