به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از ایندیپندنت ، این روزنامه انگلیسی در تحلیلی نوشت: تنها برنده هاي بحران خاورميانه توليدکنندگان سلاح هستند ؛ عربستان هم یمن را از ترس حوثیهای شیعه ای که با ایرانیان همکاری می کنند(!)، بمباران می کند و هم مواضع داعش در عراق و سوریه را ، امارات هم به همین شیوه عمل می کند.
به گزارش پایگاه اینترنتی این روزنامه انگلیسی ، از طرف دیگر دولت سوریه دشمنان خود را در سوریه و دولت عراق نیز دشمنانش را در عراق بمباران می کند.
آمریکا، فرانسه، انگلیس، دانمارک، هلند، استرالیا و باور کنید یا نه کانادا هم در حال بمباران مواضع داعش در سوریه و در عراق هستند. این اقدام آنها تاحدودی در راستای منافع دولت عراق است و به طور قطع به خاطر حفظ منافع دولت سوریه نیست.
بر اساس این متن اردنی ها و سعودی ها و بحرینی ها هم مواضع داعش را در سوریه و عراق بمباران می کنند زیرا با آنها مخالفند اما پس از سوزاندن خلبان اردنی در یک قفس، حملات اردنی ها بیشتر از سعودی ها شده است.
مصری ها هم بخش هایی از لیبی را بمباران می کنند زیرا دولت اسلامی گروهی از مسیحیان مصری را در این منطقه سر بریده است. اسرائیلی ها هم تاکنون چندین بار نیروهای دولت سوریه و نه داعش را بمباران کرده اند.
نویسنده این تحلیل میافزاید: آنچه برای من جالب است این که این مبارزان هوایی در حال بمباران به هم برخورد نمی کنند و از آنجائیکه شرکت هوایی خاور میانه لبنان تنها شرکت حمل و نقل بین المللی است که پروازهایش از روی خاک سوریه عبور می کنند، برای من خیلی جالب است که پروازهایم از بیروت به مقصد خلیج (فارس) تاکنون با هواپیماهای کشورهای عربی و غربی برخورد نکرده است.
ماهیت فرقه ای و مذهبی این جنگ برای تمام افرادی که در خاور میانه زندگی می کنند، روشن است. سعودی های سنی یمنی های شیعه را بمباران می کنند و ایرانیان شیعه عراقی های سنی را. مصری های سنی هم لیبیایی های سنی را بمباران می کنند و اردنی های سنی عراقی های سنی را. اما دولت تحت حمایت شیعیان سوریه دشمنان سنی خود را بمباران می کند و حزب الله شیعه لبنان به همراه نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و تعداد زیادی از شیعیان افغان در لباس سوری ها با دشمنان سنی بشار اسد می جنگند.
در سه روز گذشته از اعضای حزب الله در لبنان خواسته شده است به حال آماده باش درآیند تا ظرف دو هفته آینده برای شرکت در یک جنگ بزرگ در تپه های قلمون در مرز شمال شرق لبنان به سوریه بازگردند مبادا داعش بخواهد وارد لبنان شود و خط تدارکاتی حزب الله را مسدود کند.
اگر می خواهید ماهیت فرقه ای این نبرد را بیشتر حس کنید کافی است به درخواست اخیر عربستان سعودی مبنی بر اعزام نیروهای پاکستانی بیشتر برای محافظت از این پادشاهی توجه کنید.
البته این درخواست یک تاکید نامعقول و غیرمتعارف هم داشت و آن اینکه پاکستان فقط سربازان سنی خود را اعزام کند.
خالد محمد در پاسخ به این درخواست فرقه ای در روزنامه نیشن نوشت: ارتش و مردم پاکستان برای نخستین بار در سال های اخیر برای از میان بردن معضل تروریسم با هم متحد شده اند اما سعودی ها نه تنها در تلاشند در بین مردم تفرقه بیندازند بلکه می خواهند ارتش را هم دچار تفرقه کنند. زمانی که یک سرباز لباس فرم به تن می کند برای کشوری می جنگد که خانه خود می داند نه برای اعتقادات مذهبی خود.
آیا سربازان پاکستانی که در سال 1991 برای نجات شهر خفجی در مرز عربستان با ارتش عراق جنگیدند و کشته شدند، همه سنی بودند؟
نویسنده در انتها با توجه به آنچه گفته شد، تاکید کرده است که برنده های واقعی این نبرد تنها تولید کنندگان سلاح هستند.
بر اساس این گزارش شرکت های ریتیون و لاکهید مارتین (Raytheon and Lockheed Martin) تنها در سال گذشته 1/3 میلیارد پوند موشک به عربستان فروخته اند اما سه سال پیش روزنامه اشپیگل ادعا کرد اتحادیه اروپا مهمترین تامین کننده سلاح عربستان بوده است و هفته گذشته فرانسه از فروش 24 جنگنده رافائل به قطر با قیمت حدود 5/7 میلیارد پوند خبر داد.
مصر هم اخیرا 24 جنگنده رافائل دیگر خریداری کرده است. در اینجا لازم به یادآوری است بخش تحقیقات کنگره آمریکا برآورد کرده است که بیشتر بودجه داعش را اهدا کنندگان خصوصی در عربستان سعودی، قطر، امارات و کویت تامین می کنند.