گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - بهنام ترکمان؛ در سال های اخیر تحریم های اقتصادی علاوه بر بی تدبیری و ضعف مدیریتی مسئولان در حوزه اقتصاد سبب بروز و ظهور بیش از پیش مشکلات اقتصادی کشور شده است.
بر همین اساس در انتخابات ریاست جمهوری اخیر شاهد سوءاستفاده تعدادی از نامزدهای انتخاباتی از این مشکلات برای جلب توجه مردم و رسیدن به آرا بیشتر بودیم.
بر همین مبنا پس از نخستین روزهای شروع به کار دولت اعتدال، شعارهای اقتصادی فراوانی که عقبه آن به تبلیغات انتخاباتی بر میگشت، توسط رئیس جمهور به مردم وعده داده شد، که مهمترین وعده وی، تحول در 100 روز نخست دولت بود.
زمانی که به تیم اقتصادی دولت نگاه میکنیم شاهد حضور افرادی هستیم که در کار خود خبره هستند؛ این در حالی است که دولت با وجود جمع آوری تیم قوی در بحث اقتصادی، برنامهای برای تغییر و بهبود وضعیت اقتصادی کشور ندارد و از همان ابتدا تمام سعی و تلاش خود را بر روی حل این وضعیت از راه دیپلماسی و اقدامات بین المللی گذاشته و میخواهد این مشکلات را از راه سیاست خارجی حل کند.
این خود جای تعجب دارد که چنین تیم زبده و کاربلدی به همچون نتیجه خنده داری جهت حل وضعیت اقتصادی کشور رسیده باشد.
ولی پس از گذشت چندین ماه از فعالیتهای دولت شاهد پاسخهایی از سوی دولتمردان هستیم که میگویند این مشکلات به خاطر وجود تحریمهاست، اما با کمی تأمل و فکر به این نتیجه میرسیم که تحریم گره اقتصاد ایران نیست و میتوان دلایل متعددی هم برایش ذکر کرد، از جمله اینکه اگر به قبل از تشدید تحریمها برگردیم باز هم اقتصاد ایران شاهد تورم دو رقمی طی سه دهه اخیر بوده است؛ در واقع مسئله تحریم نقش چوبی را بازی میکند که وقتی به قالی کثیفی میخورد خاک های قالی را بیشتر به شما نشان میدهد.
پس در نتیجه باید گفت حتی با قبول اینکه تحریمها طی یکی دو سال آینده قطع شود و وضعیت اقتصاد ما به قبل از تحریمها برگردد، باز تأثیر آن چنانی بر اصلاح ساختار اقتصادی ما ندارد.