گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»- صادق رضایی؛ مسابقات کشتی آزاد و فرنگی جام باشگاه های جهان به پیشنهاد فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران در حالی در شهر های جویبار و آبادان به پایان رسید که تیم های بیمه رازی جویبار و جراحی پلاستیک اندیمشک به ترتیب در کشتی آزاد و فرنگی به مقام نخست دست یافتند.
این پیکارها فراز و نشیب های فراوانی داشت که در پایان به سود کشتی کشورمان بود. رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی و سایر همکارانشان و همچنین مسئولین سیاسی و اجرایی استان های مازندران و خوزستان بویژه شهر های جویبار وآبادان سعی کردند که میزبان شایسته ای باشند و تمامی استانداردهای لازم برگزاری مسابقات را رعایت کنند، با جمع بندی این دو مسابقه بزرگ و نفس گیر و بررسی نقاط قوت و ضعف این مسابقات و با توجه به میزبانی هر دو مسابقه در سال 2015 در کشور عزیزمان ایران اسلامی می تواند تا حدودی راهگشا باشد. هرچند در برگزاری این دو مسابقه بنا بر اذعان کارشناسان و اهل فن نمره قبولی گرفتیم اما امیدواریم برای هرچه با شکوهتر برگزارشدن این مسابقات نسبت به این دوره ، از همین حالا به فکر برگزاری مطلوب آن در سال 2015 باشیم.
البته همانطور که مسئولین ذی ربط مشاهده کردند حتما به بررسی نقاط ضعف و قوت خواهند پرداخت و انشاءالله شاهد مسابقاتی با کیفیت تر و تیم های بهتری از قاره های مختلف در سالن های بزرگ و آبرومند همچون تالار 12 هزارنفری آزادی تهران و یکی دو سالن دیگر که در شأن این مسابقات بوده و در شهری با جذابیت گردشگری برای تیم های خارجی شرکت کننده باشد، باشیم.
ابتدا نقاط مثبت هردومسابقات کشتی آزاد و فرنگی را بررسی می کنیم که به نتایج خوبی می رسیم:
مسابقات بزرگ سالن بزرگ می خواهد
سالن محقر مهدی حاجی زاده جویبار در برگزاری کشتی آزاد این حسن را داشت که استاندار مازندران در حضور تماشاگران و مشتاقان کشتی و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که یک سالن 6 هزارنفری را در شهر جویبار بسازد امیدواریم وعده های داده شده عملی شود تا پایتخت کشتی ایران و مردم جویبار از برگزاری مسابقات بزرگ محروم نشوند، همچنین سالن کشتی آبادان و حضور خوب مردم این شهر در کشتی فرنگی نشان داد که آبادان هم نیار به سالن بزرگ دارد به امید ساختن سالن های بزرگ 6 هزارنفری در این دو شهرستان ، اما برای سال بعد باید از سالن 12 هزارنفری و علاقمندی مردم ایران اسلامی استفاده کرد تا اینکه سالن ها ساخته شود.
نظم و انضباط بی نظیر بود اما...
در جویبار با حضور تیم امریکا از حساسیت لازم برحوردار بود و خوشبختانه نظم و انضباط خوبی بر سالن برگزاری مسابقات حاکم بود ، هرچند نحوه برگزاری این نظم و انضباط باید نامحسوس تر باشد تا بر روند مسابقات و میان میهمانان اثر منفی بر جای نگذارد و کارت اعضای شرکت کننده، عوامل اجرایی، خبرنگاران، میهمانان و ...از قبل آماده شده باشد و به این افراد تحویل شود تا دچار مشکل نشوند که همین امر خود باعث نظم و انضباط بوده و بر روند مثبت مسابقات تأثیر فراوان خواهد گذاشت و از افراد غیر مسئول در اطراف تشک کشتی و سالن تمرین جلوگیری به عمل آید. در مسابقات کشتی فرنگی در آبادان ضمن اینکه کارت ها از قبل آماده شده بود و مانند مسابقات بازی های آسیایی ، المپیک که iD کارت ها از قبل فرستاده می شود و به دست افراد داده شده بود اما شاهد یک بی نظمی از سوی مربیان تیم های ایرانی بودیم و متأسفانه اینکه این پیکارها از تلویزیون به طور مستقیم پخش می شد که برای کشتی این صحنه ها خوب نبود ، امیدواریم این موضوع نیز قابل توجه فدراسیون کشتی و مسئولین حراست باشد متأسفانه بعضی از مربیان رعایت نمی¬کنند و به یک باره 4 نفره می-خواهند کشتی گیر خود را کوچ کنند. این صحنه بارها از تلویزیون پخش شد.
تجلیل از پیشکسوتان، کاری پسندیده
هنگام برگزاری مسابقات کشتی آزاد در جویباراز استاد مهدی خالدی، رحیم جدی و رحیم عظیمی از اساتید بازنشسته داوری تجلیل به عمل آمد و جوایزی به رسم یادبود به آنان اهداء شد. همچنین در مسابقات کشتی فرنگی در آبادان از حسین رزاقی از داوران قدیمی، ابوالقاسم رایکان از داوران قدیمی و تهیه کننده کتاب کشتی و کاظم غفوری از زحمت کشان کشتی استان خوزستان وداوران قدیمی ، تجلیل به عمل آمد و جوایزی به رسم یادبود به آنان اهداء شد،امثال خالدی که دور بودن از کشتی برای وی سم است و یا حسین رزاقی که برای اولین بار چنین برنامه ای برای وی تدارک دیده شده و اشک شوق از چشمانش جاری شد و مرتب اشک می ریخت و تشکر می کرد. این صحنه ها یادآور تجلیل روس ها از پیشکسوتان و قهرمانان خود می باشد که در حاشیه برگزاری مسابقات جام علی اف شاهد آن بودیم و یا جام قهرمانان در ترکیه نیز از پیشکسوتان و قهرمانان به نامشان تجلیل به عمل می آید.
برگزاری جام باشگاه های جهان به نام ایران ثبت شد
همان گونه که برگزاری مسابقات جام جهانی کشتی به نام آمریکائی ها ثبت شد، این بار برگزاری مسابقات کشتی آزاد و فرنگی جام باشگاه های جهان به نام ایران اسلامی ثبت شد که در سال های بعد شاهد بهتر برگزار شدن مسابقات خواهیم بود که باید رایزنی ها با اتحادیه جهانی کشتی آغاز شود و منتظر تیم های بهتر باشیم.
حضور اسپانسرهای بیشتر برای کشتی
خوشبختانه این مسابقات با حضور اسپانسرهای خوبی مواجه شد که امیدواریم اسپانسرهای بیشتری وارد عرصه کشتی شوند و کمک حال کشتی باشند و مسئولین هم با رفتار شایسته خود حتماً در صدد جذب بیشتر این اسپانسرها خواهند بود تا ورزش اول کشورمان بتواند بدون دغدغه و خاطری آسوده به دنبال کسب قشنگ ترین نشان ها از مسابقات جهانی و المپیک باشند و دل ملت ایران اسلامی و ورزش دوست را شاد کنند.
پخش مستقیم مسابقات از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
خوشبختانه در پوشش خبری مسابقات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار خوب و مؤثری داشت در 4 روز برگزاری مسابقات کشتی آزاد و فرنگی در جویبار و آبادان صدا و سیما مسابقات را در اکثر کانال های خود به صورت مستقیم پخش کرد و ملّت ورزش دوست ایران را در جریان مسابقات قرار داد که باید به همه دست اندرکاران آن دست مریزاد و خسته نباشید گفت.
توزیع جوایز خوب بود اما تا ایده آل فاصله دارد
توزیع جوایز این مسابقات نسبت به سال های گذشته خوب بود اما با ایده آل فاصله دارد. باید برای توزیع جوایز، اهداء کنندگان جوایز و توزیع کنندگان مدال از قبل مشخص شود تا در این کار هرج و مرج نباشد و از پایین سکو مدیریت شود. برای تعداد خاص روی سکو باید نفر دعوت می شد اما به یکباره هجوم میهمانان زیاد در کنار سکوی قهرمانی همه چیز را بر هم می ریزد و زحمات کشیده شده را بر باد می دهد. باید مانند مسابقات آسیایی و جهانی و المپیک به تعداد جایزه و مدال بگیران اهداء کنندگان نیز دعوت شوند و افراد اضافی فدراسیون هم محوطه را خالی کنند نه اینکه خود باعث هرج و مرج توزیع جوایز باشند!! اما یک ابتکار جدید بسیار جالب بود که کاپ های قهرمانی به طور جالبی تا سقف سالن رفته بود و هنگام توزیع به پایین آورده شد. کاپ ها بسیار بزرگ بود. معمولاً در دنیا کاپ های قهرمانی کوچکتر است.
برگزاری جام باشگاه های جهان و کمک بیشتر به حضور در المپیک
یکی از حسن های برگزاری این جام حضور تیم هایی بود که شاید برای اولین بار در مسابقات شرکت می کردند، مانند تیم های بروندی و بنگلادش . شاید عده ای حضور این تیم ها را نقطه ضعف می دانستند. درصورتیکه این نقطه قوت مسابقات می تواند باشد وکمک کند برای حفظ کشتی درالمپیک. چرا که به مسئولین المپیک ثابت می شود که در تمام دنیا طرفدار دارد و کشتی پراکنده شده است. آن هم در این برهه از زمان که کشتی نیاز به حمایت همه جانبه دارد.
موارد قابل رفع:
هر تیم از 12 کشتی گیر استفاده کند
هر تیم شرکت کننده از 10 کشتی گیر سود می برد که اگر این تعداد 12 نفر بشود، بهتر است. امکان آسیب دیدگی وجود دارد که تیم ها از نفرات ذخیره خود می توانند استفاده کنند. درمسابقات کشتی فرنگی این نقیصه نمود بیشتری داشت. به علت آسیب دیدگی بعضی تیم ها در مسابقه کامل نبودند.
بعضی داوران بالای 55 سال داشتند
در این مسابقات از داوران بالای 55 سال هم استفاده شده بود که باید رفته رفته این میدان ها را به جوانترها سپرد. برخلاف مسابقات کشتی آزاد در مسابقات کشتی فرنگی از جوانان شایسته داوری بیشتر استفاده شد و نحوه قضاوت ها بهتر از کشتی آزاد بود. بهتر است در مسابقات بزرگی مانند جام جهانی تلفیقی از جوانان و با تجربه های داوری استفاده شود.
مربی روسیه: چرا 4 تیم؟!
درمسابقات جام باشگاه های جهان چه درکشتی آزاد و چه در کشتی فرنگی جمهوری اسلامی ایران از 4 تیم بهره برد و همین مورد، اعتراض مربی تیم روسیه را به دنبال داشت. روس ها می گفتند: ایران باید حداکثر از 2 تیم بهره ببرد نه 4 تیم! شاید تا حدودی حق با روس¬ها باشد. اگر بهترین کشتی گیران کشورمان در قالب 2 تیم حضور پیدا کنند بهتر است. هرچند در کشتی فرنگی از وجود خارجی ها استفاده نشد، ای کاش در کشتی آزاد هم از داشته های خودمان استفاده می کردیم.
پیشنهاد:
تیم های اول و دوم قاره ها در جام جهانی
با توجه به همه زحمات فدراسیون کشتی در رأس آن دکتر رسول خادم و عرض خسته نباشید به ایشان و همکارانشان، پیشنهاد می شود طرحی به اتحادیه جهانی کشتی ارائه شود که با همین تجربه برگزاری مسابقات به تمام قاره ها از سوی این اتحادیه اعلام شود و تیم های اول و دوم هر قاره که در جمع به تعداد 10 تیم خواهند رسید، مسابقات جام جهانی را برگزار کنند. هرچند این مسابقات ابتدای راه است اما پیش بینی می شود برای 5-6 سال آینده جا بیفتد و به این نقطه برسیم.
جایزه ی دلاری بیشتر شود
اکثر تیم ها با این جایزه دلاری اهداء شده تقریباً راضی بودند. اگر جایزه دلاری افزایش پیدا کند تعداد علاقمندان حضور بیشتر خواهند شد.
حضور همه ملی پوشان
پیشنهاد دیگر این است که ترتیبی اتخاذ شود تا همه ملی پوشان بتوانند با تیم هایی که صعود کرده اند و می بایستی در مسابقات حضور پیدا کنند، قرارداد ببندند و کیفیت مسابقات را بالا ببرند و مسابقات در زمانی برگزار شود که لطمه به تیم ملی نخورد.