معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش گفت: رئیس کمیته با دولت تغییر نمیکرد، اما در این دوره پنج ماه بعد از دولت، انتخاب میشود که این، خوب است.
به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری دکتر نصرالله سجادی، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان صبح امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد و وی در خصوص انتخابات فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشوند و یا دوره ریاست آنها به اتمام رسیده است، صحبت کرد.
وی در ابتدای این نشست خبری گفت: برگزاری مجامع انتخابات موضوع اصلی است؛ از زمانی که فعالیت خود را به عنوان معاون قهرمانی و حرفهای آغاز کردم حدود 12 فدراسیون با سرپرست اداره میشد که مدت فعالیت آنها از هشت ماه آغاز شده و تا 25 ماه نیز بوده است، در حالی که از نظر اساسنامه فدراسیونها هر فردی بیشتر از شش ماه نمیتواند سرپرست باشد؛ این موضوع تا حدودی باعث بینظمی میشود؛ چون کسی که فکر کند موقت است آن طور که باید وظایف خود را انجام نمیدهد.
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش یادآور شد: زمانهایی را برای ثبت نام فدراسیونها اعلام کردهایم و ثبتنامها تقریباً انجام شده؛ به علاوه دوره چهار ساله سه فدراسیون هم تا اواخر آذر و اوایل دی ماه تمام میشود و چون بنا داریم دقیقاً در زمان اتمام باشد، آن را اعلام کردیم و در جدول قرار دادهایم.
سجادی تصریح کرد: برای فدراسیونهایی که دوره چهار ساله آنها از سال 93 تا 96 است نیز پیش بینی کردهایم که دو سه هفته قبل از اتمام دوره، مسئول بعدی مشخص شود که کار سختی نیست و از ابتداییترین کارهاست؛ باید تلاش کنیم که یک انتخابات سالم برگزار شود.
وی به برگزاری تاریخ انتخابات فدراسیونها اشاره کرد و گفت: سه فدراسیون که تاریخ ثبت نام آنها چهارشنبه به پایان میرسد، بلافاصله تاریخ آنها اعلام میشود که این سه فدراسیون عبارتند از کشتی، اتومبیلرانی و سوارکاری.
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش خاطرنشان کرد: اصرار دارم که فدراسیونها انتخابات هیئتها را بموقع برگزار کنند؛ گاهی می بینیم که 10، 11 هیئت در یک فدراسیون با سرپرست اداره می شود، وقتی هیئتها که بدنه اصلی هستند، این گونه باشند این کار سرایت پیدا میکند.
سجادی تصریح کرد: فدراسیونها از سال 1378 تا کنون آییننامه مجامع خود را تغییر ندادهاند، در حالی که این آییننامه با تعجیل بسته شده و باید کار کارشناسی انجام شود؛ اگر چه پیش بینی نشده، ولی بهتر است مراجع بالاتر آییننامه را تایید کنند، ولی فعلاً تا پایان سال که شورای عالی ورزش آماده میشود، صبر میکنیم تا پس از تصویب در شورای عالی پایداری بیشتری پیدا کند.
وی در ادامه به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه ثبات مدیریت نقش بسزایی در استعدادیابی دارد، گفت: مطابق اساسنامه، دوره ریاست هر فدراسیون چهار سال است و انتخاب مجدد فرد نیز بلامانع می باشد، ولی باید عادت کنیم که برنامه حاکم باشد نه افراد.
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش وجوانان افزود: افراد باید مجری برنامههایی باشند که مصوب شده و باید روسای فدراسیونها بدانند که یک دوره چهار ساله ریاست دارند و اگر مجمع تشخیص دهد هشت سال یا بیشتر ریاست میکنند؛ مجمع باید به اختیار قانونی و شخصیت خود برگردد و رئیس فدراسیون باید به سهامدارانی که در مجمع هستند پاسخگو باشد.
سجادی در خصوص اینکه شعاعی برای شرکت در انتخابات کوهنوردی اقدام کرده و جامعه کوهنوردی نیز از عملکرد او رضایت ندارد، گفت: اجازه دهید راجع به افراد ریز نشویم، قطعاً مجمع عمومی هر کسی را بخواهد انتخاب میکند و هر کس به لحاظ قانونی مشکل نداشته باشد، می تواند کاندیدا باشد؛ انتخابات دو رشته ای هم که برگزار شده همین گونه بوده و هیچ مسئله خاصی نداشته است.
وی در خصوص اینکه آیا شائبه دخالت وزارت ورزش در انتخابات فدراسیونهای وجود دارد نیز گفت: اگر چنین چیزی را پیدا کردید من هم خوشحال میشوم که بدانم و همین جا اعلام علنی میکنم که چنین چیزی وجود ندارد؛ من به عنوان مسئول و معاون وزیر حرف میزنم و یک کارمند عادی نیستم.
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در خصوص احتمال سرپرستی هادی ساعی بر فدراسیون تکواندو و دیدار او با مسئولان وزارت ورزش نیز گفت: علت اینکه در انتخابات تکواندو تاخیر داریم این است که باید از اسامی افراد استعلام بگیریم، در حالی که نزدیک به 40 روز منتظر پاسخ بودیم؛ من خبر آمدن ساعی به پیش خود را تکذیب میکنم و تا آنجایی هم که میدانم گودرزی با هیچ رئیس فدراسیونی صحبت نکرده و برای سرپرستی فدراسیون تکواندو و سایر فدراسیونها نیز معمولاً خود، رئیس را انتخاب میکند.
سجادی در خصوص حضور بازنشستهها در انتخابات و اینکه آیا وزارت ورزش تمایلی به جوانگرایی در فدراسیونها ندارد نیز گفت: جوانگرایی خوب است، ولی براساس قانون پنجم توسعه دو شغلهها برای شرکت در انتخابات باید از نهاد خود مجوز بگیرند و اگر کسی مجوز را کسب کند مشکل قانونی برای شرکت در انتخابات ندارد.
وی در خصوص انتخابات فدراسیون کارگری و استعفای سرپرست این فدراسیون نیز گفت: سه فدراسیون ورزش دانش آموزی، ورزش دانشگاهی و کارگری زیر نظر وزارت ورزش نیستند و باید از اساسنامه موجود استفاده کنند؛ فدراسیون دانشگاهی اساسنامه خود را تصویب کرده و هر چه اساسنامه بگوید باید انجام دهیم، ولی در خصوص فدراسیون کارگری و دانش آموزی باید بگویم که بهتر است آنها هم رویه فدراسیون دانشگاهی را در پیش بگیرند و تا آنجایی هم که میدانم آنها در حال تلاش برای این موضوع هستند.
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در خصوص اینکه آیا بهتر نیست انتخابات فدراسیونها به گونهای تنظیم شود که منطبق با بازیهای آسیایی و المپیک باشد، گفت: 47 فدراسیون داریم که هفت تای آن باید در سال 92 انتخابات خود را برگزار کنند، 15 فدراسیون در سال 93، سه فدراسیون در سال 94، هفت فدراسیون در سال 95 و شش فدراسیون نیز تا سال 96؛ اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم نباید اساسنامه را اجرا کنیم و این منطقی نیست، منتها به اول صحبت خود برمیگردم که اگر برنامه حاکم باشد مشکلی در تغییر روسا به وجود نمیآید.
سجادی افزود: اگر بخواهیم چنین کنیم باید ابتدا به تصویب دولت برسد؛ به عنوان پیشنهاد به آن فکر میکنم، البته نقاط مثبت و منفی دارد، این موضوع در رابطه با کمیته هم بوده و هیچ گاه رئیس کمیته با دولت تغییر نمیکرد، اما اکنون اگر انتخابات 30 دی برگزار شود، حدود پنج ماه از دولت گذشته و کمیته با دولت جدید روی کار میآید.
وی در خصوص اساسنامه فدراسیونها نیز گفت: اساسنامه فدراسیونها اشکلاتی دارد و این از مواردی است که بزودی حل میشود و به هیئت دولت میرود، البته برخی از فدراسیونها باید با فدراسیونهای بینالمللی منطبق باشند، باید این را در نظر گرفت که علاوه بر اساسنامه فدراسیونها، باید موارد جهانی نیز در نظر گرفته شود.