به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، فاطمه دانشور رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با حضور در روستای محدود آباد یکی از روستاهای حاشیه شهر تهران که در منطقه 20 شهرداری تهران واقع شده از کانکس های تعبیه شده برای کودکان کار که به همت شهرداری این منطقه و انجمن یاریگیران خورشید تعبیه شده اند از کودکان کاری که در کوره پزخانه های این منطقه کار می کنند بازدید کرد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در جریان این بازدید با اشاره به حضور حدودا یک سال پیش خود در این منطقه گفت: حدود یک سال پیش بود که از این منطقه بازدیدی داشتیم و شاهد بودیم در اتاق های 9 تا 10 متری یک خانواده زندگی می کردند و نکته تاسف بار آن این بود که همه خانوارهای این منطقه از یک سرویس بهداشتی و یک حمام استفاده می کردند.
وی ادامه داد: در همین زمان بود که با تعدادی داوطلب که در اتاق های کوچک برای این کودکان فضاهای آموزشی ایجاد می کردند مواجه شدیم که اگرچه کار خوبی بود اما در پی آن شدیم تا فضایی بهداشتی تر برای این کودکان فراهم کنیم اما با توجه به اینکه اغلب این کودکان مهاجر هستند و وجود مشکلاتی در این خصوص تصمیم بر آن شد تا مکانی که تعبیه می شود قابل انتقال باشد که پیشنهاد کانکس مطرح شد و امروز شاهدیم چهار کانکس برای کودکان یکی از این هفت کوره پزخانه این منطقه فراهم شده است.
دانشور در ادامه بیان داشت: همچنین در این کانکس ها فضایی برای بهداشت و درمان این کودکان در نظر گرفته شده چرا که کودکان از وضعیت بهداشتی بسیار نامناسبی برخوردار هستند.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: اما سوال قابل تامل این است که چرا ما باید کارفرمایانی داشته باشیم که کودکان را به کار بگیرند در حالی که قانون منع کار کودکان وجود دارد و وزارت کار مسئول پیگیری آن است.
وی افزود: کودکان سالیان سال است که در این کوره ها کار می کنند و لازم است دستگاه های متولی حساسیت بیشتری نسبت به کودکان کار داشته باشند و پیشنهاد مشخصی که برای شهرداری منطقه 20 دارم آن است که سراهای محلات در این مناطق برپا شود که در آن وضعیت بهداشتی و درمانی این کودکان پیگیری شود.
دانشور تصریح کرد: وزارت بهداشت، وزارت کار و همچنین آموزش و پرورش به عنوان دستگاه هایی که با کودکان سروکار دارند باید حساسیت خود را به این موضوع دوچندان کنند چرا که حتی آمارهایی که در حال حاضر از کودکان کار وجود دارد مربوط به سال 89 است که این آمار 13 هزار نفر بود اما هیچ آمار دقیقی از کودکان کار برای امروز وجود ندارد که شاید بتوان با همکاری شهرداری، NGO ها این آمار را به روز کرد.
وی در ادامه بیان داشت: همه ما هر روز شاهد کودکان کار در سطح خیابان و مناطق خود هستیم که توصیه من این است که به جای پرداخت پول می توانیم با خود پاکت های کوچک شیر یا میوه به همراه داشته باشیم و به این کودکان بدهیم چرا که این کودکان نه از پولی که دریافت می کنند بهره ای برای تغذیه خود می برند و نه اینکه خانواده آنها به گونه ای است که به وضعیت تغذیه آنها رسیدگی کنند و این کار می تواند حداقل از سوءتغذیه این کودکان جلوگیری کند.
دانشور در ادامه اظهار داشت: ما در ایران متاسفانه هنوز نهاد حمایت از کودک را نداریم که امیدواریم تاسیس آن به زودی محقق شود و در تدوین حقوق شهروندی نیز در جایگاه این کودکان به درستی دیده نشده و امروز در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه فرصت خوبی است تا این کودکان نیز مورد توجه قرار گیرند.
گفتنی است انجمن یاریگران خورشید در راستای پشتیبانی از کودکان به ویژه کودکان کار فعالیت های خود را بر روی نقاط مشکل دار و آسیب زا مانند کوره های آجرپزی جنوب تهران متمرکز نموده و با همکاری اعضای داوطب خود شروع به شناسایی مشکلات و آسیب های وارده به کودکان کار در کوره پزخانه ها مخصوصا کوره های روستای محمود آباد در نزدیکی شهر ری نموده است.