مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي در مورد ميزان توجه وزارت ورزش به مسائل فرهنگي در فدراسيون ها گفت: بهتر است در اين مورد بيپرده و راحت صحبت كنيم؛ توجه وزارت ورزش به اين مسائل صفر است.
غلامعلي محمودزاده در گفتوگو با خبرنگار ورزشي «خبرگزاري دانشجو»، در خصوص بخش فرهنگي فدراسيون تيراندازي با كمان و فعاليتهاي اين بخش گفت: بحث فرهنگي در فدراسيونها در بسياري از مواقع تنها يك عنوان است و فدراسيونها هزينهاي براي اين بخش در نظر نميگيرند.
وي در ادامه افزود: در فدراسيون تيراندازي با كمان از زماني كه تغيير در مديريت آن صورت گرفته و شجاعي، سرپرستي و مديريت اين فدراسيون را عهدهدار شده، برنامههاي فرهنگي اين فدراسيون بيش از گذشته شده و توجه بيشتري به اين حوزه صورت گرفته است.
مسئول فرهنگي تيراندازي با كمان به برخي از برنامههاي فرهنگي اين فدراسيون اشاره كرد و گفت: قبل از آغاز ماه رمضان، محفل انس با قرآن با حضور دو قاري بينالمللي در دفتر مشترك فدراسيونها و به همت فدراسيون تيراندازي با كمان برگزار و با همكاري شبكه قرآن به صورت مستقيم از رسانه ملي پخش شد كه اين كار در حوزه ورزش كشور بيسابقه است.
محمودزاده در ادامه افزود: جشن ميلاد امام حسن مجتبي(ع) نيز با دعوت از چند فدراسيوني كه اطراف ورزشگاه شيرودي بودند، مانند فدراسيون بوكس، دوچرخه سواري، جودو، ورزش باستاني و زورخانهاي و فدراسيون نابينايان برگزار شد.
وي بر توسعه بخش فرهنگي فدراسيونها تاكيد كرد و گفت: اقامه نماز جماعت در ماه رمضان و برگزاري مراسمي به مناسبت شهادت حضرت علي(ع) در دفتر مشترك فدراسيونها از ديگر برنامههاي فدراسيون تيراندازي با كمان است.
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي با كمان به حضور موفق كمانگيران كشورمان در مسابقات آمريكا اشاره كرد و گفت: زماني كه بچهها توانستند ورودي المپيك را در اين مسابقات بدست آورند، نماز شكر بجا آوردند كه اين مسئله در رسانههاي داخلي و خارجي بازتاب زيادي داشت؛ همچنين زهرا دهقان، در اختتاميه مسابقات آمريكا با پرچم ايران و يك قرآن در دست، در اين مراسم حاضر شد.
محمودزاده يادآور شد: ديدار با مراجع تقليد استان قم از ديگر برنامههاي فرهنگي فدراسيون تيراندازي با كمان بود، بنابراين اگر قرار باشد در آينده مسابقاتي را برگزار كنيم، برگزاري نماز جماعت و انجام برنامههاي متنوع در همه ابعاد را در برنامه خود قرار ميدهيم.
وي در خصوص اينكه طبق اساسنامه فدراسيونها، بودجه بخش فرهنگي چند درصد از بودجه كل فدراسيونهاست، گفت: براساس قانون و اساسنامه بايد سه درصد از بودجه كل فدراسيون در اختيار بخش فرهنگي قرار گيرد، ولي اين اتفاق در هيچ موقع و هيچ فدراسيوني نيفتاده، بنابراين بهتر است واقعبينانه به قضيه نگاه كنيم؛ چون در اين صورت ميبينيم كه در آينده هم اين اتفاق نخواهد افتاد.
مسئول فرهنگي تيراندازي با كمان افزود: اگر تخصيص سه درصد از بودجه كل فدراسيون به بخش فرهنگي عملي شود، اين امكان وجود دارد كه از ابتداي سال برنامهريزيهاي لازم را انجام دهيم؛ چرا كه تا اينجا هر كاري كه انجام شده به صورت مقطعي بوده و ما تنها از يك ماه قبل براي آن برنامهريزي ميكنيم، در حالي كه اگر شرايط به گونهاي بود كه فرصت بيشتري براي برنامهريزي داشتيم، مطمئناً سطح برنامههاي فرهنگي بالاتر ميرفت.
محمودزاده يادآور شد: البته ما براي اعزام ورزشكارانمان به مسابقات، طبق برنامه عمل نميكنيم؛ چون بودجه بموقع بدست فدراسيونها نميرسد و نميتوان توقع داشت براي برگزاري برنامههاي فرهنگي، برنامهريزي طولانيمدت انجام شود.
وي خاطرنشان كرد: البته براي برگزاري برنامههاي فرهنگي در اين فدراسيون تا كنون هيچ مخالفتي صورت نگرفته، اما اينكه مسئولان از ابتداي سال بودجه معيني در اختيار ما قرار دهند، هيچ موقع اتفاق نيفتاده است.
مسئول فرهنگي تيراندازي با كمان در خصوص هدف اصلي بخش فرهنگي فدراسيون تيراندازي با كمان گفت: هدف اصلي ما آشنايي جوانان با مسائل ملي و مذهبي است، ما در نظر داريم تا جوانان را با مسائل روز جامعه چه از نظر مذهبي و چه از نظر اجتماعي آشنا كنيم تا در زمان حضور در مسابقات بينالمللي آمادگي رويارويي با هر مسئلهاي را داشته باشند.
محمودزاده در پاسخ به اين سوال كه وزارت ورزش و جوانان تا چه حد مسئله فرهنگي را در فدراسيونها پيگيري ميكند، گفت: بهتر است در اين مورد بيپرده و راحت صحبت كنيم؛ توجه وزارت ورزش به مسائل فرهنگي صفر است.
وي افزود: در مراسم انس با قرآن بارها از معاونت فرهنگي وزارت ورزش و جوانان درخواست كردم كه در اين مراسم حاضر شود؛ حتي زماني كه سه مراسم گلريزان در هفته كرامت برگزار كرديم شاهد غيبت مسئولان فرهنگي وزارتخانه بوديم.
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي با كمان بر انجام كارهاي فرهنگي در ورزرش تاكيد كرد و گفت: بنده به شخصه علاقه ندارم كه تنها عنوان مسئول فرهنگي را داشته باشم، بلكه دوست دارم در اين حوزه فعاليت بيشتري صورت گيرد؛ حتي پيشنهاد دادم كه روزانه يك حديث كوتاه و مناسب براي جوانان ورزشكار آماده، و آن را با هزينه وزارت ورزش به همه ورزشكاران و دستاندركاران آن پيامك كنند، ولي هنوز موافقتي از طرف وزارت ورزش اعلام نشده است.
محمودزاده در ادامه تصريح كرد: تا امروز هيچ نامهاي مبني بر پيگيري كارهاي فرهنگي صورت گرفته در فدارسيون تيراندازي از سوي وزارت ورزش به ما نرسيده، در صورتي كه انتظار اين است، به جاي اينكه فدراسيونها پيگير كارهاي فرهنگي باشند، وزارت ورزش به صورت مداوم بر عملكرد فدراسيونها در اين حوزه نظارت داشته باشد.
وي از طرح يك پيشنهاد فرهنگي براي برگزاري نمايشگاه تجهيزات ورزشي خبر داد و گفت: از آنجايي كه اين نمايشگاه همزمان با هفته تربيت بدني و سالروز ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت فاطمه(س) افتتاح ميشود، پيشنهاد دادم كه يك روز پيش از آغاز نمايشگاه، مراسمي را در حد كمك به زوجهاي جوان برگزار، و با همكاري راديو ورزش آن را به صورت مستقيم پخش كنيم.
مسئول فرهنگي فدراسيون تيراندازي با كمان يادآور شد: برگزاري اين مراسم هم در حوزه ورزشي و هم در حوزه جوانان است و حضور مسئولان و ورزشكاران در اين مراسم ميتواند بازتاب گستردهاي در جامعه داشته باشد؛ البته تا كنون جوابي از وزارت ورزش دريافت نكردهام.
محمودزاده ورزشكاران را مستعد و علاقهمند به حضور در برنامههاي فرهنگي دانست و گفت: اگر برنامهريزيهاي صحيحي در حوزه فرهنگي ورزش صورت گيرد، با حداقل هزينهها ميتوانيم جوانان ورزشكار را جذب مسائل فرهنگي و مذهبي كنيم؛ اين در حالي است كه با غفلت در اين زمينه، فرصتهاي زيادي را از دست خواهيم داد.