سبحانی، کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری گفت: هم اکنون یکی از مشکلات در دانشگاهها خودسانسوری است؛ همچنین قانونگریزی در بعضی از موارد ...
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حسن سبحانی در جمع فعالان سیاسی انجمن اسلامی علوم پزشکی شیراز و دانشگاه فسا (دفتر تحکیم وحدت فارس) درباره تبیین برنامه های انتخاباتی خود گفت: پس از انقلاب و بویژه جنگ تحمیلی سیاست واحد در دولت ها اجرا شد که برابر سازی در آن وجود نداشت و باعث ریزش ارزش ها گردید؛ در این رابطه ما نیارمند تغییر در سیاست ها هستیم.
وی در ادامه افزود: قوانین کشور توسط شورای نگهبان بررسی و تایید می شود؛ این قوانین مغایر با قانون اساسی نیستند و ما نیازمندیم تا به اجرای قانون اساسی بازگردیم؛ به این ترتیب کسی که می خواهد داوطلبانه کاندیدا شود باید به دنبال رفع هنجارها بوده و توانایی اجرای قانون را داشته باشد.
سبحانی در ادامه افزود: البته در این رابطه ادعایی ندارم و نمی گویم که از نظر شرعی می توانم قانون را اجرا کرده و توانایی تغییر در کشور را دارم.
نماینده سابق مجلس در رابطه با حضور نظامیان در عرصه مدیریت کلان کشور گفت: آنچه که با توجه به سخنان امام درک می شود، این است که نباید نظامیان به صورت تشکل یافته وارد سیاست شوند و نباید مثلاً احزاب در اداره کلان کشور دخالت کنند؛ به طوری که این دخالت ها سبب شود آنها به دنبال بالا بردن یا پایین آوردن یک نفر باشند، البته در این رابطه می توانند نظر شخصی داشته باشند، اما حق دخالت ندارند.
وی با بیان اینکه برای تبدیل گفتمان امام خمینی به قانون منعی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: باید با مجلس تعامل جدی صورت گیرد و دولت و مجلس در این رابطه تلاش جدی داشته باشند.
سبحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود جریان انحرافی و فتنه گفت: مسائل داخلی مربوط به این جریان باید به صورت کامل تبیین شود و بعد درباره افراد مرتبط با آنان اظهارنظر قطعی کرد؛ به طور مثال به کسی که حماسه 9 دی را قبول ندارد، نمی توان گفت که اساساً با نظام مشکل دارد.
این نماینده سابق مجلس در ادامه افزود: متاسفانه در فضای کشور تا کنون به جای کار کارشناسانه، در مسائل مختلف سلیقه ای عمل شده است؛ به طوری که افکار مختلف را بدون بررسی می پذیریم.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با تفکیک اقتصاد، فرهنگ و سیاست ابراز داشت: برای اینکه این موارد بر روی یکدیگر تاثیر نگذارند و برای اجرای آن دچار مشکل نشویم، کار بسیار مشکلی در پیش داریم؛ به طوری که جداسازی این موارد در کوتاه مدت امکان پذیر نیست؛ باید به این مسئله توجه داشته باشیم که دغدغه امروز مردم آرامش روانی، بخصوص در زمینه اقتصادی است یعنی به عنوان مثال یک فرد برای تامین معشیت خود کار کند تا بتواند معیشت خانواده اش را تامین کند.
سبحانی در ادامه افزود: در اولین اقدام باید به دنبال این باشیم تا فضای بد روانی را از میان ببریم.
این نماینده سابق مجلس در پاسخ به سوالی مبنی رفع قانون گریزی و تعامل با سایر گروه ها خاطرنشان کرد: دولت مجری قانون است و اگر از نظر قانون بد هم باشد باید به قانون مصوب مجلس احترام گذاشته و آن را اجرا کند؛ چرا که اگر در این رابطه مشکلی هم وجود داشته باشد، مجمع تشخیص نظام در این زمینه نظر می دهد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی مبنی بر عدم وجود روح واحد بر نظام مالی دولت گفت: در زمان خاتمی اگر یکی از وزرا استیضاح می شد و رای نمی آورد، خاتمی به نمایندگان نامه می نوشت و از آنها تشکر می کرد.
باید به سمت عمل به قوانین پیش رویم
سبحانی در پاسخ سوال یکی از دانشجویان مبنی بر وجود فضای بسته در دانشگاه ها از سال 84 به بعد و عدم اجرای قانون توسط مسئولان دانشگاه ها تصریح کرد: هم اکنون یکی از مشکلات در دانشگاه ها خودسانسوری است؛ همچنین قانون گریزی در بعضی از موارد تبدیل به عنصری مفید شده و مسئولان معمولاً بر اساس سلیقه خود عمل می کنند، در صورتی که باید به سمت عمل به قوانین پیش رویم.
اجرای قوانین به دیپلماسی نیازمند است
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در پاسخ به عملکرد دولت در هشت سال گذشته گفت: اصولی در قانون اساسی وجود دارد که محل افتخار است، مانند اصل عدم سلطه پذیری، توسعه روابط با کشورهای مسلمان، رابطه صلح آمیز با دول غیرمحارب که نمی توان از این قوانین کوتاه آمد، اما چگونگی اجرای آن هم حائز اهمیت است؛ باید توجه داشته باشیم که در اجرای قوانین تندروی هایی صورت گرفته است و باید بدانیم که چگونگی اعمال یا اعلام قانون بسیار مهم است؛ به این ترتیب برای اجرای این قوانین به دیپلماسی نیازمندیم.
این نماینده سابق مجلس در ادامه افزود: آنچه مسلم است اینکه می توان به گونه ای عمل کرد که هزینه ها کمتر شود، بنابراین باید در برخورد با کشورهای دیگر به گونه ای عمل کنیم که جنگ و دعوا به نظر نرسد، پس در این رابطه اجرای اصول می تواند معتدل تر و آرام تر باشد؛ باید توجه داشته باشیم که دیپلماسی خارجی می تواند با حفظ اصول قانون اساسی بهبود یابد.
سبحانی در رابطه با ارتباط با آمریکا خاطرنشان کرد: این جزو حقوق رهبری است و آنچه به شورای امنیت ملی برمی گردد این است که منافع ملی را رصد کند و آن را در اختیار رهبری بگذارد.