به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، سمیع زاده، نائب رئیس فدراسیون شنا شیرجه و واترپلو در نشست خبری مسئولین این فدراسیون گفت: در مسابقات شنا 202 کشور گرد هم می آیند و در کمتر رشته ای این جمعیت با هم رقابت می کنند البته میزان شرکت کنندگان در رشته دومیدانی نیز زیاد است اما این ورزش متشکل از سه رشته است.
وی در ادامه افزود: فدراسیون جهانی شنا همه ساله به جهت اینکه مسابقات با کیفیتی داشته باشد سیاست گذاری های متفاوتی دارد پیش از این برای ورودی مسابقات تنها حدنصاب کافی بود ولی با قوانین جدید علاوه بر کسب حدنصاب قرارگرفتن در تعداد سهمیه ها نیز اهمیت دارد لذا در حال حاضر شناگران برای حضور در تمام مسابقات باید سهمیه بگیرند.
دبیرفدراسیون تاکید کرد:در دنیای مدرن امروز بر جایگاه شنا تاکید زیادی شده و ما پرداختن به این رشته را نیز از سوی بزرگانمان داشته ایم.
وی افزود: در کمتر از یک سال که در این فدراسیون به ثبات مدیریت رسیده ایم کارهای خوبی صورت گرفته، سراغ مدیریت های قبلی نمی رویم بلکه می خواهیم داشته های خود را بدون بزرگ نمایی بیان کنیم متاسفانه شنا برای مدتی تعلیق بود و نمی توانست در رویدادها شرکت کند اما پس از ثبات مدیریت و کار کارشناسی اساسنامه تنظیم شد و پس از چندین بار ارسال آن را به تصویب رساندیم و در حال حاضر جزء معدود فدراسیون های هستیم که اساسنامه مستقل داریم.
سمیع زاده یادآور شد: برنامه ریزی ها برای بازی های آسیایی آغاز شد البته باید بدانیم که پروسه شنا طولانی است و باید یک برنامه ریزی منسجم و پیاپی داشته باشیم و موفقیت این رشته در یک سال یا دو سال سخت است.
وی خاطرنشان کرد: در مسابقات شنا 20 رشته برگزار می شود که اگر تیمی بخواهد به صورت کامل به مسابقات اعزام شود باید 12 شناگر داشته باشد با کار کارشناسی که در وزارتو کمیته انجام شد قرار شد با 5 شناگر به بازی های آسیایی برویم و با توجه به اینکه تعداد شرکت کنندگان ما با 12 نفر فاصله زیادی داشت لازم بود کسانی را انتخاب کنیم که به سلاح آینده این رشته باشد.
وی در خصوص نحوه انتخاب این 5 شناگر گفت: باکادر فنی صحبت کردم و از آنجایی که می دانستیم تیم ناقص اعزام می شود باید بهترین ها را انتخاب می کردیم واولویت ما کسانی بودند که شانس فینالیست شدن را دارا بودند.
دبیرفدراسیون شنا در خصوص عدم وجود نام رهام پیروانی در بین 5 شناگر اعزامی به بازی های آسیایی گفت: در این مورد به سه نکته باید اشاره کنم اول اینکه رهام در کرال سینه قوی نیست و اینکه لیست نهایی پیش از رکودشکنی وی در بازی های نانجینگ بسته شده بود به علاوه یک ورزشکار حرفه ای برای حضور مجدد در یک رقابت به دو ماه زمان نیاز دارد این در حالی است که این شناگر روز گذشته از المپیک نانجینگ به تهران بازگشته بود.
وی در خصوص پیشرفت رشته شنا نیز گفت: پیشرفت در رشته ای مانند شنا نقطه به نقطه است و اگر امروز به حدنصاب های که مدنظر داریم نرسیم از برنامه های آینده عقب می افتیم ما در این رشته دنبال الگوی خارجی نیستیم و فدراسیونی مانند والیبال می تواند الگوی خوبی برای ما باشد.
سمیع زاده تاکید کرد: در شنا ارزیابی به راحتی صورت می گیرد چون شناگر با رقیبی به نام رکود دست و پنجه نرم می کند که مبنای ارزشمندی یک ورزشکار محسوب می شود و میزان توسعه و پیشرفت آن را مشخص می کند.
وی افزود: شناگران م با میانگین سنی کمی که دارند دورنمایی را برای این ورزش ترسیم کرده اند که آن را پس از بازی های آسیایی ارائه می دهیم و بیان می کنیم که در کجاها موفق بوده ایم و نقاط ضعف ما کجاست.
دبیر فدراسیون در خصوص پیش بینی عملکرد شنا در بازی های آسیایی گفت: مطمئن باشید خبرهای خوبی از بازی های آسیایی در مورد جابه جایی رکودهای شناگران خواهید شنید، در شنا نسبت به برنامه های موردنظر جلوتر هستیم و البته می خواهیم مسیر کوتاه تری را برای موفقیت شنا در آینده ترسیم کنیم.
خشایار حضرتی مربی شنا در ادامه این نشست گفت: ما از اوایل بهمن اردوی متمرکز داشتیم. در نهایت 12 شناگر برای بازیهای آسیایی معرفی شدند که از 5 فروردین تمرینات را شروع کردند. ما همچنین اردویی هم در مجارستان داشتیم که ورزشکاران ما در یک مسابقه تدارکاتی که قهرمانان جهان المپیک هم بودند شرکت کردند.
وی ادامه داد: مهدی انصاری یکی از ورزشکاران ما که در طول یک سال گذشته به تیم ملی دعوت شده اما توانست رکورد 100 متر پروانه ایران را جابجا کند. وی کمتجربهترین ورزشکار ما در بازیهای آسیایی است.
حضرتی در پاسخ به این سؤال که نمیشد به جای انصاری ورزشکار دیگری اعزام کنید، اظهار داشت: او رکوردهای خوبی داشته که اگر تجربهاش بیشتر میشد میتوانست رکوردها را بیشتر جابجا کند. سیر رکوردهای انصاری از سال 92 زیاد بوده و من فکر میکنم ما بهترین انتخاب را برای بازیهای آسیایی داشتیم حالا اگر شخص دیگری رکورد زد .