به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز برگزار شد از حضور حماسه آفرین ملت ایران در پاسداشت و نگهداشت ابتکار سیاسی بزرگ امام تشکر کرد و اظهار داشت: با توجه به گرمای شدید و شب قدر شاهد حضور چشم گیر مردم در راهپیمایی روز قدس در تهران و سراسر کشور بودیم. این راهپیمایی در سراسر جهان و حتی در آمریکا هم برگزار شد و حرکتی که جمهوری اسلامی آغاز کننده آن بوده امروز تبدیل به نمایشی با شکوه و جهانی شده است که در نوع خود بی نظیر است.
وی ادامه داد: این حرکتی که از ایران آغاز شد ابتدای کشورهای جهان اسلام را فراگرفت و سپس در سراسر جهان و کشورهای اروپایی و آمریکایی هم مردم به صورت خودجوش این راهپیمایی را برگزار می کنند این نقش آفرینی ملت ایران در صحنه های بین المللی نشان می دهد که می توانند کارهایی انجام بدهند که فراتر از منطقه و حتی جهان را هم در پیش گیرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به ابلاغ سیاست های کلی برنامه ششم از سوی رهبری اشاره کرد و افزود: دولت براساس برنامه ششم توسعه بودجه سال 95 را تنظیم و به مجلس ارسال خواهد کرد بنابراین گام مهمی در توسعه کشور صورت می گیرد نکاتی مهمی در سیاست های کلی برنامه ششم آمده است که در اختیار رسانه ها هم قرار گرفت و بنده به دو نکته مهم آن اشاره می کنم.
رضایی رشد اقتصادی هشت درصدی و دستیابی به رتبه اول علمی و فناوری در منطقه را دو نکته مهم برنامه ششم توسعه عنوان کرد و ادامه داد: ممکن است عده ای فکر کنند که با توجه به تحریم ها و اینکه قیمت نفت هم پایین آمده ما نمی توانیم به رشد اقتصادی هشت درصد دست پیدا کنیم اما براساس بررسی هایی که انجام داده ایم به این نتیجه رسیدیم که می توانیم به این رشد برسیم چرا که ما در این رشد اقتصادی منافع ملی را در نظر گرفته ایم البته ممکن است سال های اول این رشد کم باشد اما سال های آخر می تواند تامین شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد دستیابی به رتبه اول علمی و فناوری در منطقه تصریح کرد: دستیابی به رتبه اول علمی و فناوری در منطقه امکان پذیر است و مقام معظم رهبری هم برمسئله نظارت بر اجرای این سیاست ها تاکید کردند از آنجایی که برنامه نظارتی مجمع تشخیص به تصویب رسیده است می توانیم بگوییم که برنامه ششم اولین برنامه ای است که همراه با یک نظارت لحاظ خواهد شد.
وی تاکید کرد: از دولت محترم مخصوصا سازمان برنامه و بودجه و آقای نوبخت، آقای پورمحمدی کارشناسان دولت اعضای وزارتخانه ها، نمایندگان مجلس و کارشناسان دانشگاه ها تشکر و قدردانی می کنیم که در تهیه این برنامه ما را یاری کردند. این برنامه چندی پیش خدمت مقام معظم رهبری تقدیم شد و ایشان هم با اصلاحاتی که انجام دادند در 80 بند این برنامه را ابلاغ کردند و از این به بعد سال آینده براساس برنامه ششم توسعه عمل خواهد شد.
وی به بررسی سیاست های کلی محیط زیست در مجمع تشخیص اشاره کرد و در این مورد گفت: امروز شش بند از سیاست های کلی محیط زیست را تصویب کردیم و فکر می کنم در جلسه آینده بررسی سیاست های کلی محیط زیست به اتمام و تصویب برسد و سپس خدمت مقام معظم رهبری ارسال خواهد شد به محض تصویب سیاست های کلی محیط زیست اینها در برنامه ششم مورد ملاحظه قرار می گیرد چرا که برخی کارشناسان انتقاد کرده بودند که چرا در برنامه ششم صحبتی از سیاست های محیط زیست نیست اما ما اینها را به صورت یک جا تصویب می کنیم و این سیاست ها در برنامه ششم و هفتم مورد ملاحظه قرار می گیرد.
وی نسبت به شکل گیری اسرائیل دوم هشدار داد و در این مورد گفت: اسرائیل در حال شکست خوردن است و برای جبران شکست هایش هرازچندگاهی به کمک حامیانش مدل جدیدی را ارائه می کند مثلا حمله بوش به عراق و افغانستان در جهت جبران همین شکست های اسرائیل بود.
وی تصریح کرد: توطئه جدیدی را با ایجاد داعش طراحی کردند تا بتوانند شکست های اسرائیل را جبران کنند قریب به ده هزار نفر از مسلمانان تندرو افراطی و منحرف را از اروپا فرانسه آمریکا و کل جهان غرب جمع آوری کردند و در شمال عراق و سوریه اینها مستقر شدند و بخشی از این دو کشور را در اختیار گرفتند و با سکوت و حمایت های پنهان شان قصد دارند اسرائیل دومی بسازند که در مجاورت مرزهای فلسطین است و منطقه ای شکل بگیرد که از نیل تا فرات را که اسرائیل نتوانست به دست آورد آنان با داعش ایجاد کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: اگر اسرائیل خودش می توانست از نیل تا فرات را ایجاد کند هیچ گاه داعش را ایجاد نمی کردند داعش برای این به وجود آمده طرحی که صد سال پیش غربی ها برای جهان اسلام در نظر گرفتند و اسرائیل نتوانست آن را ایجاد کند توسط داعش به وجود آورند و هدف شان این است که توسط اسرائیل دوم کارهای اسرائیل اول را جبران کنند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد چه برنامه هایی برای ختم جنایات آل سعود در یمن دارید اظهار داشت: ایران هیچ گونه دخالت مستقیمی در یمن ندارد اما حمایت های سیاسی و کمک های انسانی را انجام می دهیم کارهای رسانه ای هم در این راستا بسیار مهم است چرا که در یک سکوت برنامه ریزی شده اخبار جنایات آل سعود را در یمن منتشر نمی کنند اما رسانه های ایرانی می توانند این اخبار را منتشر کنند جمهوری اسلامی در کنفرانس اسلامی و اجلاس غیرمتعهدها نقش مهمی دارد و می تواند کمک های شایانی کند حمایت های انسان دوستانه ملت ایران هم نقش مهمی را ایفاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در یمن مشکل آب و مواد غذایی وجود دارد گفت: آل سعود مخازن آب و بیمارستان های یمن را مورد هدف قرار می دهد انتظار هم از ملت ایران این است که با تمام توان در برابر این ظلم بزرگ ایستادگی کند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد مذاکرات و سنگ اندازی آمریکایی ها گفت: آمریکایی ها هیچ راهی جز مذاکره با ایران ندارند چرا که راهکارهایی دیگر همچون حمله نظامی و تشدید تحریم ها ناکارآمد است و به بن بست رسیده و مذاکرات تنها راه آنان است بنابراین نباید آمریکایی ها سنگ اندازی کنند چرا که در حال حاضر همه قدرت های بین المللی با صورت گرفتن توافق موافق هستند.
وی ادامه داد: اروپایی ها از رفتارهای آمریکایی ها در مذاکرات گله مندند البته هر چند این گله مندی شان را به صورت علنی اعلام نمی کنند اما در جلسات خصوصی می گویند که از رفتار آمریکایی ها گله دارند. مذاکرات ما تقریبا به نتیجه رسیده است آمریکایی ها که یک عضو در 1+5 هستند نمی گذارند و نمی خواهند این توافق مسیر خوبی را پیش بگیرد و دائما در تلاش اند که امتیازات بیشتری بگیرند.
وی در پاسخ به سوالی دیگر در مورد رویکرد آمریکایی ها و 1+5 در مذاکرات و آیا اینکه هر گونه توافقی باید به تصویب شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی برسد یا خیر گفت: این مسئله مربوط به دولت و شورای عالی امنیت ملی است و مجمع تشخیص در این مورد ورود نمی کند چرا که جزو وظایف مقام معظم رهبری، دولت و شورای عالی امنیت ملی است که باید یکدیگر کار می کنند و مرتبا گزارشات خدمت رهبری ارائه می شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی در مورد اینکه پیش بینی تان از نتیجه مذاکرات چیست گفت: آقای اوباما یک ظرفیت سیاسی معین دارد و این پرونده بسیار سنگین تر از توان تصمیم گیری وی است بعید می دانم وی بتواند همه این پرونده را حل و فصل کند و نگران این هستم بخش هایی از این پرونده باقی بماند.
رضایی تصریح کرد: بوش از اوباما افراطی تر بود اما جز یکی دو قطعنامه ضعیف کار دیگری انجام نداد اما همین قطعنامه های سنگین اخیر در دوره اوباما صورت گرفته و این سنگی است که خود وی در چاه انداخته و بعید می دانم که بتواند این سنگ را از چاه درآورد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انتقاداتی نسبت به سیاست های کلی برنامه ششم وجود دارد که در آن به حوزه سیاست داخلی توجه نشده است خاطر نشان کرد: ما در سیاست های کلی برنامه ششم سیاست های کلی انتخابات را داریم که خدمت مقام معظم رهبری تقدیم شده است و در آن بسیاری از موارد سیاست های داخلی لحاظ شده است مثلا در مورد جایگاه احزاب، شفافیت برگزاری انتخابات و چگونگی ورود کاندیداها بحث های مفصلی صورت گرفته و سیاست های کلی انتخابات و سیاست های کلی محیط زیست هم در برنامه ششم لحاظ خواهد شد.