گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ هرگاه تقدیر از مقام زن و دختر به میان می آید به ناگاه اذهان ما به میلاد با سعادت دو نور گذر کرده و مدام در تلاطم میافتد که جایگاه زنان و دختران در عرش آنقدر بالاست که نامشان در کنار بزرگانی چون حضرت زهرا(س) و معصومه سلام الله علیهما می آید.از آن رو فرصت را غنیمت شمردیم و به بررسی جایگاه زنان ایرانی و مسائل پیرامونی آن در گفت و گو با برخی از افراد در حوزه های مختلف پرداختیم.
ندا ملکی ، مجری برنامه آفتاب شرقی درباره جایگاه دختران در جامعه ایرانی گفت: دختران بعد از ازدواج کانالی برای وورد انسانها به این دنیا هستند؛ به همین دلیل آنها باید به صورت صحیح تربیت شوند؛ البته معنی از تربیت، معنی عامه آن نیست، بلکه دختران باید به این باور برسند که انسان ها به وسیله آنها پا به دنیا می گذارند و زمانی که به این باور برسند قطعا دغدغه ها و آرزوهای بزرگی خواهند داشت.
وی در همین زمینه افزود: آرزوهای انسان ها نشان دهنده دغدغه ها و دیدگاه هایشان است؛ هر چه این آرزوها بزرگ تر و عمیق تر باشد طبیعتا دغدغه های افراد نیز عمیق تر و مسائل مهم تری را در بر می گیرد. گاهی دختران ما دچار دغدغه های کاذب می شوند؛ به این معنی که لاک ناخن و طبق مد روز حرکت کردن، به عنوان دغدغه های اصلی دختران مطرح می شود؛ متاسفانه امروزه دغدغه دختران ما را دغدغه های کاذب تشکیل می دهد که در این میان نباید نقش جامعه جهانی را نادیده بگیریم.
مجری برنامه «آفتاب شرقی» با بیان اینکه عروسک هایی که الان در جامعه وجود دارد مانند زنان فاسد هستند، اظهار داشت: زمانی که کودکان ما از دوران خردسالی با چنین عروسک هایی بازی می کنند؛ قطعا در بزگسالی نیز الگویشان را چنین عروسک هایی تشکیل می دهد، ما باید الگوی کودکانمان را به گونه ای ایجاد کنیم که با فرهنگ کشورمان همخوانی داشته باشد.
ملکی با اشاره به اینکه روح دختر باید پاک و طاهر باشد، افزود: متاسفانه از دوران پیامبر دیدگاه خوبی نسبت به دختران و زنان وجود نداشته است، به طور مثال بارها در برنامه «آفتاب شرقی» نامه هایی دریافت کردیم که در آنها دختران عنوان می کردند که خانواده شان آنها را دوست ندارد؛ زمانی که دختران ما چنین احساسی را دارند چطور می توانند در جامعه و خانواده موثر واقع شوند؟ ما باید بستری فراهم کنیم تا دختران بدانند که از جایگاه مهم و بالایی در خانواده و جامعه برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی باید در بالا بردن جایگاه زنان در جامعه اطلاع رسانی درستی انجام دهند؛ اضافه کرد: در واقع رسانه ها مسئول اصلاح فرهنگ غلط موجود در جامعه هستند، در واقع ما باید بتوانیم یک زن موفق را که بر اساس فرهنگ ایرانی – اسلامی زندگی می کند به جامعه معرفی کنیم؛ قطعا زمانی که در این زمینه موفق عمل کنیم دختران با انگیزه بیشتری در جامعه حضور پیدا می کنند.
مجری برنامه «آفتاب شرقی» ادامه داد: حقوق زنان در کشورمان مورد تعرض قرار می گیرد و کسی از آنها حمایت نمی کند؛ به همین دلیل اکثر دختران ما از جنسیت خود راضی نیستند؛ در حالی که اگر با دختران و زنان با کرامت و طبق اصول دین اسلام رفتار شود مطمئنا زنان و دختران ما از همان دوران کودکی باحیا، نجیب و با عفت بار می آیند.
ملکی با بیان اینکه دین را به صورت کامل به جامعه معرفی نکرده ایم، افزود: چون تنها قسمت هایی از دین به زنان ما معرفی شده است؛ آنها احساس می کنند که دین اسلام نسبت به زنان سخت گیری کرده؛ در حالی که اینگونه نیست. به طور مثال از نظر دین اسلام زنان اصلا مسئولیت اقتصادی ندارند ولی می بینیم که زنان جامعه ما علاوه بر کار کردن حقوق شان را نیز به همسران خود می دهند.
وی با بیان اینکه حضرت علی (ع) زنان را ریحانه می داند، اظهار داشت: ریحانه یعنی قهرمان؛ البته منظور از قهرمان این نیست که زنان باید مسئولیت اقتصادی خانواده را بر عهده بگیرند. اگر ما بتوانیم جامعه را طبق متن دین حرکت دهیم قطعا زنان و دختران ما از همان دوران کودکی به جایگاه والای خود پی خواهند برد.
مجری برنامه «آفتاب شرقی» در پاسخ به این سوال که زنان فعال در اجتماع موفق تر هستند یا زنان خانه دار، گفت: منظور از زنان خانه دار این نیست که آنها هیچ فعالیت اجتماعی ای ندارند؛ بلکه وظیفه زنان بر اساس خصوصیات روحی و جسمی شان به گونه ای است که باید به فعالیت خانه متمرکز باشند. همسرداری و خانه داری از وظایف زنان به شمار می رود؛ با این حال آنها می توانند در خانه خود به فعالیت اجتماعی گسترده ای بپردازند.
ملکی با بیان اینکه زنان باید به فعالیت های خارج خانه به عنوان یک تفریح نگاه کنند، اظهار داشت: قطعا اگر زنان فعالیت اجتماعی سنگینی را انجام دهند، از وظایف خانه و همسرداری دور خواهند شد و این مسئله یکی از مشکلات جامعه امروزی است؛ البته نباید فراموش کنیم که زنان شاغل منظم تر از زنان خانه دار هستند؛ چون آنها مجبورند برای زمان خود برنامه ریزی انجام دهند.
وی افزود: گاهی زنان برای به دست آوردن موقعیت اجتماعی بهتر و یا طمع دنیایی از لذت های ساده و طبیعی ای که در اختیارشان قرار دارد، غافل می شوند. زنان ما طبق قوانین شرعی و مدنی می توانند زندگی راحتی را تجربه کنند؛ با این حال حرص و طمع دنیا آنها را از این نعمت باز می دارد و متاسفانه گاهی می بینیم که زنان در محیط کاری مورد استعمار قرار می گیرند.
مجری برنامه «آفتاب شرقی» در پایان با بیان اینکه اگر دختران و زنان جامعه ما تمام توان خود را برای فعالیت اجتماعی صرف کند، قطعا آسیب های جبران ناپذیری به خانواده وارد می شود، خاطر نشان کرد: دولت باید برای استفاده از نیروی کار دختر که از انرژی بالایی نیز برخوردار هستند، برنامه ریزی مناسبی انجام دهد؛ علاوه بر آن با بالا رفتن سن ازدواج، باید دولت فکری برای اوقات فراغت دختران جامعه مان انجام دهد.
اين حرفا ديگه خريداري نداره . به يمن فرهنگ ايراني دختراي ما هر چي بزرگتر مي شن مشکلاتشون هم بزرگتر ميشه و بزرگان با يک سري حرفاي دلخوش کنک به دنبال برطرف کردن التهاب و ناراحتي دختران ما هستن! مسئولان هم که تو خواب غفلت به سر مي برن و فکرمي کنن اگر از مشکلات حرفي نزدن و به روي خودشون نياوردن همه چيز حله. يادمون باشه نگفتن دليل نبودن نيست