به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از روزنامه «گاردین» ، این روزنامه انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود در مقالهای نوشت: هتلی که مذاکرات هستهای در آن برگزار می شود جایی است که در سال ۱۹۲۳ نیز پیمان لوزان در همین جا به امضا رسید و بر اساس آن پایان امپراطوری عثمانی اعلام و مرزهای ترکیه جدید تعیین شد. مذاکرات هسته ای ۹۲ سال پس از پیمان لوزان در این هتل در حال برگزاری است و امکان دارد بار دیگر پیمانی تاریخی در آن جا البته به شیوه ای کاملا متفاوت به امضا برسد.
این توافقنامه می تواند آینده گسترش تسلیحات هسته ای را تعیین و روابط میان کشورهای هسته ای و رقبای غیر هسته ای آنها را دوباره تعریف کند. همچنین می تواند آغاز عصر جدیدی در روابط ایران با غرب باشد. اگر مذاکرات در لوزان سوئیس به نتیجه نرسد، زمان، پول و تلاش های صرف شده در این راه به هدر خواهد رفت. ضرب الاجل تعیین چارچوب مذاکرات پایان این ماه است و با وجودی که اختلافات میان طرفین در حال کاهش است اما هنوز مشخص نیست که آیا روند کاهش اختلافات به اندازه کافی سریع پیش می رود یا خیر.
نویسنده مقاله میافزاید: ایرانی ها کاملا خوشبین هستند به گونه ای که علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد نود درصد مسائل فنی حل شده و فقط یک مسئله مهم هنوز حل نشده باقی مانده است. اما آمریکایی ها محتاط هستند. یک مقام بلند پایه دولت آمریکا گفت مذاکرات مانند ترن هوایی شده است یک روز احساس می شود که همه چیز خوب پیش می رود و یک روز و شاید یک ساعت بعد احساس می کنید اینطور نیست. به همین علت است که این مذاکرات بسیار دشوار و چالش برانگیز شده و به همین علت است که یک روز بد بین هستیم و یک روز کمی امیدوار تر.
بر اساس این گزارش، شرکت کنندگان در مذاکرات امیدوارند جلسه کنونی در لوزان آخرین مرحله این ماراتن دیپلماتیک باشد. اما اکنون صحبت در مورد برگزاری جلسه هفته آینده و پیش از ضرب الاجل پایان مارس است. این جلسه بستگی به این دارد که مذاکره کنندگان تا چه حد به محکم بودن ضرب الاجل معتقد باشند. اگر احساس کنند که می توانند آن را به تعویق بیاندازند، در مذاکرات همه تلاش های خود را نخواهند کرد.
با این حال از نظر سیاسی زمان رو به پایان است. کنگره برای تصویب تحریم های جدید تا ۲۴ نوامبر به دولت اوباما فرصت داده است. کاخ سفید احتمالا کمی بیشتر فرصت دارد زیرا کنگره سه روز بعد از آن تاریخ تا ۱۳ آوریل تعطیل می شود. اما زمانی که کنگره که اکثریت آن را جمهوری خواهان تشکیل می دهند کار خود را آغاز کند، به طور حتم در حالتی کاملا جنگجویانه خواهد بود و این در حالی است که پیروزی نزدیک ترین متحد خارجی آنها یعنی بنیامین نتانیاهو آنها را جسورتر نیز کرده است. اگر تا اوسط آوریل توافقی حاصل نشود، کنگره تحریم های جدیدی را بر ضد ایران اعمال خواهد کرد و راه برای ادامه مذاکرات قطعا بسته خواهد شد.