به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی جنتی، وزیر ارشاد در افتتاحیه بیستمین نمایشگاه چاپ، بسته بندی و ماشین آلات که امروز در محل نمایشگاه دایمی تهران برگزار شد، با بیان اینکه صنعت چاپ بخش ویژه ای در کشور است، گفت: زندگی بشر به دلیل اشتغال و کارآفرینی به این صنعت وابسته است؛ یکی از شاخص های مهم رشد و اقتصاد کشور مربوط به تولیدات صنعت چاپ و بسته بندی است.
وزیر ارشاد با بیان اینکه علی رغم وجود برخی از کاستی ها و تحریم ها در عین حال صنعت چاپ جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با سایر کشورها رتبه 29 را دارد، اظهار داشت: فعالیت حدود 40 هزار واحد تولیدی، انتشار بیش از 70 عنوان کتاب و 225 میلیون شمارگان کتاب در کشور و تولید هزاران محصول فرهنگی گوشه ای از تلاش های صنعتگران چاپ و نشر کشور است؛ در واقع صنایع کشور ملزم به تولید هستند؛ در حالی که بیشتر صنایع وابسته به صنعت چاپ هستند، طبیعتا اگر این صنعت با مشکل مواجه شود، صنایع کشور دیگر به مشکل برمی خورند.
وی با بیان اینکه در دورانی که کشور از نظر اقتصادی به نوعی به شکوفایی رسیده بود گام هایی در صنعت چاپ برداشته شد، افزود: اما این اقدامات ناکافی بود و اگر بخواهیم به بازارهای جهانی راه پیدا کنیم باید تلاش مضاعفی را داشته باشیم؛ در حالی که بازارهای جهانی همواره در حال تبلیغ هستند، از این رو بازارهای اصلی چاپ نیز باید به امر تبلیغات بپردازند.
جنتی افزود: کمبود نقدینگی، نبود مواد اولیه و مشکلات بخش خصوصی و اینکه دولت خودش رقیب بخش خصوصی شده است، از جمله مشکلاتی بود در جمع پیشکسوتان صنعت چاپ مطرح شد.
وزیر ارشاد با اشاره به مذاکرات هسته ای انجام گرفته، تصریح کرد: این مذاکرات مطمئنا می تواند راهگشای مشکلات اقتصادی ما نیز باشد.
وی با بیان اینکه اگر مسائلی که صنعت چاپ را احصاء، رده بندی و به صورت جداگانه همراه با پیشنهادات ارائه کنیم، گفت: اگر این اتفاقات رخ دهد، تعهد می کنم با تشکیل کارگروه های خاص و جلب همکاری سایر حوزه ها و وزارتخانه ها بتوانیم به راه حل هایی درست و اقدامات عملی برسیم.
جنتی با بیان اینکه برگزاری چنین نمایشگاه هایی و به وجود آوردن فضا برای تبادل تجربه و حل مشکلات و ارائه راه حل ها می تواند در جهت برداشتن موانع موجود بسیار مفید باشد، افزود: با اطمینان می گویم مهم ترین مسئله کشور که دولت جمهوری اسلامی می تواند آن را حل کند بحث مسائل اقتصادی است؛ اگر دولت امروز تمام تلاشش را بر روی هسته ای گذاشته است به خاطر حل مسائل اقتصادی کشور است؛ البته باید بپذیریم که فقدان مدیریت قبلی برخی از این مشکلات را تشدید کرده است.
وزیر ارشاد در همین زمینه افزود: روشن است که با زنجیره هایی که تحریم ها به دور کشور ما کشیده اند نمی توان به فعالیت اقتصادی دست زد و باید حلقه های این زنجیر را یک به یک باز کنیم تا اقتصاد رونق بگیرد.
وی با بیان اینکه برای رونق بخشیدن به صنایع فرهنگی طرحی را به وزارت صنعت، معدن و تجارت سپرده ایم، یادآور شد:: ما معتقدیم پتانسیل کشور از لحاظ اقتصادی بسیار بالا است و باید تلاش کنیم تا از این پتانسیل به نحوه احسنت استفاده کنیم.
جنتی با بیان اینکه واگذار کردن امور به بخش خصوصی از سیاست های اصلی دولت است، افزود: با بررسی هایی که در دولت داشتیم به این نتیجه رسیدیم که مجموعه واگذاری هایی که قبل انجام شده است عموما به بخش های دولتی و شبه دولتی بوده است؛ به طوری که شاید بتوان گفت حداکثر واگذاری ها به بخش خصوصی 15 درصد هم نمی شود.
وزیر ارشاد با اشاره به اصل 44 قانون اساسی و سیاست های ابلاغی رهبر انقلاب در این خصوص اظهار داشت: ما باید هر آنچه را که امکان واگذاری به بخش خصوصی را دارد، به این بخش واگذار کنیم؛ چرا که دولت نمی تواند تولیدکننده خوبی باشد.
وی در پایان با بیان اینکه وزارت ارشاد باید در بحث برنامه ریزی، هدایت و حمایت در این حوزه نقش خود را ایفا کند؛ خاطر نشان کرد: به روزرسانی قوانین موجود، بررسی و اصلاح دولتی بودن صنعت چاپ، قانونمند کردن بخش خصوصی، حمایت تجار و توسعه صنعت چاپ، گسترش آموزش و ارتقای سطح باور عمومی نسبت به ظرفیت ها، انتشار نشریه ها، ماهنامه ها و فصلنامه های تخصصی برای تعریف صنعت چاپ، حمایت دولت برای ورود تجهیزات، توسعه دوره های دانشگاهی و آموزش عالی برای این صنعت و برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه ها برای انتقال تجربیات از جمله مواردی است که باید بریا ارتقای صنعت چاپ در کشور انجام شود.
فقط مي تونم بگم متاسفم براي اين ديدگاه و طرز فکر که غرب رو بيشتر از هميشه در برابر ايران اسلامي گستاخ کرده!
خوابيد يا خودتون رو بخواب ميزنيد
وقتي ايران عوضي بشه يا امريکا عوض تحريمها رو برميدارند