به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر لعیا شیرین زاده با اشاره به اینکه تولد نوزادان کم وزن (وزن کمتر از 2500 گرم) یکی از شاخص های مهم بهداشتی به شمار می رود، اظهار داشت: کموزنی نوزادان خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها و مرگومیر آنها را در دوره نوزادی تا یک ماه اول پس از تولد افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه استعمال دخانیات خطر مرده زایی و همچنین ناتوانی در شیردهی را افزایش می دهد، تصریح کرد: استعمال دخانیات در زنان باردار، خطر زایمان پیش از موعد، جداشدن ناگهانی جفت (جدایی جفت از رحم) و جفت سرراهی (غیرطبیعی بودن محل جفت) را افزایش میدهد و باعث خونریزی شدید هنگام زایمان می شود.
این متخصص زنان و زایمان شبکه بهداشت و درمان بردسکن عفونت های پریودنتال، معتاد بودن مادران و باتوجه به فقر اقتصادی بعضی از مناطق روستایی منطقه، کارسخت و سنگین مادر، تماس با گیاهانی مانند زعفران و مصرف بعضی جوشانده ها را از دیگر علل تولد نوزادان زیر2500گرم برشمرد.
دکتر شیرین زاده خاطر نشان کرد: اجتناب از استعمال دخانیات و مواد مخدر در طول دوران بارداری، اجتناب از حضور در فضاهای آلوده به دود سیگار، ارتقای سطح آگاهی های بهداشتی و تغذیه ای، مصرف مکمل غذایی درطول بارداری و بهبود وضع تغذیه ای در ارتقاء سطح سلامت تغذیه ای زنان باردار از راهکارهای پیشگیری از تولد نوزادان با وزن کم به شمار می رود.