به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،«کتاب حنانه» روایت داستانی دختری آبادانی و سرد و گرم چشیده جنگ هشت ساله است که توسط «مریم برادران» در سال 83 نوشته و از سوی نشر روایت فتح اکنون در 64 صفحه به چاپ پنجم رسیده است.
پدر حنانه نصاری در جنگ شهید شده و چند سالی است که مادرش نیز فوت کرده و او سرپرست خانوادهاش شده است. نویسنده «حنانه» را از آبادان به تهران دعوت کرد تا روایت زندگی این دختر جنوبی را از زبان خودش بازگو کند. زندگی که در دوران جنگ با همه سختیها و شهادت پدرش باز هم جریان داشت.
کتاب «حنانه» اینگونه آغاز میشود: زندگی جریان داشت که جنگ آمد با جنگ هم زندگی ادامه داشت، بعد از آن هم همین طور. در این بین بعضیها به اجبار درگیر جنگ ماندند.
حنانه یکی از همین آدمهاست که هیچ تصوری از جنگ ندارد اما هنوز با عواقب آن دست در گریبان است. گاهی فکر میکند (خب جنگ بشود من هم میروم و میجنگم) دلش که از بیمهری آدمهای فراموشکار میگیرد، میگوید: «اصلاً خوب است که جنگ بشود و خیلیهای دیگر گرفتار چیزی شوند که ما با آن خوء گرفتهایم تا تجربه نکنند، نمیفهمند».
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «حنانه بزرگ بود. همیشه به چشم همه این طور بود. خودش هم این طور خودش را میشناخت. بعد از فوت مادر خانواده را سر پا نگه داشته بود، ولی همچنان دلش لک زده بود تا مادر نوازشش کند. لوسش کند. قاب عکس مادر را از روی دیوار برداشت. عکس را بوسید. برای قاب توری دوخته بود که وقتی مهمان نامحرم میآید روی عکس را بپوشاند. توری را روی قاب کشید و گذاشت بین رختها. قاب عکس پدر را هم لای چند لباس پیچید و گذاشت ته ساک. از وقتی مادر مرده بود، نبود پدر را احساس میکرد. نبود کسی را که هیچ وقت در زندگیش نبود».
انتشارات «روایت فتح» کتاب «حنانه» تألیف «مریم برادران» را برای پنجمین بار در 64 صفحه و 2200 تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.