گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی با کسب 21 مدال طلا، 18 نقره و 18 برنز در در مکان پنجم رده بندی این بازی ها قرار گرفت.
تکواندو در پایان هفدهمین دوره بازی های آسیایی و در آخرین روزهای این رقابت ها مدال های خوشرنگی را به ارمغان آورد و نقش مهمی در نتیجه کاروان ایران داشت.
تکواندوکاران کشورمان در پایان این رقابت ها موفق شدند 4 مدال طلا، دو نقره و یک برنز را به دست آوردند و نمره قبولی در این میدان بزرگ را کسب کنند.
نخستین مدال تکواندو ایران در بازی های آسیایی در سال 1986 در سئول به دست آمد و ابراهیم قادری و علی حاجی پور به ترتیب یک مدال طلا و یک نقره را دشت کردند.
در بازی های آسیایی 1994 هیروشیما باز هم تکواندو ایران توسط فریبرز عسگری، ابراهیم سعادتی، فرزاد زرخش و مجید امین ترابی مدال آوری کرد و یک طلا، دو نقره و 2 برنز دیگر در کارنامه این رشته ثبت گردید.
در سیزدهمین دوره بازی های آسیایی در بانکوک هم یک طلا یک نقره و 3 برنز توسط تکواندوکاران به دست آمد تا تکواندو ایران به یکی از رشته های مدعی در بازی های آسیایی تبدیل شود.
در بازی های آسیایی بوسان نیز تکواندو روند خود را ادامه داد و این بار کسب مدال توسط بانوان را نیز به کارنامه خود در بازی های آسیایی اضافه کرد.
در این دوره هادی ساعی طلا گرفت، بهزاد خداداد صاحب مدال نقره شد و مجید افلاکی و پروانه محمد تقی پور طهرانی برنز به دست آوردند.
در بازی های آسیایی 2006 دوحه نیز تکواندو خودی نشان داد و موفق شد 8 مدال را در این مسابقات به دست آورد. یوسف کرمی تک مدال طلای ایران را به دست آورد و مهدی بیباک و مهدی نوایی نقره گرفتند، بهزاد خداداد، علیرضا نصر آزادانی، هادی ساعی، مهروز ساعی و افسانه شیخی نیز صاحب مدال های برنز شدند.
در بازی های آسیایی گوانگجو تکواندو بیشترین تعداد مدال خود را از زمان حضورش در بازی های آسیایی به دست آورد به علاوه بعد از مدت ها طلسم تک مدال طلا در تکواندو شکسته شد و محمد باقری معتمد، علیرضا نصر آزادنی و یوسف کرمی 3 مدال طلا به دست آوردند. راحله آسمانی و پریسا فرشیدی نیز صاحب مدال نقره شدند و سارا خوش جمال فکری، سمانه شش پری، سوسن حاجی پور و فرزاد عبدالهی نیز برنز گرفتند.
بانوان تکواندو کار کشورمان در بازی های آسیایی گوانگجو 4 مدال به دست آوردند که در تاریخ این رشته بی سابقه بود.
در ادامه نوبت به بازی های آسیایی اینچئون رسید. جایی که انتظارات از این رشته به شدت افزایش یافته بود و این رشته به عنوان یکی از امیدهای اصلی کاروان ایران در مدال آوری مطرح می شد.
از طرفی موضوع میزبانی کره جنوبی و تمایل این کشور برای کسب مدال های بیشتر، احتمال ناداوری و اعمال نفوذ کره را افزایش داده بود و این نگرانی در میان مسئولان فدراسیون و کمیته ملی المپیک کاملا دیده می شد.
در نخستین گام مسئولان کمیته ملی المپیک نگرانی خود را به مسئولان فدراسیون جهانی اعلام کردند تا احتمال بروز برخی مشکلات از این بابت راکاهش یابد.
در ادامه و در زمان قرعه کشی مسابقات تکواندو یک اتفاق ناخوشایند برای این ورزش رخ داد و کیمیا علیزاده، جوانترین تکواندوکار ایران در بازیهای آسیایی اینچئون کره جنوبی که پس از کسب مدال طلای جهان و المپیک(نوجوانان) خیلی زود خودش را به رده سنی بزرگسالان تحمیل کرده بود، اجازه حضور در این رقابت ها را به دست نیاورد.
مسئولان کمیته برگزاری به دلیل اینکه سن علیزاده زیر 17 سال است اجازه مبارزه کردن را به او ندادند و با وجود مشکلات مسئولان فدراسیون تکواندو، این بانوی کشورمان بدون حضور روی شیاپ چانگ به ایران بازگشت.
با آغاز رقابت های تکواندو تیم ملی تکواندو ایران که با شش تکواندو در بخش مردان به میدان رفته بود توسط مسعود حجی زواره، مهدی خدابخشی، بهنام اسبقی و فرزان عاشورزاده موفق به کسب چهار نشان طلا شد و عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داد.
در این دوره شاید نتیجه ای که برای یوسف کرمی رقم خورد، عجیب اتفاق در رشته تکواندو باشد. سرگروه تيم ملي تكواندو كه دو طلا از دوحه و گوانگجو داشت بعد از شكست در المپيك لندن قصد داشت با طلاي اينچون از دنياي قهرماني خداحافظي كند كه جسور ازبك كه دو ماه قبل در فينال قهرماني آسيا موفق به شكست كرمي شده بود اين اجازه را به سرگرم تيم ملي تكواندو نداد تا كرمي وداع تلخي با تكواندو داشته باشد.
یوسف کرمی در همان راند اول 3 امتیاز به حریف داد و با وجود تلاشی که از خود نشان داد نتوانست برابر این حریف ازبکستانی امتیازات لازم را بگیرد و در پایان 5 بر 4 بازنده شد تا وداع تلخ و زودهنگامی با بازی های آسیایی داشته باشد. البته درخشش فروزان عاشورزاده نوجوان 18 ساله کشورمان و کسب مدال طلا توسط این استعداد را نیز باید نقطه طلایی در عملکرد تکواندو در این رقابت ها دانست.
بانوان کشورمان نیز این رقابت ها مدال آوری کردند اما باز هم دست بانوان به مدال طلا نرسید و آنها از 5 فرصت، 2 مدال نقره و یک مدال برنز کسب کردند .
فاطمه روحانی و اکرم خدابنده دو مدال نقره برای ایران به دست آوردند و سوسن حاجیپور که انتظار می رفت مدال دوره قبل خود را ارتقا دهد باز هم به برنز بسنده کرد.