به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی صبح امروز با حضور رئیس جمهور و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
محمد باقرنوبخت سخنگوی دولت، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی،سورنا ستاری، محمد فرهادی وزیر علوم و جمعی از مدیران وزارت ارتباطات از میهمانان ویژه این مراسم بودند.
در بخش جنبی این مراسم نمایشگاهی از دستاوردهای فضایی ایران برپا شده بود که در آن مراکز پژوهشی و دانشگاهی دستاوردهای خود را به نه جندان قوی و در حد ارائه کاتالوگ و ماکت به نمایش گذاشته بودند.
در این نمایشگاه که تنها در عرض 5 ساعت قرار بود دستاوردهای فضایی ایران را به نمایش بگذارد، دانشگاههای امیر کبیر، مالک اشتر، هوا فضا و علم و صنعت حضور داشتند.
همچنین مرکز تحقیقات مخابرات، سازمان صنایع هوا و فضا وزارت دفاع و پژوهشکده سازمان فضایی همراه با بخشهای تابعه یعنی پژوهشکدههای مواد و انرژی سامانههای ماهوارهای، رانشگرهای فضایی، حمل و نقل فضایی در این نمایشگاه حضور یافتند.
این نمایشگاه که پس از گذشت 2 هفته از روز ملی فضایی برگزار شده بود دستاوردهای پیشین و آینده فضایی کشور به نمایش گذاشته و در صدد جبران تاخیر به وجود آمده بود.
به نظر میرسید مهمترین دلیل برگزاری این مراسم پایان دادن به اختلافات پیرامون اصلاحات ساختاری سازمان فضایی و ابهاماتی پیرامون تاخیر در اجرای پروژههای ماهوارهای بود.
مهمترین دستاورد این نمایشگاه رونمایی از اولین ماک آپ یک یا فضاپیمای سرنشیندار ایرانی بود. براساس اخبار منتشر شده قرار است این فضاپیما در دهه فجر سال آینده با سرنشین غیر انسان به فضا و به زیر مدار پرتاب شود.
راستی اگه چرخ های فضاپیما پنچر شه چطوری باید پنچرگیری کنیم؟
بنظر شما اصلاً وقتی ما تو کشورمون گرسنه داریم نیازی هست که سیتم دفاعی کشور رو تقویت کنیم و موشک با دوربرد بالا بسازیم؟
و.....