به گزارش گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان در جمع مدیران معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای با اشاره به اهمیت برنامه ریزی و نظام مند نمودن قوانین اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا قوانین و مقررات ورزش منطبق با قوانین و مقررات ملی و هماهنگ با اساسنامه فدراسیون های بین المللی روزآمد شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تجمیع فدراسیون های ورزشی در 2 یا 3 ساختمان تا قبل از ساخته شدن مرکز اداری فدراسیون ها در ساختمان سئول گفت: هدف از این اقدام کاهش هزینه ها و تمرکز بیشتر درحوزه ورزش قهرمانی است.
وزیر ورزش و جوانان اشاره ای هم به اثر بخشی لیگ های ورزشی کشور داشت و گفت: در رشته های ورزشی مختلف لیگ داریم و باید با کارشناسی دقیق ضمن ساماندهی این رقابت ها با استفاده از نظر کارشناسان حوزه قهرمانی شرایط را برای کارآمد شدن این لیگ های ورزشی فراهم کنیم.
در ادامه این نشست نصرالله سجادی معاون ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان ملاک تخصیص بودجه به فدراسیون ها را برنامه مداری و عملکرد طبق برنامه مصوب اعلام کرد.
سجادی با بیان اینکه پست ها و منابع انسانی در فدراسیون ها مورد بررسی و بازنگری قرار می گیرد، اظهار داشت: در حال حاضر 1020 نفر بیمه شده، 500 نفر قراردادی و بازنشسته در فدراسیون ها داریم که باید این مشاغل و مناصب ساماندهی شوند.
تشکیل کمیته بازیهای آسیایی و پارآسیایی در وزارتخانه
در ادامه ی این نشست علی رغبتی، مدیر کل دفتر برنامه ریزی و نظارت وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه بیشتر فدراسیون ها دارای برنامه میان مدت در بخش های مختلف هستند و عموماً شهریور ماه تقویم یکساله خود را ارائه می کنند، عنوان کرد: برنامه فدراسیون ها به راهبردها و چشم اندازهای چهار ساله فدراسیون منتهی می شود و در قالب برنامه های یکساله (تقویم فدراسیون) عملیاتی می گردند.
رغبتی همچنین در این نشست از تشکیل کمیته بازی های آسیایی و پارآسیایی برای برنامه ریزی بهتر جهت شرکت ورزشکاران ایران در مسابقات اینچئون کره و المپیک نوجوانان نانجینگ چین خبر داد.
وی همچنین با ارائه گزارشی از ثبت 12860 هیئت ورزشی در سراسر کشور خبر داد و افزود: 164 رشته ورزشی به عنوان زیر مجموعه، 47 فدراسیون در قالب 75 کمیته و 72 انجمن فعال هستند و این در حالی است که 208 سبک رزمی نیز در حوزه ورزش زیر نظر 5 فدراسیون رزمی فعالیت های خود را پیگیری می کنند.
مدیر کل برنامه ریزی و نظارت وزارت ورزش وجوانان از طرح چندین آیین نامه مورد نیاز ورزش در شورای عالی ورزش در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: این اقدام در راستای ساماندهی رشته های ورزشی انجام خواهد شد.
دراین نشست تخصصی، سرپرست دفتر استعدادیابی و قهرمان پروری وزارت ورزش و جوانان از واگذاری پایگاه های استعدادیابی به هیئت های ورزشی در سال های اخیر خبر داد و گفت: متاسفانه در حال حاضر تنها تعداد محدودی از پایگاه های استعدادیابی در کشور فعال هستند. بسیاری از هیئت ها برای کسب درآمد، این اماکن را به عنوان اماکن ورزشی به بخش خصوصی اجاره می دهند.
رامین طباطبایی با انتقاد از عملکرد هیئت های ورزشی دراین خصوص گفت: منابعی که در این سال ها برای توسعه و تشکیل پایگاه های استعدادیابی در نظر گرفته شده در سایر حوزه ها هزینه می شود که این موضوع باید به طور جدی پیگیری شود.
سرپرست دفتر استعدادیابی و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر حفظ و توسعه پایگاه های قهرمانی، این امر را بخشی از عدالت محوری در حوزه ورزش توصیف کرد و گفت: بهترین قهرمانان ورزشی با استعدادهای ویژه متولد می شوند که باید توسط این پایگاه ها شناسایی شوند.
گودرزی در این نشست نگاه علمی به ورزش را مورد تاکید قرار داد و با تأکید بر راه اندازی پایگاه های قهرمانی و استعدادیابی در سراسر کشور افزود: برای دستیابی به نتیجه منطقی در این خصوص پیشنهاد می کنم در تهران و 4 منطقه از کشور مراکزی را به صورت پایلوت راه اندازی و در صورت دستیابی به اهداف مان، نتایج را ظرف یک دوره 4 یا 3 ساله به سراسر کشور تعمیم دهیم. باید از لحاظ قانونی طوری زیر ساخت ها فراهم شود که نتوان این پایگاه ها را از بین برد.
گفتنی است در جلسه شب گذشته ی وزیر ورزش و جوانان با مدیران معاونت ورزش قهرمانی و حرفه ای، کیومرث هاشمی مشاور و مدیر کل حوزه وزارتی، نصرالله سجادی معاون ورزش قهرمانی و حرفه ای، مازیار ناظمی رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، احمدی مشاور عالی و مسئول شورای راهبردی، رغبتی مدیر کل دفتر برنامه ریزی و نظارت، گواری مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیون ها و باشگاه ها، طباطبایی سرپرست دفتر استعدادیابی و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان حضور داشتند.