به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از پایگاه «پراجکت سیندیکیت» ، نخستوزیر اسبق فرانسه در یادداشتی در این پایگاه تحلیلی خبری نوشت: مذاکرات بینالمللی در خصوص برنامه هستهای ایران به نوعی برای بیش از یک دهه در حال اجرا است، بنابراین عجیب نیست که این مذاکرات با پایان مهلت 24 نوامبر سال جاری میلادی برای یک دوره دیگر تمدید شده است و هماکنون ایران و گروه 1+5 تا پایان ماه ژوئن برای رسیدن به یک توافق مهلت دارند.
وی در این یادداشت مینویسد: «این یک تحول ناامیدکننده است و ساده است که بگوییم که این فرایند محکوم به شکست است. اما همچنان دلیلی برای امیدوار بودن وجود دارد.در دور در جریان مذاکرات، دو بازیگر کلیدی که ایران و آمریکا هستند، ظاهراً تمایل دارند که مذاکرات را به یک نتیجه موفقیت آمیز برسانند».
«مایکل روکارد» میافزاید: رفع مسئله هستهای ایران در واقع پیش شرطی برای هرگونه تلاش دو کشور برای همکاری در خصوص مسئله سوریه یا داعش است.
وی با بیان اینکه تحولات عراق و سوریه، در منطقه باغث تحولاتی شده است، به همسویی ایران و روسیه در یک سمت و ترکیه و کشورهای عربی و غربی در سوی دیگر اشاره کرده است.
«روکارد» همچنین تأکید میکند که دولت "بشار اسد"رئیسجمهور سوریه و ایران به بازیگران کلیدی در مبارزه با داعش تبدیل شدهاند.
وی ادامه میدهد : "بنابراین رفع موانع مذاکرات هستهای بین ایران و 1+5 حائز اهمیت است.با رفع وضعیت موجود منطقه، یک توافق نهایی میتواند به تغییر ائتلاف منجر شود و پیامدهای گستردهای داشته باشد.در واقع شاید یکی از دلایل فوری برای امیدوار بودن به اینکه مذاکرهکنندگان هستهای خیلی سریع به سمت رسیدن به توافق حرکت میکنند این است که دولتهای آنها از جایگزین توافق میترسند."