به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در این مراسم از نفرات و تیم های برتر این جشنواره های ورزشی با اهداد لوح، کاپ و هدایا تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
سردار احمد ذوالقدر جانشین فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ در این مراسم گفت: در تمامی کشورها قدر قهرمانان خود را می دانند و بزرگی آنان را به رخ می کشند و به آنان افتخار می کنند و قهرمانان را به عنوان الگو برای آحاد مردم مطرح می کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: در برخی از کشورها با پول قهرمان و بازیکنی را برای شرکت در یک رشته ورزشی با خود همراه می کنند تا بتوانند به مدال دست پیدا کنند و این مسئله هم که این ورزشکار هم متعلق به کدام کشور است برایشان مهم نیست.
ذوالقدر با اشاره به ارزش والای فرهنگ پهلوانی عنوان داشت: اگر قهرمانی با منش پهلوانی همراه شود، دیگر ارزش و قدر آن قابل قیاس نیست.
جانشین فرمانده سپاه تهران در همین زمینه اظهار داشت: شاهد هستیم که در میان قهرمانان به کسی بیشتر احترام گذاشته می شود که ضمن این که در قدرت بدنی قوی است، در اخلاق نیز متواضع است و این مطلب را به عنوان منش پهلوانی می شناسیم.
وی با بیان این که همه مرحوم تختی را به عنوان یک پهلوان یاد می کنند عنوان کرد: در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در رشته های مختلف ورزشی قهرمانان بسیاری داشته ایم، ولی همه مرحوم تختی را به اسم پهلوانی می شناسند و درجه اهمیت این پهلوانی از قهرمانی بالاتر است.
ذوالقدر به اهمیت مجاهدت در راه خدا اشاره کرد و اظهار داشت: زمانی که قهرمان ِ پهلوان، مجاهد در راه خدا شد و از حق دفاع کرد و به عنوان مثال جوایز خود را صرف امور خیریه کرد، در این هنگام پیوندی میان قهرمانی، پهلوانی و مجاهدت ایجاد شده است که ارزش کار را بیشتر می کند.
جانشین فرمانده سپاه تهران با بیان این که بسیج در عرصه ورزش حضوری پررنگ دارد تصریح کرد: بسیج داوطلبانه در خدمت نظام است و در همه عرصه های مورد نیاز فعالیت دارد ولی همگان در ورزش از وی انتظار بالاتری دارند.
وی در ادامه با بیان این که تمامی مردم به قهرمانان خود احترام می گذارند و دوست دارند که قهرمانشان پهلوان باشند عنوان داشت: زمانی که از مسابقات فجر نام میبریم در کنار این نام ارزش های بسیاری از جمله امام خمینی(ره)، شهدا و جمهوری اسلامی مطرح است و ممکن است کسی در این مسابقات رتبه نیاورد ولی اگر ورزشکاری قهرمانی را با پهلوانی همراه کرد همه مردم به او احترام می گذارند و مورد عنایت خداوند قرار می گیرد.
ذوالقدر به توجه ورزشکاران ایرانی به مسائل معنوی و توکل به خداوند متعال و اهل بیت اشاره کرد و گفت: شاهد هستیم که زمانی که در مسابقات وزنه برداری حسین رضازاده کار خود را با توسل به اهل بیت(ع) و نام خدا آغاز کرد، این کار در دنیا بازتاب بسیاری داشت و متوجه شدیم که هنگامی که ورزش را با نام خدا شروع می کنیم این کار در ورزشکاران جهان تاثیر بسیاری می گذارد و این مسئله همان صدور انقلاب اسلامی است که مد نظر حضرت امام خمینی (ره) بود.
وی در همین زمینه اظهار داشت: این اخلاق و فرهنگ پهلوانی همان چیزی است که مردم انتظار دارند از شما ورزشکاران مشاهده کنند.
جانشین فرمانده سپاه تهران با بیان این مطلب که لباس و رفتار یک ورزشکار قهرمان در جامعه تاثیر بسیاری دارد افزود: با ارزش ترین مدال برای یک ورزشکار، شکر خداوند است و زمانی که شکر خدا را به جای می آوریم نباید این مسئله را مد نظر داشته باشیم که در صحنه ای جهانی و یا یک محله کوچک هستیم.
ذوالقدر به نمونه هایی از فرهنگ تواضع در محیط زورخانه اشاره کرد و گفت: در ورزش پهلوانی در زورخانه ها می بینیم که در ورودی مقداری کوتاه است تا ورزشکار با تواضع وارد شود و هم چنین محل ورزش پایین تر از سطح زمین در یک گودی قرار دارد و این نکته را نشان می دهد که مسئله تواضع در میان ورزشکاران حائز اهمیت است.
وی در همین زمینه افزود: اگر به فرهنگ پهلوانی و تواضع در ورزش توجه کنیم خداوند به کار ما برکت می دهد و اثر خود را در دل و جان ما می گذارد.
جانشین فرمانده سپاه تهران در بخش پایانی سخنان خود با بیان این که قهرمان با پهلوانی به یک آرامش قلبی دست پیدا می کند و در این هنگام است که بعد از پیروزی به حریف هم تواضع کرده و احترام می گذارد عنوان داشت: ورزش یک کار مقدس است و باید توجه داشته باشیم که قهرمانی ما با پهلوانی پیوند بخورد که این مسئله نیاز به خودسازی در ورزشکاران دارد.
همچنین سردار بیگدلی معاون امنیتی دفاعی سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) گفت: زمانی که ما بعد از قطعنامه 598 در تهران مستقر شده بودیم برنامه های ورزشی را در آن زمان در رشته جودو دنبال می کردیم و امروز که 22 سال از آن روز می گذرد، شاهد هستیم که 450 نماینده در رشته های مختلف ورزشی شرکت می کنند و باید به برپا کنندگان این مراسم تبریک گفت.
معاون امنیتی دفاعی سپاه تهران عنوان کرد: ما با شهید مصطفی گودرزی سه کیلومتر پیاده به سمت پادگان دوکوهه حرکت می کردیم و در آنجا به باشگاه ورزشی راه آهن برای ورزش می رفتیم و ما زمان های ورزشی را بین عملیات ها انجام می دادیم.
سردار بیگدلی با اشاره به جوانمردی و سیرت شهدا تصریح کرد: کسانی که امروز به نام آنها مسابقات ورزشی را برگزار می کنیم شهدایی هستند که به ما اخلاق و جوانمردی را یاد داده اند و ما همواره باید اخلاق ارزشی را از آنها یاد بگیریم.
وی تاکید کرد: ورزشکاران نباید فقط جویای نام باشند، بلکه باید جویای جوانمردی و پهلوانی باشند و زمانی که سیرت ورزشکاران سیرت قهرمانی باشد، آن سیرت جاودانه خواهند ماند. چرا وقتی پیشکسوتی وارد می شود همه به احترام آن می ایستند چون آن سیرت جوانمردی را به همراه دارد و ورزشکار مانند درختی می ماند که هرچه پر بار تر باشد سرش پایین تر است.
سردار بیگدلی با ذکر خاطره ای از شهید کریمی گفت: در زمان جنگ شهید کریمی فرماندهی لشکر را به عهده داشت و وی ورزشکاری به تمام معنا بود و در بین عملیات ها ما با او به ورزش های گروهی می پرداختیم و با ابتدایی ترین امکانات در زمان جنگ ورزش را در اولویت فعالیت هایمان قرار داده ایم و رزمندگان دفاع مقدس نشان دادند بدون پول و امکانات هم می شود ورزش کرد.