به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» و به نقل از خبرگزاری رویترز از وین، یوری فودوتوف رییس دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، تصویر سیاهی از مشکل کشت تریاک در افغانستان پیش از خروج نیروهای ناتو از این کشور در سال آتی میلادی (2014) ترسیم کرد.
گزارش متناوب این دفتر در مورد کشت تریاک در افغانستان که قرار است اواخر این ماه منتشر شود نشان می دهد تولید و کشت تریاک در مقایسه با سال 2012 افزایش یافته است.
افغانستان اولین کشور تولیدکننده تریاک در جهان است که از آن هروئین نیز به دست می آید و درآمدهای ناشی از آن صرف عملیات نظامی طالبان می شود. فودوتوف گفت: شرایط هر روز بدتر می شود، این روشن و در عین حال بسیار ناراحت کننده است.
کارشناسان می گویند که دولت افغانستان به کمک بیشتری برای مبارزه با کشت تریاک نیاز دارد. کشت و فروش این مواد هزینه لازم امورنظامی در افغانستان را تامین می کند و به همین دلیل باعث بی ثباتی منطقه ای می شود. غیر از این سلامت مردم افغانستان نیز در معرض خطر است که با بیشترین نرخ اعتیاد در سراسر جهان مواجه است.
فودوتوف افزود: این شرایط زمینه را برای فساد و دیگر اشکال جرایم سازمان یافته بین کشوری فراهم می کند. این چالشی چندوجهی است و ما باید مشکل را جدی بگیریم. در غیر اینصورت با خطر جدی مواجه می شویم که بدون کمک بین المللی و همکاری های معنی دار، این کشور (افغانستان) به کشور تولیدکننده صرف تریاک تبدیل می شود.
بر اساس این گزارش، حدود 12 سال بعدازتهاجم نیروهای تحت امر آمریکا به افغانستان بخش های زیادی از این کشور درکنترل طالبان قرار دارند و سربازان افغان هنوزبسیار به کمک های هوایی خارجی به ویژه درمناطق دورافتاده محتاجند.
سازمان پیمان اتلانتیک شمالی موسوم به ناتو قصد دارد برنامه آموزشی و مشاوره خود را بعد ازخروج نیروهایش از افغانستان درسال 2014،ادامه دهد با آنکه آمریکا و متحدانش هنوز جزئیات سربازان و این برنامه ها را مشخص نکرده اند.
فودوتوف گفت: اراده سیاسی برای مبارزه با مشکل تولید و کشت مواد مخدر در افغانستان وجود دارد اما توقیف فزاینده محموله ها، بازداشت ها و اقدامات برای امحای مواد تاکنون نتوانسته به حل ان بیانجامد.کشاورزان افغان به تاسیسات زیربنایی بهتر و بازارهای جدید برای فروش محصولات خود نیاز دارند. فرصت های شغلی بیشتر در زمینه کشاورزی و صنعتی نیز برای توقف روند فعلی باید ایجاد شود.ما نتوانسته ایم اقتصاد متفاوتی را در افغانستان توسعه دهیم و با همه تلاش های انجام شده حرکت از کشت محصول غیرقانونی به سوی محصول قانونی بسیار دشوار بوده است.