به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، مسئله بیکاری یکی از چالشهای اصلی اقتصاد ایران بوده و در آینده نیز میتواند به بحران منجر شود.
از طرفی با توجه به سوابق گذشته اقتصاد ایران، به نظر میرسد نوعی تعارض میان سیاستگذاری رشد سریع و غیرتورمی اقتصادی و اشتغالزایی وجود دارد.
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی اعلام کرد: شواهد نشان میدهد اتکا به رشد بخش نفت و درآمدهای نفتی راهحلی مناسب برای حصول رشد اقتصادی سریع در اقتصاد ایران است، اما همین سیاست (و بیماری هلندی ناشی از آن) یکی از دلایل اصلی کیفیت پایین رشد اقتصادی از نظر اشتغالزایی بوده است.
این گزارش میافزاید: در بسته پیشنهادی دولت تأکید بیش از حد بر بخش نفت به عنوان بخش پیشران بیشتر مؤید هدفگذاری دولت برای رشد اقتصادی با کیفیت مشابه سالهای قبل از رکود است و نمیتواند به اشتغالزایی قابل توجه منجر شود (برداشت بیش از حد مجاز فعلی از صندوق توسعه ملی در لایحه پیشنهادی دولت نیز شاهد دیگری از این موضوع است)
در رابطه با رشد اقتصادی اشتغالزا اتخاذ چند سیاست ضروری است:
- کاهش وابستگی اقتصاد ملی به نفت
- مدیریت صحیح واردات
- حمایت از بنگاههای تولیدی با در نظر گرفتن مقیاس آنها
محمداسماعیل سعیدی در این باره به خبرنگار فارس گفت: اغلب بنگاههای تولیدی با مشکل سرمایه در گردش مواجهند و ماهها است که منتظر دریافت تسهیلات از بانک هستند.
این نماینده مجلس افزود: دولت برای ایجاد اشتغال باید انگیزه کافی برای حمایت از بنگاههای کوچک و بزرگ داشته باشد.
به گفته وی، هماکنون بسیاری از تولید کنندگان با ظرفیت پایین در حال انجام کار هستند و کمتر بالای 50 درصد ظرفیت کار میکنند و این موجب کاهش اشتغال شده است.
سعیدی با بیان اینکه بسته و لایحه خروج از رکود با نواقص و اشکالاتی در این زمینه روبرو است، گفت: دولت برای حل معضل بیکاری باید حمایت واقعی از تولید داخلی در بخش صنعت و کشاورزی داشته باشد.
در مجموع گرچه در بسته پیشنهادی خروج از رکود دولت به اولویت داشتن بنگاههای کوچک و متوسط در تأمین مالی توجه شده است، اما اجرایی شدن آن و عدم تکرار تجربیات گذشته در رابطه با حمایت بنگاههای کوچک و متوسط نیازمند استراتژی مناسب و چارچوب مشخص است.
منبع: فارس