به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، مجتبی جراحی متولد یک خرداد ماه سال 65 آتش نشان فعال بخش امداد کوهستان در مرکز آتش نشانی تهران بود که همراه دو کوهنورد دیگر در 29 تیر 1392 بعد از صعود به قله برودپیک و گشایش مسیری به نام ایران جان خود را از دست داد.
آیدین بزرگی نیز در این مسیر همراه مجتبی بود و جان خود را از دست داد؛ او دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در رشته مهندسی برق بود.
لازم به ذکر است، آیدین بزرگی در هجدهمین المپیاد علمی دانشجویی در سال 92 حائز رتبه 6 کشوری شده بود.
سه کوهنورد جوان ایرانی در راه عبور از مسیر جدید، گـُردهٔ سنگی و یخی مسیر را کاملاً پشت سر گذاشتند، یک پله سنگی سست و ناپایدار به ارتفاع 30 متر و شیب یخی 75 درجه را صعود کردند و در این صعود 1600 متر طناب ثابت نصب کردند. آنها برای رسیدن به قله مجبور به شب مانی در ارتفاع بالای 7000 شدند. کوهنوردان ایرانی در سه ارتفاع 7350، 7450 و نزدیک 8000 متر شب را به روز رساندند.
آنها پس از رسیدن به قله و فتح مسیری جدید به نام ایران، در مسیر بازگشت، با از دست دادن چادر و مواد غذایی خود زمین گیر شدند و عملیات امداد و نجات برای یافتن آنها آغاز شد.
با ادامه کار گروه جستجو و گذشت زمان، امید زنده ماندن او و دیگر همنوردانش کم و کمتر شد تا آن که توماس لامل کوهنورد و جستجوگر مشهور کوهستان که برای پیدا کردن کوهنوردان مفقود شده ایرانی در قله برودپیک پاکستان چند روزی را مشغول کار بود و با بالگرد به عکسبرداری از منطقه مورد نظر پرداخته بود با انتشار نامه ای به باشگاه آرش اعلام کرد که دیگر هیچ شانسی برای پایین آوردن آنها وجود ندارد.
در روز سوم مرداد نشستی با حضور خانواده های آیدین بزرگی، مجتبی جراحی، پویا کیوان و دست اندرکاران برنامه برودپیک، هیئت مدیره باشگاه آرش و گروهی از کارشناسان و نمایندگان گروه ها و باشگاه های کوهنوردی برگزار شد که در آن ضمن گفت و گو در مورد کلیات برنامه و ارزش صعود انجام شده، درباره ادامه فعالیت جستجو نیز صحبت شد.
در این جلسه، گزارش آخرین عملیات جستجو ارائه شد و پس از گفت و گو درباره شرایط منطقه و نظرات کوهنوردان و راهنمایان حاضر در منطقه و دیگران، خانواده های محترم بزرگی، کیوان و جراحی با پذیرش نظر کارشناسان، موافقت خود را با پایان یافتن عملیات جستجو اعلام کردند.