سيدمحسن دهنوي در گفتوگو با خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، با بيان اينكه غرب پس از مشاهده موفقيت ايران در عرصه سياست خارجي و همچنين مسائل عراق، لبنان و فلسطين، تنها راه براي بهانه جويي با ايران را پرونده هسته اي عنوان كرده است، تصريح كرد: معامله غرب با ايران در مسئله پرونده هسته اي با هدف كمرنگ شدن نقش ايران در عرصه بين المللي صورت گرفت.
اين فعال دانشجويي با اشاره به اينكه سفر سولانا به ايران با هدف تغيير در مسائل داخلي و خارجي صورت گرفته است، اذعان داشت: حضور سولانا در ايران زمينه سازي براي صدور قطعنامه چهارم است تا از اين طريق فشارهاي وارد بر ايران را به حداكثر برسانند.
دهنوي با بيان اينكه غرب و اتحاديه اروپا به اين تحليل رسيده اند كه با صدور قطعنامه چهارم مي توانند در عرصه سياست داخلي ما تاثير بگذارند، گفت: در زمان انتخابات مجلس هشتم ما انتظار يك قطعنامه از سوي اتحاديه اروپا و شوراي امنيت را داشتيم؛ اين در حالي است که در حال حاضر نيز با توجه به انتخابات رياست جمهوري سال آينده به دنبال صدور قطعنامه جديد هستند.
وي با اشاره به اينكه اروپا در بسته پيشنهادي خود يقيناً خواستار توقف غني سازي ايران است و اين بسته دستاوردهايي براي ما نخواهد داشت، ادامه داد: با توجه به اينكه بسته پيشنهادي ايران به اروپا بسيار منصفانه تر است، بنابراين اگر غرب و اروپا واقعاً به دنبال حل مشكلات پرونده هسته اي است بايد همان قدر كه روي بسته خود پافشاري مي كند به بسته ايران نيز فکر كند.
مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه شريف با بيان اينكه در اظهارنظرهاي سولانا و دستگاه هاي ديپلماسي اتحاديه اروپا هيچ موضوعي به بسته ايران مربوط نمي شود، افزود: اين مسئله نشان مي دهد كه غرب و اتحاديه اروپا به دنبال حل مسئله هسته اي ايران از طريق ارائه بسته پيشنهادي نيستند و صرفاْ اين بسته را دستاويزي براي صدور قطعنامه چهارم مي دانند.
دهنوي ادامه داد: بسته پيشنهادي اتحاديه اروپا مشابه بسته هاي گذشته است و چون آنان موضع كشورمان در برابر غني سازي اورانيوم را مي دانند، بنابراين به دنبال بهانه جويي براي صدور قطعنامه چهارم هستند.
اين فعال دانشجويي با اشاره به درخواست پارلمان اروپا از شوراي امنيت براي بازگرداندن پرونده هسته اي ايران به آژانس گفت: معادلات اتحاديه اروپا به علت حضور آمريكا در شوراي امنيت با معادلات اين شورا متفاوت است، بنابراين با توجه به شيطنت هاي آمريكا احتمال موافقت شوراي امنيت نسبت به بازگشت پرونده هسته اي ايران به آژانس بسيار كم است.
مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه شريف با بيان اينكه رفتن پرونده ايران به شوراي امنيت توسط آمريكا طراحي شد، گفت: با توجه به روندي كه پرونده هستهاي ايران در آژانس داشت، هيچ نيازي براي رفتن اين پرونده به شوراي امنيت نبود.
دهنوي ادامه داد: بازگشت پرونده هسته اي ايران به آژانس بستگي به قدرت چانه زني آمريكا و متحدانش در پرونده هسته اي و همراهان ما در شوراي امنيت دارد.
وي با تاكيد بر اينكه عدم بازگشت پرونده به آژانس هيچ تاثيري در سياست داخلي و خارجي نخواهد گذاشت، افزود: ايران بارها نشان داده كه حتي با صدور اين قطعنامه ها ذره اي از حق خود عقب نشيني نخواهد كرد و درخواست منطقي كشورهاي اروپايي در خصوص بازگشت پرونده ايران به آژانس نيز در راستاي عبرت و تجربه آنان از سه قطعنامه قبلي بود.
مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه شريف با تاكيد بر اينكه سفر سولانا به ايران با هدف تبديل فشار بيروني و بين المللي به فشارهاي داخلي صورت گرفت، بيان داشت: سولانا و متحدانش با سفر به ايران بر روي يكسري مسائل داخلي حساب باز كرده بوند تا با فشار بر دولت، نظام و مردم امتيازي در عرصه بين المللي گرفته و زمينه صدور قطعنامه چهارم عليه ايران را فراهم كنند.
وي با اشاره به مصاحبه برخي شخصيت هاي سياسي نهضت آزادي و تجديدنظر هماهنگ با اتحاديه اروپا و سولانا مبني بر اينكه ايران احتمالاً مجبور به پذيرش قطعنامه اي همانند قطعنامه 598 خواهد شد و ما در نهايت مجبور به نوشيدن جام زهر خواهيم بود، خاطرنشان كرد: در حال حاضر شرايط كشور در مقايسه با دوران جنگ بسيار متفاوت تر از آن است كه ما بخواهيم قطعنامه اي همانند قطعنامه 598 را بپذيريم؛ چرا كه در يك تحليل كلي در كشور و بررسي توانمندي و قدرت بازيگري بسيار قوي ايران در عرصه خاورميانه و بين المللي، متوجه خواهيم شد كه قدرت ما آنقدر محدود نيست كه بخواهيم منافع ملي كشور را واگذار كنيم.
مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه شريف در پايان تاكيد كرد: به طور قطع اگر اين بار قطعنامه اي همانند قطعنامه 598 در قالب قطعنامه چهارم عليه ايران صادر شود، آنها مجبور به تغيير شرايط خود به نفع خواسته هاي ما خواهند بود./انتهاي پيام/