به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، سید نور، کارگردان نامدار صنعت سینمای پاکستان و اکبر برخورداری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور، در کنفرانس مطبوعاتی با موضوع جشنواره فیلم فجر ایران و دستاوردهای آن و نیز همکاری دو کشور برای تولید فیلم كه محل خانه فرهنگ كشورمان در لاهور برگزار شد، شركت كردند.
اکبر برخورداری، در آغاز اين كنفرانس مطبوعاتي گفت: جشنواره فیلم فجر، از سه سال بعد از انقلاب اسلامی ایران هر سال با حضور نمایندگان کشورهای مختلف برگزار میشود كه امسال نيز در بخش بينالملل آقاي سید نور، به عنوان ميهمان ویژه حضور داشت.
وی در ادامه افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، شایع شد که حکومت دینی مخالف استفاده از سینما و فناوری روز است جمهوري اسلامي صنعت سینما را نابود خواهد كرد؛ در حاليكه اصلاً اينطور نبوده و نخواهد بود. اسلام مخالف سینما و استفاده از تکنولوژی نیست و استفاده از این ابزار را براي ارتقا و تعالی بشر توصیه میکند.
برخورداري ادامه داد: سینمای ایران قبل از انقلاب اسلامی مرکز اشاعه فساد بود و حضرت امام خمینی (ره) رهبر انقلاب اسلامی ایران فرمودند: «ما مخالف سینما نیستیم، ما با مرکز فحشا مخالفیم.» از نظر امام (ره) سینما یک دستگاه آموزشی و یکی از مظاهر تمدن است که باید در خدمت مردم و تربیت انسان باشد.
وي با بيان اينكه سینما باید ذهن جوانان را آماده بازگشت و اتکا به خود كند، گفت: علامه محمد اقبال نیز بر اتکا به خود تأكید دارد. سینما و هنر باید مروج اندیشه، فکر و اخلاق در جامعه باشد. حضرت آیتالله خامنهای (مدظله العالي) رهبر معظم ایران نیز هنر سینما را برترین هنر میداند و میفرمایند: «فیلم و سینما وسیلهای بلیغ و تبیین کنندهای رسا برای ارايه برترین حقایق عالم یعنی حقیقت دین است.»
وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور، سخنان خود را اينگونه ادامه داد: مضمون فیلم باید در اصلاح جامعه و توسعه و ترقی کشور و برقراری نظم اجتماعی باشد. بعد از انقلاب اسلامی فیلمهای متعددی با اتخاذ این سیاست ساخته شد.
وی در ادامه افزود: سينمای ایران در سالهای اخیر در جشنوارههای متعدد شرکت و جوایز ارزندهای کسب کرده است و کارگردانان ایرانی با دیگر کشورها از جمله کشورهای اروپایی فیلم مشترک تولید کردهاند؛ حال چرا نباید با کشور دوست و برادر و همسایه یعنی پاکستان که از لحاظ فرهنگی مشترکات بسیاری داریم، تولید مشترک داشته باشیم؟
در ادامه سید نور، کارگردان نامدار صنعت سینمای پاکستان، ضمن تقدیر از تمامی رسانهها و نمایندگی فرهنگی ايران در لاهور گفت: فیلمهای ایرانی زیادی را تماشا کردهام و سعی کردم که چیزهای جدیدی از آنها یاد بگیرم. همین سعی و تلاش من باعث شد که به ایران بروم. البته آقای برخورداری تلاش کردند تا بتوانم در جشنواره فیلم فجر ایران شرکت کنم.
وي ادامه داد: این اولین جشنواره فیلم یک کشور اسلامی بود که در آن حضور یافتم. پيش از این در بسیاری از جشنوارههای فیلم در کشورهای مختلف شرکت کردم؛ اما برای اولین بار شاهد چنین جشنواره باشکوهی در کشور اسلامی بودم. ميهماننوازی و پذیرایی کشور ایران، به من درس اسلام را آموخت.
سيد نور ادامه داد: در این جشنواره افراد زیادی از کشورهای مختلف به همراه هیأتهای خود شرکت کرده بودند؛ ولی من تنها از پاکستان در این جشنواره شرکت کرده بودم و این امر برای کشور باعث تأسف است و بیانگر وضعیت ما در صنعت سینما است.
اين كارگردان پاكستاين در ادامه سخنان خود اظهار كرد: حجتالله ایوبی، ريیس سازمان سینمايی ايران و ريیس سابق مؤسسه فرهنگی اکو، در این جشنواره به من گفت که باعث تعحب است که پاكستان شما وزارت فرهنگ ندارد. در جواب گفتم که درست است که صنعت سینمای ما با مشکلاتي مواجه است؛ ولی من از این جشنواره و کشور ایران چیزهای فراوانی یاد گرفتم و با انگیزهای جدید سعی میکنم که در کشور خود صنعت فیلم را دوباره در جاده ترقی و پیشرفت قرار دهم.
وي افزود: همچنین مسئولان صنعت سینمای ایران اظهار كردند که آماده هرگونه همکاری و تعاون در ساخت فیلم به ویژه فیلمهای مشترک با پاكستان هستند. امیدواریم که در آینده با استفاده از تولید فیلمهای مشترک، روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور به خصوص در زمینه صنعت فیلم پاکستان، گسترش يابد.
سید نور در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران که آیا ایران فقط به دنبال آموزش صنعت فیلم پاکستان است یا در ساخت فیلمهای مشترک نيز همکاری خواهد كرد و این همکاری آیا مانند کشور هند خواهد بود که با بودجه پاكستان با کارگردان و بازیگران هندي فیلم ميسازد که در آن فقط نام پاکستان وجود دارد، گفت: ایران هیچگونه نیاز و تقاضایی برای تولید فیلم مشترک با پاکستان ندارد. این خواسته ماست که با کشور ایران فیلمهای مشترک بسازیم تا بتوانیم از آنها فیلمسازی یاد بگیریم. صنعت سینمای ما به ذات خود هیچ چیزی ندارد. ما نه سرمایه آنچنانی داریم و نه چنین تکنولوژی پیشرفتهای در اختيار داریم که در ایران استفاده میشود.
وي ادامه داد: اگر ایران درخواست ما را قبول کند و با ما همکاری کند، کمک بزرگی به صنعت سینمای ما کرده است.
یکی دیگر از خبرنگاران از سيد نور پرسيد که شما از سفر خود به ایران چه چیزی کسب کردهاید و چگونه میخواهید آن را در ادامه زندگی به کار ببندید؟ گفت: در این سفر چیزهای زیادی را از صنعت فیلم و سینمای ایران یاد گرفتم و با این امید از ایران برگشتم که به صورت جدی و با تلاش و زحمت در این زمینه ادامه فعالیت دهم. در جهان کشورهای زیادی هستند که با استفاده از فیلم خود معروف شدهاند. خود ایران نیز در جشنوارههای بینالمللی زیادی شرکت کرده و برنده نیز شده و در این زمینه موقعیت خوبی کسب کرده است.
وی در پایان با طرح اين پرسش كه چرا سینماهای کشور، فیلمهای هندی را نشان ميدهند و فیلمهاي ایرانی که برای اصلاح جامعه ساخته شدهاند را اكران نميكنند؟ گفت: در نظر دارم در سال جاری فستیوال فیلمهاي ایراني را در پاكستان برگزار کنم تا مردم كشورم با صنعت سینمای ایران آشنا شوند