به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، به نقل از ایرنا، وی این مطلب را در روز امضای کتاب خود با عنوان «چه ترکیه ای می خواهیم» در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص تحولات اخیر در شمال سوریه و در طول مرزهای ترکیه مطرح کرد.
به گزارش روز یکشنبه تارنمای خبری تحلیلی خبر 7 ترکیه، مرز این کشور با سوریه به سه بخش تقسیم شده است. یک بخش در کنترل دولت سوریه، یک بخش کوچک در کنترل کردهای سوری و یک بخش بکلی در کنترل گروه تکفیری – تروریستی داعش قرار دارد.
"باشوغ" با اشاره به اینکه چنین وضعیتی در مرز 910 کیلومتری ترکیه با سوریه، تهدید امنیتی و مایه نگرانی این کشور است، گفت: متاسفانه ما شرایطی را که در گذشته با مرز عراق مواجه بودیم، اکنون بسیار وخیم تر از آن را با سوریه روبرو شده ایم.
وی تنها شرط تغییر وضع موجود در مرز ترکیه با سوریه در چارچوب حقوق بین المللی را حمایت از دولت بشار اسد دانست و گفت: این بهترین گزینه برای مقابله با شرایط پیش آمده در سوریه است و این دولت دمشق است که باید برای کنترل مرزهای خود مبارزه کند، اما شرایطی پیش آمده که اکنون نیروهای ائتلاف بین المللی، آمریکا و ایران در سوریه حضور دارند و وضعیت بسیار پیچیده شده است.
رئیس پیشین ستاد فرماندهی ارتش ترکیه در حالی بر لزوم رویکرد ترکیه از سیاست خود در قبال سوریه و انصراف از حمایت معارضان سوری و برقراری دوباره رابطه با بشار اسد سخن می گوید که در روزهای اخیر گزارش هایی از دستور دولت آنکارا به ارتش ترکیه برای ورود به خاک سوریه و ایجاد منطقه حائل در منطقه جرابلس در غرب کوبانی و مخالفت ارتش ترکیه از چنین تجاوزی به خاک سوریه در رسانه های این کشور منتشر شده است.
موضوع دستور دولت آنکارا به ارتش به دنبال اظهارات اخیر رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که گفت به تمام دنیا اعلام می کنیم، ما از شکل گیری دولتی در شمال سوریه و جنوب مرزهای خود به هر بهایی ممانعت خواهیم کرد، مطرح شده است.
ترکیه به دنبال بازپس گیری تل ابیض از گروه تروریستی تکفیری داعش به هم پیمانی برخی گروههای معارض سوری با حزب اتحاد دمکراتیک کردهای سوریه (PYD) ، فرار ترکمن ها و عربهای منطقه به ترکیه را به عنوان تلاشی برای تغییر ساختار جمعیتی در شمال سوریه و ارتباط بین کانتونهای کرد در منطقه ارزیابی کرده است.
روزنامه جمهوریت که روزنامه ای مخالف اردوغان و دولت آنکارا بشمار می رود در مطلبی با عنوان تنگنای دولت حزب عدالت و توسعه در قبال ایجاد کمربند کردی در شمال سوریه به دست PYD نوشته است: انتظار اینکه پس از حمله اخیر داعش به کوبانی، نیروهای PYD می توانند به سمت غرب کوبانی حرکت کنند، آنکارا را به تحرک واداشت و احمد داوداوغلو نخست وزیر ترکیه به ارتش دستور داده تا با عملیات برون مرزی در منطقه جرابلس یک منطقه حائل و امن ایجاد کند.
این روزنامه ترکیه ای در همین حال با اشاره به دشواری چنین عملیاتی نوشته است: ولی در کنار موازنه های پیچیده در سوریه، منطقه و سطح بین المللی، وضعیت داخلی در ترکیه (فرایند تشکیل دولت ائتلافی)، انجام چنین عملیاتی را با تنگنای جدی روبرو کرده است.
نقطه جالب توجه اینکه تاکنون هیچیک از مقامات ترکیه به انتشار گسترده چنین مطالبی در رسانه های این کشور که با توجه به وجه مشترک و تشابه در متن خبرها، گویا از یک منبع تغذیه شده، واکنشی رسمی نشان نداده است.
در شرایطی که پس از انتخابات 17 خرداد، موضوع تشکیل دولت ائتلافی در آنکارا مطرح است و یک دولت مستعفی روی کار می باشد، چنین تصمیمی به چه شکل می تواند اجرا شود، روشن نیست.
رسانه های نزدیک به دولت آنکارا امروز گزارش داده اند طرح ورود ارتش به شمال سوریه آماده است و دولت آنکارا با استناد به مجوزی که از مجلس ترکیه برای عملیات برون مرزی در دست دارد، نیازی به اخذ مجوز جدید ندارد و با همین مجوز می تواند دستور عملیات برون مرزی به ارتش بدهد.