به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمودواعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی ضمن گرامیداشت دو دهه فعالیت فضایی ایران که منجر به اقتدار هر چه بیشتر جمهوری اسلامی ایران شده است، خاطرنشان کرد: پرتاپ موفقیت آمیز ماهواره فجر گامی در جهت عزت مندی ایران در عرصه فضایی بوده است.
وی با اشاره به اینکه دولت یازدهم تاکید ویژه ای به دستیابی به فناوری های نوین دارد، افزود: سیاست دولت همواره بر استفاده از علوم دانش بنیان تاکید داشته است به طوری که پیشرفت های ایران در حوزه نانو و فضایی مؤکد همین موضوع است.
واعظی رقابت در عرصه فناوری فضایی را در بین کشورهای جهان جدی عنوان کرد و گفت: هم اکنون ۱۲۰۰ ماهواره در فضا وجود دارد و بیش از ۵۰ کشور ماهواره مستقل خود را دارند که از این تعداد ۹ کشور در همسایگی ایران قرار دارد و اهمیت داشتن ماهواره مستقل برای هر کشور تا اندازه ای است که بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار از فناوری های فضایی حاصل می شود که ۶۰ درصد این مبلغ یعنی ۱۹۰ میلیارد دلار آن تنها از طریق ماهواره ها به دست می آید که همین امر نشان از لزوم سرمایه گذاری کشورها در امر ساخت و پرتاپ ماهواره دارند.
وزیر ارتباطات با اشاره به اهمیت ماهواره ها در بخش های مختلف صنایع یادآور شد: هم اکنون کانال های مختلف تلویزیونی با ۲۵۰ ماهواره در حال سرویس دهی هستند و اکثر کشورهای جهان تلاش می کنند تا در این عرصه خودی نشان دهند چرا که این فناوری به عنوان لبه فناوری ها محسوب شده و پیشرفت در این عرصه منجر به پیشرفت در سایر علوم می شود.
وزیر ارتباطات با اشاره به توفیقات دانشمندان ایران در ساخت و پرتاپ ماهواره ها یادآور شد: نگاه دولت یازدهم به فناوری های فضایی استفاده صلح آمیز از این فناوری بوده و تمام تلاش خود را در راستای محقق شدن این امر انجام داده است.
واعظی اقدام رئیس جمهور در اصلاح سازمان فضایی را مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: برنامه ده ساله فضایی کشور در حال اتمام بوده و برنامه ده ساله دوم آن در حال تدوین است به طوری که در این برنامه تاکید زیادی بر استفاده از کلیه ظرفیت های فضایی کشور خواهد شد.
وی یادآور شد: هم اکنون ایران آمادگی کاملی برای خروج از فاز آزمایشی ماهواره ها به فاز کاربردی آن دارد.
واعظی در ادامه با تاکید بر لزوم کاربردی کردن ماهواره ها در کلیه حوزه ها یادآور شد: کلیه صنایع کشور نیازمند استفاده از فناوری های فضایی هستند و از علوم کشاورزی گرفته تا علوم پزشکی و ارتباطات و حتی علوم هواشناسی همگی نیاز به استفاده از فناوری های فضایی دارند.
وزیر ارتباطات در پایان پیگیری و ساخت ماهواره های فضایی را جزء اولویت های کشور عنوان کرد و یادآور شد: امیدواریم براساس اسناد بالادستی گام های مهمی در جهت برنامه ریزی و فعالیت ده ساله دوم این فناوری برداشته شود.