به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، امیرکانیان، مشاور و هماهنگ کننده مرکز فناوری های نهاد ریاست جمهوری روز گذشته در جلسه شورای اداری استانداری گلستان با محوریت «نقش فناوری های پیشرفته در اقتدار نظام و توسعه اقتصاد دانش بنیان» گفت: یکی از اصول اساسی در سند توسعه کشور، توسعه اقتصاد دانش بنیان است که با پیرشفت فناوری محقق می گردد.
امیرکانیان افزود: توجه به تولید علم و اتکا به ظرفیت های داخلی از مواردی است که هم مورد تأکید امام راحل و مقام معظم رهبری و هم مورد توصیه ائمه اطهار در روایات و احادیث متعدد است.
وی با بیان اینکه استقلال کشورها تهدیدی برای ابرقدرت هاست، تصریح کرد: خط قرمز استکبار قدرت است که این قدرت از فناوری های پیشرفته حاصل می گردد از همین رو آن ها هر پیشرفتی در این حوزه را برای خود تهدید می دانند و همین امر باعث می شود که به مقابله با آن بپردازند.
مشاور مرکز فناوری های ریاست جمهوری با اشاره به تحریم های علیه ایران، متذکر شد: ابرقدرت ها برای مقابله با استقلال کشورهای دیگر از اهرم های خود در NPT و شورای امنیت برای ایجاد محدودیت، تحریم، ترور و حتی جنگ نرم استفاده می کنند تا به هر شکل ممکن از توسعه کشور جلوگیری کنند.
جهاد دانشگاهی، لازمه ی خروج از محدودیت های ابرقدرت هاست
امیرکانیان با بیان اینکه در سال 2030 سهم فناوری در توسعه اقتصادی به 90 درصد می رسد تأکید کرد: نباید تسلیم محدودیت های ابرقدرت ها شد و با تقویت روحیه خودباوری و جهاد دانشگاهی دست به فعالیت گسترده در حوزه پیشرفت فناوری زد.
وی افزود: ایران بعد از انقلاب و تحمل شرایط سخت 8 سال جنگ تحمیلی، توانسته با اتکا به ظرفیت های داخلی اکنون به بالاترین رتبه میزان رشد علمی در جهان برسد و یازده برابر متوسط جهانی، در تولید علم، رشد داشته باشد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ما در 5 سال گذشته صندوق توسعه و ریسک پذیری فناوری نداشتیم و اکنون آن هم در شرایط تحریم، 18 صندوق ایجاد کرده ایم که می تواند تضمینی برای عقد قرارداد پروژه های فناوری باشد.
ایران، صادر کننده محصولات دارویی به 18 کشور دنیا
امیرکانیان با بیان اینکه برای رشد فناوری باید صادرات داشته باشیم و محصولات خود را در بازارهای جهانی بسط دهیم، گفت: ایران هم اکنون در منطقه، در رده ی اول رشد فناوری قرار دارد و موفق شده است به 18 کشور دنیا محصولات دارویی صادر کند و سالانه نیز 18 هزار مقاله علمی تولید می کند.
وی در ادامه بیان داشت: ایجاد کارخانه به معنای توسعه فناوری نیست بلکه باید به حوزه ی تحقیقات فرآیندهای مهندسی وارد شویم و با تمرکز بر آن ایجاد ارزش افزوده نماییم.
برگ برنده ی ما انرژی هسته ای است نه دیپلماسی
امیرکانیان تأکید کرد: دیپلماسی ما بدون فناوری حرف برنده ای در جوامع بین المللی نخواهد داشت همانگونه که 15 سال با برگ برنده انرژی هسته ای اهدافمان را در نظام دیپلماسی پیش بردیم.
وی افزود: ایران در شرایط محدودیت ها نیز توانسته به جایگاه هفتم دنیا در فناوری نانو دست یابد و در حوزه های متفاوت به پیروزی های عظیم و شگفت در جهان برسد.
مشاور مرکز فناوریهای نهاد ریاست جمهوری در رابطه به پیرشفت ایران در حوزه زیست فناوری گفت: ایران در حوزه زیست فناوری رتبه اول خاورمیانه را داراست و با 400 شرکت در این زمینه تا کنون فناوری تولید 29 داروی بیوتیک را بدست آورده است.
وی افزود: یکی از داروهای بیوتیک که ایران به تنهایی موفق به تولید آن شده است داروی سینادوکسوروم، اولین نانوداروی ضد سرطان ایرانی است که بعد از خودکفایی در تولید آن در داخل قمیت آن به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
امیرکانیان در پایان مرجعیت علمی، جنبش نرم افزاری، توسعه فناوری های جدید و کمک به کشورهای ضعیف را از افق های آینده حوزه فناوری خواند و گفت: اعتقاد ما بر این است که شناخت نیازهای روز و کار و همت مضاعف در جهت دستیابی به فناوری زمینه ای برای دستیابی به الگوی توسعه اسلامی با الهام بخشی از جهان اسلام است که نتایج این حوزه می تواند موجب دستیابی به دستاوردهای فناوری و محوری برای خودباوری ملی و تحقق اقتصاد دانش بنیان شود.