به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، "عابد ملکی" در هفتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران با عنوان جغرافیای سیاسی شهر با ارایه مقاله مدل سازی نقش مدیریت سیاسی فضا در تجدید حیات شهری افزود: مدل تجدید حیات شهری در واقع یک مدل کاربردی با رویکرد مردم گرایانه و مشارکت جویانه همراه با جـامع نگـري؛ احیـاء، توسـعه و سـاماندهی بافت ها در مدیریت های شهری پراکنده و متفرق است که میتواند از طریق به هنگام کردن الگوهاي اجرایی، دستیابی به اهداف کلان در این مسیر را ممکـن سازد.
وی تاکید کرد: منظور از اهداف کلان، اهداف و مقاصدي است که به عنـوان اثـر نهـایی توسـعه و سـاماندهی بافتهاي فرسوده یا آسیب دیده، منجر به احیاء مجدد زندگی شهري در محدوده بافت گردد.
شهردار منطقه دو تهران اظهارداشت: با عنایت به سیستم مدیریت شهری پراکنده وفقدان مدیریت یکپارچه شهری با وجود عناصر و کنشگران متعدد در حوزه مدیریت شهری برای مداخله مؤثر این بافت های مسأله دار می توان با بهره گیری از این مدل کاربردی که قابل تعمیم به سایر مناطق، شامل چهار مرحله ایجاد فوریت، تشکیل کمیسیون راهبردی، ترسیم دورنما و چشم انداز و در نهایت اطلاع رسانی به مدلی کاربردی برای تحقق تجدید حیات شهری دست یافت.
به گفته وی، از این رو به مدد مدل مذکور پروژه رود دره اوین- درکه(محله اسلام آباد) درمدت زمانی 6 ماهه بیش از 35 درصد پیشرفت داشته و براساس نظر کارشناسان روند اجرایی پروژه مذکور نسبت به سایر پروژه های مشابه از پیشرفت چشمگیری برخوردار بوده است.
هفتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران با عنوان جغرافیای سیاسی شهر با حضور اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و علاقمندان این حوزه در دانشگاه خوارزمی برگزار شد. در این کنگره 2 روزه بیش از 60 مقاله به صورت سخنرانی و پوستر ارائه شد