به گزارش خبرنگار اجتماعی"خبرگزاری دانشجو"، دیناورند، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری خود در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با اصحاب رسانه گفت: در پانزده ماه گذشته از عمر دولت یازدهم و حضور هاشمی به عنوان وزیر بهداشت یکی از مهمترین تیترهای رسانه ها همواره حوزه سلامت بوده است.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: تلاش وزارت بهداشت در بیش از یک سال گذشته اثرات واضح و پررنگی را به دنبال داشته است و مطالبی که در 15 سال گذشته همچون کاهش هزینه های بهداشتی مردم، عدالت در سلامت، پوشش همگانی مردم از نظر بیمه درمانی و نظایر آن تبدیل به یک آرزو شده بود امروز خوشبختانه گام های اساسی در این حوزه دیده می شود.
کاهش 15 درصدی پرداختی های مردم در یک سال اخیر
وی افزود: ما در یک سال اخیر 15 درصد از پرداختی ها از جیب مردم را کاهش داده ایم که اگرچه هدف رسیدن به پرداخت حداکثر 30 درصد از جیب مردم است اما با توجه به اینکه در سال های اخیر این موضوع برعکس شده بود و تا میزان 70 درصد رسیده بود اما این تلاش ها همچنان ادامه دارد که در حال حاضر این میزان به نزدیک 50 درصد پرداختی مردم رسیده است.
دیناروند در ادامه اظهار داشت: پرداختی پیش بینی شده ده هزار میلیارد ریال است که از این میزان پرداختی مردم لازم است به 40 درصد برسد و در میان اعتبارات وزارت بهداشت حدود 35 درصد از هزینه ها به جمعیتی کمتر از یک درصد اختصاص پیدا می کند که در واقع همان بیماران خاص و صعب العلاج هستند که هدف وزارت بهداشت نیز قرار دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت ادامه داد: اعتباری با مبلغ دو هزار و 400 میلیارد تومان در این خصوص در نظر گرفته شده و به طور کلی پرداختی بیمه ها و وزارت بهداشت 6 میلیارد تومان در سال 93 بوده که 4 میلیارد تومان آن پرداختی مردم است.
وی افزود: نکته دیگر در بحث عدالت در سلامت بود که مورد تاکید بسیار است و همچنین ارتقای کیفیت سلامت درمان، اطلاع تعرفه ها و نیز در حوزه دارویی که خوشبختانه پرداختی مردم در این زمینه وضعیت مناسب تری دارد و ما شاهد نگرانی کمتری در این حوزه هستیم.
دیناروند تصریح کرد: اما در حوزه غذا نگرانی ها بیشتر است چرا که با توجه به شیوه زندگی امروز و صنعتی شدن جامعه باعث شده بحث سلامت نیز متأثر شودکه روی این موضوع متمرکز شده ایم و در سال 94 به طرحی عملیاتی خواهیم رسید.
وی افزود: یکی از اقدامات طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت در ارتباط با حاشیه نشین های شهر است که بین 8 تا 10 میلیون جمعیت را به خود اختصاص می دهد و از حداقل خدمات بهداشتی و درمانی برخوردار هستند که در این خصوص نیز بسته بهداشتی هفته آینده معرفی می شود و در همین راستا نیز تفاهم نامه ای ما بین وزارت بهداشت و شهرداری منعقد شده که در این چارچوب قرار می گیرد.
دیناروند در ادامه بیان داشت: تمام تلاش ها بر این است تا سال آینده پرداختی مردم بیش از 40 درصد نباشد.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به برخی بیماری های ناشی از آلودگی هوا خاطرنشان کرد: اگرچه وزارت بهداشت متولی سلامت است اما امکاناتی که در اختیار این دستگاه قرار می گیرد و نیز قدرت تصمیم گیری حدود 25 درصد است و 75 درصد را سایر دستگاه ها نظیر محیط زیست در اختیار دارند.