اصغر افتخاری در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»، در تشریح جزییات کامل کارگروه مشترک احزاب، دولت و مجلس اظهار داشت: با تصویب وزیر کشور، قرار شد پیش نویسی تهیه تا در آن نظرات احزاب، مجلس و دولت جمع و دسته بندی شود چراکه لازم بود نظرات سه گروه به خصوص احزاب و مرکز پژوهشهای مجلس نیز تجمیع شده و درکارگروه مشترک مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی با بیان این مطلب که روز بعد از جلسه وزیر کشور با احزاب، اقدامات عملی در زمینه جمع آوری نظرات انجام شد، به برگزاری ۲ جلسه کاری با مسئولین ارشد احزاب اشاره کرد و گفت: با توجه به ازدیاد احزاب و فعالان سیاسی حزبی طی جلسهای ضمن دعوت از احزاب نظرات آنان یک به یک مطرح شد.
وی ادامه داد: احزاب جهت تجمیع کلیه نظرات ۱۴ نماینده را انتخاب کردند و این ۱۴ نفر طی یک یا دو جلسه در رابطه با قانون احزاب نظرات خود را ارائه داده و پس از آن دبیر خانه کارگروه مشترک مجموع نظرات حزبی را دریافت میکند.
افتخاری به تشکیل جلسه اولین کارگروه مشترک احزاب متشکل از 14 نفر خبر داد و افزود: جلسه دوم این کارگروه نیز روز سه شنبه ۲۸ مرداد ماه برگزار میشود که با تحقق این مهم نظرات رکن دوم نیز مطرح میشود و در نهایت مجموع احزاب یک نفر را به عنوان نماینده خود جهت شرکت در کمیته سه جانبه معرفی میکنند.
مسئول کمیته سه جانبه احزاب، دولت و مجلس ضمن ابراز امیدواری نسبت به پایان یافتن اقدامات رکن دوم (تجمیع نظرات احزاب و فعالان سیاسی) تا پایان هفته جاری ادامه داد: با دریافت نظرات نهایی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، از هفته آینده کلیه نظرات را تجمیع نهایی کرده و به صورت متنی واحد در خواهیم آورد.
وی به فعالیت دبیرخانه کمیته مذکور اشاره کرد و با تاکید بر اینکه دبیرخانه مشغول بررسی نظرات ارائه شده است، تصریح کرد: تلاش داریم تا به زودی نمایندههای سه بخش را در جلسهای مستقل گرد هم آوریم تا مجموع کار را بررسی کنند در نتیجه میتوان گفت عملیاتی شدن فعالیت کمیته سه جانبه آغاز شده و در حال اجرا است و پیش بینی میشود تا ۲ هفته آینده کمیته سه جانبه پیش نویس نهایی را تهیه کند.
افتخاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جلسه کمیته سه جانبه چه زمانی تشکیل خواهد شد؟ اینگونه پاسخ داد: در صورت اتمام نظرات ارائه شده از سوی احزاب تا پایان هفته جاری، از هفته آینده به سمت نهایی شدن نظرات سه گروه برویم و پس از آن جلسه را برگزار کنیم.
مسئول کمیته سه جانبه احزاب، دولت و مجلس افزود: گزارش دبیر خانه حاکی از این است که احزاب فعالیت، مشارکت و جدیت خوب و مناسبی را در این زمینه انجام دادهاند و با برگزاری جلسات منظم نظرات سازندهای را مطرح ساختند.
وی به معرفی ۱۴ نماینده از سوی احزاب اشاره کرد و اظهار داشت: با معرفی این ۱۴ نفر تمامی نظرات و دیدگاه تخصصی احزاب مطرح میشود.
افتخاری در مورد پیشنهادات و انتقادات احزاب درباره تشکیل و یا ملغی شدن خانه احزاب نیز گفت: بخشی از زمان اختصاص داده شد به احزاب در رابطه با همین موضوع است تا پس از تهیه پیش نویس، دبیرخانه بحث خانه احزاب را پیگیری کند اما فلسفه وجودی و تعاملی میان احزاب از مهمترین دغدغههای موجود در این زمینه است.
مسئول کمیته سه جانبه احزاب، دولت و مجلس با تاکید بر اینکه احزاب به فضای تعاملی میان خود احتیاج جدی دارند، یاد آور شد: باید گفتگوهای رسمی میان احزاب در اینباره شکل گیرد کمااینکه اصل موضوع در این زمینه مورد تایید است اما آیین حاکم بر فضای جدید (خانه احزاب) صد در صد متفاوت از قبل خواهد بود.
افتخاری تصریح کرد: بعضی معتقدند خانه احزاب را میتوان با همین شیوه و روش اداره کرد و برخی دیگر معتقدند با توجه به تجربیات جدید جایگزین دیگری باید انتخاب شود لذا وزارت کشور دو سناریو روی میز دارد تا در نهایت با بحث کارشناسی یکی از آن را انتخاب کند.
مسئول کمیته سه جانبه احزاب، دولت و مجلس خاطر نشان کرد: البته احیای خانه احزاب و ادامه فعالیت همانند قبل اولویت اول ما بوده اما اگر بنا به هر دلیلی به این نتیجه برسیم که باید جایگزینی انتخاب شود، پیشنهادهای دیگر را رصد کرده و ضمن تجمیع کلیه نظرات، اقدامات تخصصی در این زمینه را انجام داده و به تصویب نهایی میرسانیم.
گفتنی است، مسئول کمیته سه جانبه احزاب، دولت و مجلس از برگزاری اولین جلسه کارگروه سه جانبه احزاب، دولت و مجلس در بعدازظهر روز سهشنبه 14 مردادماه خبر داده بود که روحالله جمعهای رئیس مرکز اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت کشور در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» ضمن ردّ خبر برگزاری جلسه کارگروه مشترک دولت، مجلس و احزاب اظهار داشت: جلسهای با این عنوان در دستور کار برای برگزاری نبوده و نیست.