جلیل دارا در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ گفت: اولین چیزی که باید در فضای فرهنگی دانشگاه ها از سوی کاندیداهای ریاست جمهوری مورد توجه قرار گیرد؛ تخصیص بودجه کافی در این زمینه و توجه به زیرساخت هایی است که برای رشد فضای فرهنگی دانشگاه لازم است، اصلی ترین موضوع در این بخش، توجه به بودجه است.
مدیر کل فرهنگی وزارت علوم گفت: با توجه به افزایش تعداد دانشجویان، حوزه فرهنگی در دانشگاه ها نیازمند حرکتهای زیر ساختی جدی است .
وی ادامه داد: باید سعی شود فعالیت های فرهنگی که وجود دارد، عمیق تر و با توجه به زیر ساخت ها باشد که بخشی از آن مربوط به اسناد بالا دستی است و توسط کسانی باید انجام شود که در سیاست گذاری کلان کشور تصمیم ساز هستند و با همکاری مجلس بتوانند این زیرساخت ها را فراهم کنند.
دارا خاطر نشان کرد: اگر اقداماتی که در سالهای قبل صورت گرفته مانند ایجاد معاونت فرهنگی مستقل در دانشگاهها، آیین نامه ارتقا اساتید، حرکتی که درباره فعال شدن توام با عقلانیت دانشجویان شکل گرفت؛ اگر همین روند استفاده از پتانسیل دانشجویی برای فعال شدن در حوزه های مختلف همراه با عقلانیت و منطق دانشگاهی، ادامه یابد، قطعا می توان به اهداف عالیه فرهنگی دانشجویی رسید.
مدیر کل فرهنگی وزارت علوم اضافه کرد: کاری که در خصوص اساتید درحوزه فرهنگی دانشگاهها آغاز شده، باید تقویت شود یعنی کارهای اولیه آغاز شده و همین نگاه به تقویت نقش تربیتی اساتید به مرحله اجرا در آید.
وی یادآور شد: برنامه جامع راهبردی فرهنگی دانشگاهها تدوین شده ولی ما خیلی فرصت اجرا نداشتیم. لازم است توجه بیشتری صورت گیرد و در راس برنامه های فرهنگی گذاشته شود. اجرای این سند، چشم انداز خوبی در حوزه فرهنگی دانشگاهها خواهد داشت.
دارا گفت: در بحث فرهنگی دانشجویان خارج ازکشور هم که تعداد آنها هم زیاد است، باید ساختارهای خاص به عنوان یک حرکت فرهنگی مکمل داخل کشور درحوزه فرهنگی دانشگاهها لحاظ کنیم .