به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سیزدهمین قسمت برنامه «کارنامه» پنجشنبه،22 آذر از شبکه 4 سیما به روی آنتن رفت.
مهدی محسنیان راد، نویسنده کتاب «ارتباطات انسانی» درباره این کتاب گفت: نوشتن این کتاب حقیقتا خواسته انتشارات سمت بود؛ چرا که آنها معتقد بودند در حوزه ارتباطات انسانی نیازمند کتاب جدیدی هستیم؛ به همین دلیل از فرصت پیش آمده استفاده کردم و دست به نوشتن چنین کتابی زدم.
وی گفت: «ارتباطات انسانی» اردیبهشت امسال چاپ اول آن منتشر شده است؛ می توانم بگویم که این کتاب، اثری به روزی در حوزه ارتباطات به شمار می رود.
محسنیان راد با اشاره به ویژگی کتاب «ارتباطات انسانی» اظهار داشت: مهمترین ویژگی این کتاب، کاربردی بودن آن است، در واقع مخاطبان با خواندن این کتاب مهارت ارتباطی شان افزایش می یابد؛ همچنین در این کتاب مدل منبع معنی گسترش یافته است.
نویسنده «ارتباطات انسانی» افزود: طرح روی جلد این کتاب نشان دهنده نوع ارتباطات انسانی است؛ به عبارت دیگر گاهی انسان ها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند ولی در این ارتباط هیچ اتفاقی رخ نمی دهد.
وی در ادامه با اشاره به کتاب «هنجارها در 3 کتاب مقدس» گفت: منشا شکل گیری و تالیف این کتاب کنجکاوی علمی بود؛ در واقع می خواستم در این کتاب ارتباطات بین 3 ادیان ابراهیمی را پیدا کنم. تحقیقاتم در ارتباط با این کتاب منجر به این شد که دهکده جهانی آخر دنیا نیست بلکه جهان به سمت بازار پیام پیش می رود.
محسنیان راد در همین زمینه افزود: 20 سال بعد عصر دهکده جهانی تمام خواهد شد و بعد از آن وارد عصر بازار پیام می شویم؛ مهمترین ویژگی بازار پیام این است که در آن مسئله زبان برای همه کشورها حل می شود، یعنی هر انسانی با هر زبانی می تواند از اخبار، برنامه ها و ..... سایر کشورها را بهره مند شود.
نویسنده «هنجارها در 3 کتاب مقدس» با اشاره به فصل دوم این کتاب افزود: در این بخش 3 خانم مسن را تجسم کرده ام که هر کدام به یکی از ادیان ابراهیمی یهودیت، مسیحیت و اسلام ایمان دارند و زمانی که با هم به گفتگو می نشینند به تفاوت ها و شباهت های دین خود پی می برند؛ در واقع بایدها و نبایدهای این 3 دین اصل این کتاب را شکل می دهند؛ چرا که هر 3 دین ابراهیمی به وحدانیت خدا تاکید دارند.
وی اظهار داشت: در عصر بازار پیام انسان ها می توانند بدون مداخله کشیک ها، خاخام ها و .... به تفاوت ها و شباهت های سایر ادیان ابراهیمی پی ببرند؛ در «هنجارها در 3 کتاب مقدس» هم عنوان کردم که متاسفانه در طول سال های متوالی هر کدام از ادیان سعی در کوبیدن ادیان دیگر داشته اند.
محسنیان راد با بیان اینکه 4 سال زمان صرف تحقیق و تالیف «هنجارها در 3 کتاب مقدس» شده است، افزود: ما بایدها و نبایدهای 3 دین ابراهیمی را به 123 دسته تقسیم کرده ایم که بایدها و نبایدهای هر کدام از این ادیان بسیار شبیه به هم بوده اند؛ خوشبختانه ادیان مسیحیت، یهودیت و اسلام با هم اختلاف نظری ندارند و تنها تفاوتی که در طول این سالها وجود داشته است، نوع زاویه دید افراد به ادیان است. جنس مجازات در هر 3 دین ابراهیمی از نوع این جهانی، آن جهانی و این جهانی و آن جهانی است.
نویسنده «هنجارها در 3 کتاب مقدس» در پایان خاطر نشان کرد: قرار بود که این کتاب به زبان انگلیسی نوشته شود و علاوه بر آن برای تحقیق در هر دین ابراهیمی یک نفر متخصص ما را همراهی کند؛ ولی این کار نیاز به بودجه زیادی داشت؛ از این رو نتوانستیم این مسئله را محقق کنیم.
گفتنی است، در بخش تلفنی برنامه «کارنامه» سوسن علایی درباره کتاب «رهبری با هوش فرهنگی» نیز توضیحاتی داد.