به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه «نیویورک تایمز»، این روزنامه آمریکایی امروز (شنبه) در مقالهای با عنوان «مشکل نتانیاهو با ایران» به قلم «راجر کوهن» نوشت: باید ابتدا به منطق بنیامین نتانیاهو، رییس کابینه اسرائیل، درباره ایران بپردازیم که مملو از ادعاهای ضد و نقیض است.
مثلاً وی از یک سو، ایران را کشوری تهاجمی توصیف میکند که بر چهار پایتخت عربی که شامل، بغداد، دمشق، بیروت و صنعاء میشوند، استیلا پیدا کرده و حرکت خود را برای تسخیر، مقهورسازی و ایجاد ترور و وحشت در سایر نقاط منطقه نیز آغاز کرده است. اما از سوی دیگر، رییس کابینه اسرائیل در همان سخنرانیِ معروف خود که اخیراً در برابر کنگره آمریکا انجام داد، ایران را رژیمی بسیار آسیبپذیر و در آستانهی فروپاشی توصیف کرد.
بالاخره معلوم نیست که طبق اظهارات آقای نتانیاهو، ایران کدامیک از این دو نوع رژیم است: رژیمی تهاجمی، مقتدر و توسعهطلب در منطقه، یا رژیمی آسیبپذیر و در شرف سرنگونی؟! نتانیاهو توافقی که هنوز جزییات آن معلوم نیست را رد کرده و آن را توافقی بسیار بد میداند که راه ایران را به سوی دستیابی به بمب هستهای هموار میسازد.
با این حال، وی اعلام کرده است که اگر فشارها را بر ایران کماکان حفظ کنیم، ناگهان - گویی به صورتی معجزهآمیز - توافقی بهمراتب بهتر هویدا خواهد شد. نتانیاهو با این نوع اظهاراتش در حقیقت وزرای شش قدرت جهانی را تحقیر کرده و عملاً مدعی شده است که آنان ندانسته، این همه وقت برای مذاکره با ایران صرف کرده اند و در عین حال، به توافقی بد با این کشور رضایت داده و در واقع فریب ایران را خورده اند.
این در حالی است که این وزرا تلاش کردهاند توافقی به دست آوردند که ضمن مهار کامل هرنوع استفادهی نظامی از برنامه هسته ای ایران، به این کشور اجازه دهد به صورت صلحآمیز از انرژی هستهای بهرهمند شود.
نتانیاهو خودش نیز بهخوبی میداند که اگر گفتگوهای هستهای با ایران از هم فروبپاشد، اولین اتفاقی که خواهد افتاد این است که روسیه و چین، به همبستگی و اتحاد موجود برای ادامهی سامانه تحریمها برضد ایران لطمه خواهند زد که در نهایت موجبات شکسته شدن حلقه تحریمهای کنونی علیه ایران را (بدون این که این کشور برنامه هستهای خود را کاهش دهد) فراهم خواهد ساخت.
این در حالی است که اطلاعاتی که تاکنون درباره توافق در حال شکلگیری با ایران به برخی از خبرگزاریها نشت پیدا کرده، نشان میدهد که این توافق برای دست کم ده سالِ آتی برنامه هستهای ایران را محدود و مهار خواهد ساخت.
بهعلاوه، ایران حداقل به یک سال فرصت برای تولید بمب هستهای نیاز خواهد داشت، که با وجود بازرسیهای بسیار دقیق و گسترده از تأسیسات هسته ای ایران که در متن این توافق گنجانده خواهد شد، به راحتی قابل جلوگیری خواهد بود.
علاوه بر این، هرگاه ایران از مفاد این توافقِ ده ساله تخطی کند، برای شش قدرت جهانی و سایر کشورهای غربی کاملاً قابل توجیه خواهد بود که ایران را بار دیگر تحت تحریمهای فلجکنندهی خود قرار دهند.
نویسنده این مقاله در خاتمه افزود: نتانیاهو به نحوی در سخنرانی کنگرهاش درباره ایران صحبت میکرد که گویی اسرائیل هیچ مشکل دیگری ندارد که آمریکا بتواند برای رفع آن به اسرائیل کمک کند. مثلاً یکی از واژههایی که در سخنرانی نتانیاهو اصلاً به آن اشاره نشد، واژه «فلسطین» بود.
این در حالی است که مردم بیوطنِ فلسطین، در حقیقت بزرگترین تهدیدِ درازمدت برای اسرائیل به حساب میآیند. مسئله ایران، همواره به صورتی هوشمندانه توسط نتانیاهو و حامیانش با این هدف مطرح شده است که اذهان عمومی و افکار سیاستمداران آمریکایی و سایر کشورهای جهان را از مشکل فلسطینیان منحرف سازد.
شایان ذکر است که نتانیاهو اکنون بیشتر از هر رییس کابینه یا شخصیت خارجیِ دیگر در برابر کنگره آمریکا سخنرانی کرده است.
نتانیاهو و وینستون چرچیل، نخست وزیر شهیر اسبق انگلیس، در صدر جدول سخنرانان خارجی در کنگره آمریکا قرار دارند.
در رتبههای بعدی این جدول، نلسون ماندلا و اسحق رابین جا دارند. این برای فرهنگ سیاسی آمریکا به هیچوجه شایسته نیست که به یک رهبر خارجی اجازه دهد اینچنین از فضای کنگره آمریکا برای پیشبرد اهداف خود بهرهبرداری کند.