به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سیدامیرحسین قاضیزاده امروز در نشست خبری جبهه پایداری در خبرگزاری فارس گفت: ما برای انتخاب گزینه به جای بررسی افراد به تحلیل سیستمی روی آوردیم و دنبال فردی بودیم که بتواند گفتمان انقلاب اسلامی را به برنامه اجرایی تبدیل کرده و از آن استفاده کند.
سخنگوی جبهه پایداری افزود: مسئله مهم این است که رئیس جمهور با چه تیمی فکر خواهد کرد و قالب فکری او چیست؛ زیرا بسیاری از چهرههای حاضر در صحنه، نیروهای انقلاب هستند، ولی مهم است که با چه نیروی انسانی قصد انجام کار دارند.
وی افزود: بسیاری از افراد نیروهای انقلابی هستند، ولی در صحنه عمل در مقابل الگوهای اقتصادی غربی کرنش نشان میدهند و همین سبب میشود که استحاله شده و مجبور به تعدیل سیاست خارجی خویش بشوند.
قاضیزاده گفت: باید جریانی وجود داشته باشد تا انحرافات و نقایص را به فرد گوشزد کند، مجموعههایی همچون مؤسسه امام خمینی و دانشگاه امام صادق(ع) از جمله بنیههای پشتیبانی کننده دانشگاهی و حوزوی هستند که تولید فکر و برنامه میکنند و باید با استفاده از تیم مجربی از نیروهای انقلاب که در پیرامون کاندیداها وجود دارند، برنامههای این نهادها اجرایی شود.
سخنگوی جبهه پایداری بیان کرد: شعار ما ارتباط با خدا بر مبنای اخلاص، ارتباط با مردم بر مبنای صداقت و ارتباط با مقام معظم رهبری بر مبنای تبعیت است.
وی یادآور شد: در مقطعی اتفاقاتی در دولت افتاد که سبب شد آقا دستوری بدهند، عدهای از وزرا هم نامهای خطاب به ایشان نوشتند که سبب حذف آنها از دولت شد.
قاضی زاده ادامه داد: در حالی که خیلی از وزرا حاضر به امضای این نامه نشدند، باید دید آیا این عده در چنین شرایطی تبعیت از ولی فقیه به خرج داده یا نه؟ همچنین باید بررسی کرد که این فرد در زمان فتنه چه کرده؟ آیا لباس عافیتطلبی پوشیده و کنار نشسته است؟
سخنگوی جبهه پایداری گفت: سه نفر از سوی شورای مرکزی جبهه پایداری مورد بررسی و انتخاب قرار گرفتهاند که البته در ابتدا هیچ یک از آنها حاضر به قبول مسئولیت کاندیداتوری نبودند؛ این گونه نبود که فکر کنید آقای لنکرانی همان ابتدا حاضر به قبول مسئولیت شد، به همین خاطر هم معرفی کاندیدا قدری طول کشید.
وی افزود: این سه نفر در ابتدا فرد دیگری خارج از مجموعه جبهه پایداری را پیشنهاد کردند، در گفتوگوهایی هم که شورای فقهاتی جبهه پایداری با او داشت، حاضر به پذیرش این مسئولیت نشد، لذا به یکی از آن سه نفر رجوع مجدد کردیم.
قاضیزاده بیان کرد: کاندیدای مورد نظر جبهه پایداری باید شاخصههایی همچون سابقه انقلابی، سادهزیستی و مردمی بودن داشته باشد؛ همچنین نظر به اینکه محور پیشرفت و عدالت کشور بر مبنای دانش قرار گرفته است باید فردی باشد که دانش را بفهمد، لذا پس از بررسیهای شورای مرکزی و ارائه آن به شورای فقهاتی جبهه پایداری با عدم قبول مسئولیت از سوی گزینهای که خارج از جبهه پایداری بود، در نهایت لنکرانی این مسئولیت را قبول کرد.
سخنگوی جبهه پایداری افزود: لنکرانی مورد حمایت جبهه پایداری است، اما ظرفیتهای دیگری نیز دارد؛ وی در حوزه نخبگان یا جامعه پزشکی نیز ظرفیتهای قابلتوجهی دارد که بزودی در نشست خبری خویش مطرح خواهد کرد.
وی بیان کرد: جبهه پایداری برنامهای را برای اداره دولت آینده آماده کرده که لنکرانی، بخشهایی از آن را استفاده خواهد کرد.
قاضیزاده در خصوص کابینه مدنظر جبهه پایداری نیز گفت: اکنون نیروهای کابینه مدنظر نیستند، بلکه کسانی که برنامهریزیها را تدوین کردهاند مورد نظرند، تیمی از اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی که ذیل بسیاری از برنامههای اساسی کشور حضور داشتهاند، با همکاری تعداد زیادی از وزرا، معاونان وزرا و معاونان رؤسای جمهور، برنامهای را آماده کرده و به شورای فقهی جبهه پایداری ارائه کرده اند، نظر آن شورا این بود که برنامهها باید کاملاً قابل اجرا تدوین شود، لذا ویرایش دوم این برنامه در حال آمادهشدن است و قبل از ثبت نام رونمایی خواهد شد.
سخنگوی جبهه پایداری با بیان توضیحات بیشتر ادامه داد: بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاست خارجی و فرهنگی در این برنامه تشریح شده که چارچوبهای کلی آن روز گذشته از سوی لنکرانی در همایش ما بیان شد.
وی گفت: انتخاب گزینه اصلح و ائتلاف، مذاکره بردار نیست، ائتلاف یعنی بنشیم صحبت کنیم که دولت آینده را چگونه باید اداره کنیم، در حالی که نمیتوان بدون استفاده از همه نیروهای انقلاب، کشور را به درستی اداره کرد، مگر میتوان فردی را وزیر کرد که قبلاً سابقه مدیرکلی نداشته است.
قاضی زاده گفت: معتقدیم باید برای اداره کشور و کابینه از نیروهای معتقد سالم و باتجربه مدیریت موفق استفاده کرد؛ مرز جبهه پایداری گفتمان انقلاب اسلامی است، ولو با برخی اعضای جبهه پایداری مشکل داشته باشد.
سخنگوی جبهه پایداری بیان کرد: علامه مصباح در همایش رورز گذشته گفت: اعلام کاندیدا از سوی ما رافع تکلیف مومنین نیست، بلکه افراد باید خودشان به بررسی برای یافتن اصلح بپردازند و بعد که او را یافتند به دیگران نیز معرفی کنند.
وی گفت: برای رسیدن به گزینه اصلح برآیند معیارها مدنظر ما بوده است، وگرنه اگر تک تک بررسی میکردیم شاید افراد دیگری اصلح میشدند.
قاضیزاده در خصوص میزان رای آوری گزینه مدنظر جبهه پایداری گفت: نمیخواهیم رای مردم را پیشبینی کنیم؛ آیت الله خوشوقت میفرمودند اصلح را شناسایی و معرفی کنید مومنین به وظیفه خود عمل خواهند کرد، اگر به دنبال کسب قدرت به هر قیمتی بودیم، فردی را معرفی میکردیم که هم از ما باشد و هم رای بیاورد.
سخنگوی جبهه پایداری گفت: حبهه پایداری به دنبال گزینه ای است که حداکثر اطمینان را به وی داشته باشد؛ یعنی بتواند هشت سال از او دفاع کند، وگرنه یک بار با رئیس جمهور فعلی پیروز شده ایم، ولی باید بتوانیم تا انتها از وی دفاع کنیم.
وی در خصوص مذاکره با آمریکا در دولت آینده نیز گفت: در سیاست خارجی ما بحث عزت و اقتدار بین المللی ملت بزرگ ایران و مقاومت عزتمندانه مطرح است، بنابراین مذاکره نیز باید از باب عزت باشد؛ اگر در این حوزه نیازی حس شود با نظر آقا که نظر نهایی در حوزه سیاست خارجی است، آنچه وظیفه دولت باشد را انجام خواهد داد.
قاضی زاده افزود: برخی میگویند با دنیا نجنگید، در حالی که رفاه حق مسلم ماست، ما آمریکا و چند کشور اروپایی را کل دنیا نمیدانیم که بخواهیم مسئله را با آنها حل کنیم؛ زیرا مرعوب آنان نشدهایم و قصد ارتجاع و بازگشت به قبل از انقلاب را نداریم؛ شعار ملت ایران استقلال و آزادی زیر سایه جمهوری اسلامی است.
سخنگوی جبهه پایداری در خصوص مواضع اقتصادی این مجموعه برای دولت آینده نیز گفت: پیگیر عدم وابستگی کشور به خارج خواهیم بود که به بیانی اقتصاد مقاومتی گفته میشود؛ راهکار آن نیز درونیسازی اقتصاد متکی بر تولید، اصلاح الگوی مصرف و عدم وابستگی به ارز نفتی است.
وی با بیان توضیحات بیشتر افزود: اگر مدل اقتصادی کشور نیاز به خارج داشته باشد، به مجموعههایی همچون بانک جهانی یا ارز نفتی وابستگی پیدا خواهیم کرد که بر روی سیاست خارجی ما اثر خواهد گذاشت؛ برای حل مشکل تحریمها دو راه حل وجود دارد یا بگوییم ببخشید یا کاری کنیم که اثر تحریمها در زندگی مردم بی اثر شود و ما به دنبال راهکار دوم هستیم.
قاضی زاده در خصوص بیان بیشتر شعارها و برنامههای نامزد جبهه پایداری گفت: اگر اکنون همه شعارهای جبهه را مطرح کنیم ممکن است از سوی دیگران مورد استفاده قرار گیرد، به علاوه شاید لنکرانی صلاح نداند همه برنامههای ما اکنون مطرح شود، لذا شعارها و برنامههای جبهه پایداری را به مرور بیان خواهیم کرد.
سخنگوی جبهه پایداری با اشاره به شیوع برخی بداخلاقیهای انتخاباتی از سوی سیاسیون گفت: رهبر معظم انقلاب روز اول عید نسبت به برخی موجهای پیامکی احساس خطر کرده و بیاناتی فرمودند؛ سایتها و خبرگزاریهای وابسته به نظام باید مراقب اشند اخباری را منتشر کنند که صحت آنها تایید شده باشد تا به شایعات دامن نزنند؛ زیرا در این روزها به روشنی موارد مورد نگرانی رهبر انقلاب از باب بداخلاقی و شایعهسازی در برخی سایتها دیده میشود؛ گاهی سایتهای انقلابی برای ایجاد تخریب و اختلاف ابزار واقع میشوند.
وی در خصوص تیم اجرایی کاندیدای مورد نظر جبهه پایداری نیز گفت: تیم اجرایی باید افرادی باسابقه باشند یا سوابقی همچون حضور در مجلس، مدیرکلی و معاونت رئیس جمهور و وزرا داشته باشند؛ به علاوه باید با شناخت انتخاب شوند تا سر یک سال عوض نشوند، دولت فعلی یکسره در حال نیرو عوض کردن بود؛ زیرا بسیاری از افراد به خاطر همین عدم شناخت انتخاب میشدند و بعد از مدت کوتاهی مشخص میشد که نمیتوان با آنها کار کرد.
قاضی زاده گفت: جمعی از دوستانی که در کابینه دولت نهم مشغول به فعالیت بودند در گفتوگو با ما بیان کردند که دکتر لنکرانی را به عنوان بزرگ جمع خویش قبول دارند؛ مسئله مهم این است که این وزرا فردی در تراز خود را برای ریاست جمهوری پذیرفته باشند و زیردست وی کار کنند.
سخنگوی جبهبه پایداری گفت: بسیاری از نیروهایی که هم اکنون در بدنه اجرایی ما حضور دارند وظیفه هماهنگی بین وزارتخانه و حوزههای کاری را بر عهده خواهند داشت تا از موازیکاری در برنامهها جلوگیری شود.
وی در خصوص عدم حمایت از حدادعادل برای انتخابات ریاست جمهوری در حالی که پیش از آن برای مجلس از وی حمایت کرده بودند، گفت: حدادعادل چهره برجستهای است که در زمان فتنه نیز موضع مشخصی اتخاذ کرد و اعضای جبهه پایداری از ریاست وی بر مجلس دفاع جانانهای کرد و هزینه آن را نیز پرداخت نمود.
قاضی زاده تصریح کرد: شاید اگر لنکرانی در مجلس حضور داشت باز هم از ریاست حدادعادل بر مجلس حمایت می کردیم، اما عرصهها با یکدیگر فرق میکند و در موضع انتخابات ریاست جمهوری لنکرانی برجستهتر است.