یک ابهام بزرگ درباره زمان نگارش پیشنویس توافقنامه جامع وجود دارد؛ در حالی که مذاکرهکنندگان جمهوری اسلامی ایران تاکید میکنند که هنوز روند پیشنویس توافقنامه جامع آغاز نشده است، دیپلماتهای گروه 1+5 به صراحت از نگارش قسمتی از پیشنویس سخن به میان میآورند.
گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ـ سجاد مصطفی پور؛ مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در حالی وارد پنجمین دور خود در شهر وین، پایتخت اتریش شده است که قرار بود با آغاز روند نگارش پیش نویس توافقنامه جامع و نهایی از دور چهارم مذاکرات، تا 20 جولای طرفین بر سر موضوع هسته ای به توافق برسند، ولی با توجه به آنچه که در مذاکرات دور چهارم گذشت و اختلاف های گسترده ای که طرفین در موضوعات مختلف داشتند، به گفته دیپلمات های کشورمان آغاز روند نگارش پیش نویس توافقنامه جامع ممکن نشد و قرار شد تا مذاکره کنندگان در دیدارهای دوجانبه یا سه جانبه به بحث درباره موضوعات مختلف بپردازند که این طور هم شد و اکنون در پنجمین دور از مذاکرات، در صورت رفع اختلافات، کار نگارش و تدوین پیش نویس، توافقنامه جامع و نهایی را آغاز می کنند.
ولی یک ابهام بزرگ درباره زمان نگارش پیش نویس توافقنامه جامع وجود دارد؛ در حالی که مذاکره کنندگان جمهوری اسلامی ایران تاکید می کنند که هنوز روند پیش نویس توافقنامه جامع آغاز نشده است، دیپلمات های گروه 1+5 به صراحت از نگارش قسمتی از پیش نویس سخن به میان می آورند؛ بخوانیم:
سید عباس عراقچی در پایان نشست چهارم مذاکرات هسته ای در وین در جمع خبرنگاران می گوید: «اختلافنظرها بعضا آنقدر گسترده بود که اجازه شروع نگارش متن را به ما نداد. امیدواریم در نشست بعدی این امکان برای ما فراهم شود، اما تا زمانی که در هر موضوعی به دیدگاه واحد نرسیم امکان نگارش متن وجود نخواهد داشت.»
این اظهار نظر در حالی است که مقامات غربی می گویند روند نگارش پیش نویس مذاکرات در دور چهارم آغاز شده است، موضوعی که ریابکوف، نماینده روسیه در مذاکرات هم به آن اشاره کرد.
بخوانیم:
یک مقام بلندپایه آمریکایی می گوید: «ایران و گروه 1+5 تهیه پیش نویس توافق جامع هسته ای را در آخرین دور مذاکرات شان در ماه می (اواخر اردیبهشت ماه ) آغاز کردند و این مسأله در دور جدید گفتگوها که روز دوشنبه آغاز شد، ادامه می یابد.»
همچنین ریابکوف، نماینده روسیه در مذاکرات هسته ای پس از دیدار دوجانبه با عراقچی درباره روند نگارش پیش نویس توافقنامه جامع این چنین می گوید: «روند نگارش پیش نویس توافقنامه جامع تقریباً شروع شده است.»
اکنون با این سخنان متناقض، یک ابهام بزرگ پیش می آید؛ اینکه در روند مذاکرات هسته ای، چرا باید درباره موضوع مهم «روند نگارش پیش نویس توافقنامه جامع و نهایی» اظهارنظرهای متفاوتی از سوی دیپلمات های حاضر در مذاکرات گفته شود؟
درباره فرضیه های احتمالی برای این تناقض گویی ها و دلایل این امر سخنی به میان نمی آوریم، ولی آنچه مشخص است دنبال کردن مسیر و روشی که شفافیت لازم در آن نباشد با توجه به نتیجه ای که از مذاکرات بیرون می آید، نمی تواند برای ایران برد تلقی شود. این همان روشی است که در سال های 1382 تا 1384 آزمودیم، پس بهتر است به آنچه که نیاز امروز و فردای کشورمان به فناوری هسته ای است، بیندیبشیم و قدم برداریم.
نميخوام منفي بافي کنم اما پيش بيني من اينه که تيم ما توافقنامه رو مي نويسن و صداشو در نميارن بعد از توافق تازه به ملت ميگن اينجوري شده اونجوري شده، ما افتخار ميکنيم که تونستيم با يه مشت دشمن خوني توافق کنيم!!!کدوم دولت تونسته همچين کاري کنه؟؟؟!!! اصلا هم به روي خودشون نميارن چه گاف خفني دادن.
کما اينکه سال 82 هم اين بلا رو سرمون آوردن.
کلا هر چند سال يبار دوم خرداد تکرار ميشه با مخلفاتش!
تو خوندن تاريخ هميشه برام ابهامايي وجود داره اينکه پرونده هسته اي رو دادن شوراي عالي امنيت ملي و همين روحاني و اکثريت تيم الان اون افتضاحو ببار آوردن و بايد از هر کسي متنبه تر شده باشن چي ميشه که دوباره...؟
در شرايط بدبينانه اين مياد تو ذهن آدم که دولت محترم کاملا هوشمندانه خوب فهميد..... (که البته غير اينم نمي تونه باشه)
کما اينکه سال 82 هم اين بلا رو سرمون آوردن.
تو خوندن تاريخ هميشه برام ابهامايي وجود داره اينکه پرونده هسته اي رو دادن شوراي عالي امنيت ملي و همين روحاني و اکثريت تيم الان اون افتضاحو ببار آوردن و بايد از هر کسي متنبه تر شده باشن چي ميشه که دوباره...؟
در شرايط بدبينانه اين مياد تو ذهن آدم که دولت محترم کاملا هوشمندانه خوب فهميد..... (که البته غير اينم نمي تونه باشه)
دستتون درد نکنه آقاي مصطفي پور يادداشتاتون واقعا روشن کنندس