به گزارش گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»،محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان امروز در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
وی در مورد فعالیتهای این وزارتخانه در بخش فرهنگی اظهار کرد: نظامنامه جامع فرهنگی باید در سال 83 تصویب میشد ولی در این دوره تهیه و تصویب و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد.
گودرزی در مورد فعالیتهای این وزارت خانه در زمینه ورزش همگانی نیز گفت: اقدامات بسیار موثری در زمینه ورزش همگانی در این دوره صورت گرفت. 10 درصد بودجه فدراسیونها به ورزش همگانی اختصاص پیدا کرد و شاهد رشد بیش از 10 درصدی ورزش همگانی در این بودیم.
وی ادامه داد: البته نهادهای مختلف در این زمینه اقدامات خوبی را انجام دادند و در ترویج ورزش همگانی فعالیتهای بسیاری مثبتی انجام شد. البته برخی از فدراسیونها که فعالیتهای آنان بیشتر در زمینه همگانی بود را به زیر مجموعه معاونت همگانی آوردیم. 1385 همایش پیاده روی خانوادگی نیز جزو اقدامات این دوره بوده است.
وزیر ورزش و جوانان در مورد فعالیتهای حوزه بانوان نیز گفت: برای بانوان در حوزههای همگانی و قهرمانی سرمایهگذاری خوبی شد و عنایت فدراسیونهای ورزشی نیز به حوزه بانوان بیشتر شد. چندی پیش نیز دیدیم که در بازیهای آسیایی بانوان چه اقدام بزرگی را از نظر نتیجه انجام دادند. 53 مدال طلا، 82 نقره و 82 برنز فقط در سال 93 برای بانوان رقم خورد که بسیار حائز اهمیت است.
گودرزی با بیان اینکه برنامهریزی باید فدراسیونهای ورزشی باید بسیار مهم است، گفت: باید برای فدراسیونهای ورزشی برنامهریزی مناسبی صورت پذیرد. ما میخواهیم یک فضای آرام و البته مناسب را برای فعالیت فدراسیونهای ورزشی ایجاد کنیم. امسال نیز سال سختی در پیش داریم و بیش از 80 درصد سهمیههای ایران برای المپیک 2016 در این مدت کسب میشود.
وزیر ورزش و جوانان افزود: در سال 92 تعداد 181 پروژه و در سال 93 تعداد 280 پروژه و در شش ماهه امسال 156 پروژه به اتمام رسیده است. البته این پروژهها بسیار مناسب و با کیفیت هستند. از جمله آنها میتوان به افتتاح سه ورزشگاه 5 هزار نفره را اشاره کرد. البته اعتباراتی که برای پروژههای ما وجود دارد شاید فقط به 100 پروژه برسد، ولی با فعالسازی خیرین و بخش خصوصی حدود سه برابر منابع دریافت کنیم که جای تقدیر دارد.
گودرزی در مورد اعتبارات ورزش ایران نیز گفت: چانه ورزش ایران همیشه کم بوده است. بر اساس جمعیت و گسترگی جمعیت ایران سهم ورزش کم بوده و حتی با افزایش 100 در صدی بودجه شاهد تغییر خاصی نخواهیم بود. البته مجلس نیز باید مساعدتی در این زمینه داشته باشد تا بودجه ورزش افزایش پیدا کند. برای امسال البته اعتبارات مناسبی در حوزه عمرانی در نظر گرفته نشده ولی با این حال امیدواریم تعداد قابل توجهی از پروژهها را امسال افتتاح کنیم.
او به اعتبارات فدراسیونهای المپیکی اشاره کرد و گفت: تا کنون بیش از 50 درصد از بودجه این فدراسیونها پرداخت شده است.
گودرزی افزود: یکی از برنامهها ما توجه به استعدادیابی است که حدود دو سوم آنچه مد نظر داشتیم را بدست آوردیم.
وی درباره افتتاح ٣ ورزشگاه ٥ هزار نفری با اشاره به اینکه این پروژه ها کمک زیادی به ورزش میکند گفت: البته اعتباراتی که برای پروژه ها در نظر گرفته می شود شاید در سال جوابگوی ١٠٠ پروژه باشد اما با فعال سازی بخش خصوصی تقریبا ٣ برابر آن چیزی که دولت در نظر گرفته از سایر منابع جذب شده است.
وزیر ورزش و جوانان در مورد حضور در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: حضورم در مجلس برای طرح سوال نبود بلکه نمایندگان ما را طبق روال همیشه دعوت میکنند. بحث حضورم در مجلس برای مساله تیم تراکتور سازی بود و اینکه داور زودتر از حد بخشیده شد. اعضای فدراسیون هم در این جلسه بودند و مشخص شد که طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش اجازه دخالت ندارد و فدراسیون باید در این زمینه پاسخ گو باشد.
گودرزی در مورد بحثهایی که در مورد استیضاح وی مطرح میشود نیز گفت: هنوز چیزی در مورد این مساله به صورت رسمی عنوان نشده است و همه چیز گمانه زنی است.
در ادامه این نشست خبری نصرالله سجادی معاون وزیر ورزش و جوانان در مورد وضعیت داوریهای در فوتبال ایران نیز گفت: وزارت ورزش بر اساس وظیفه ذاتی خود به همه بخشهای ورزش نظارت دارد که داوری هم شامل آن میشود. وزیر هم در این زمینه تاکید داشتند که سامان دهی خوبی در فوتبال و برگزاری لیگ شود. این موارد شامل بلیط فروشی، داوریها، برگزاری دیدارها و ... میشود.
وی ادامه داد: پیش از آغاز لیگ جلساتی را مسولان فدراسیون داشتیم و در این زمینه ورود پیدا کردیم ولی مداخلهای صورت ندادیم و تلاش کردیم که با همفکری وضعیت داوری را سر و سامان دهیم. در این مدت نیز از 7 باشگاه شکایتهایی را در مورد داوری دریافت کردم که ابراز نارضایتی میکردند.
سجادی با بیان اینکه در این زمینه جلساتی برگزار شد، گفت: به این منظور جلساتی با دپارتمان داوری و کمیته داوران برگزار شد و تذکراتی نیز دادیم که توجه بیشتری به داوریهای رقابتها شود.
در ادامه وزیر ورزش و جوانان با اشاره به بهرام افشار زاده که در این نشست حضور داشت، گفت: به نظرم آقای افشار زاده از مدیریت قبلی استقلال ورزشیتر هستند.
گودرزی در مورد وضعیت ورزش قهرمانی در ایران نیز گفت: در مورد توزیع عادلانه و متوازن باید در همه عرصههای ورزش قهرمانی وجود داشته باشد. حوزه حرفهای در ایران شاید به 10 هزار نفر نرسد و حوزه قهرمانی شاید به 100 هزار نفر نرسد و حوزه همگانی ما 76 میلیون نفر هستند. ما حق نداریم سهم این تعداد را متمرکز کنیم به کسانی که ورزش قهرمانی و حرفهای را انجام میدهند.
وی ادامه داد: همواره در مورد ورزش همگانی گفتهام که ورزش همگانی مانند یک دامنه است که از دل آن قله ورزش قهرمانی شکل میگیرد. البته در مورد قهرمانپروری نیز تاکید داریم و به آن توجه میکنیم . اینکه سال گذشته 10 درصد از بودجه ورزش به بخش همگانی اختصاص داده شد یک نکته بسیار مهم است. البته ورزش قهرمانی نیز برای ما دارای اهمیت زیادی است و یک جوان با دیدن جذابیتهای ورزش قهرمانی به سوی ورزش میآید.
گودرزی به پروژههای ورزشی در سراسر ایران اشاره کرد و گفت: برخی از پروژهها بدون در نظر گرفتن نیاز سنجی و مطالعه در استانهای مختلف کلنگ زنی شده بودند ولی ما در دوره جدید با آمایش دقیق و مطالعه و برنامهریزی اقدام به تاسیس پروژههای ورزشی میکنیم. برای مثال کشتی در استانهای شمالی دارای استعداد زیادی است و باید در آنجا سرمایهگزاری کنیم.
وزیر ورزش و جوانان در مورد وضعیت سرخابیها نیز گفت: مطمئنا سهم این دو باشگاه بسیار بیش از اینهاست. ولی این دو با مقدار زیادی بدهی به دست ما رسیدهاند و برای آنکه سرخابیهای سرپا بایستند هر کدام نیاز به 100 میلیارد تومان هزینه دارند. البته افرادی در اطراف این دو باشگاه هستند که همواره در حال ایجاد تنش برای آنها هستند. باید فضایی را ایجاد کنیم که آرامش به این دو باشگاه که سرمایههای ملی ما هستند بازگردد و دل هواداران شاد شد.
به گزارش فارس، در ادامه سجادی درباره کارهای استعدادیابی گفت: در هفت فدراسیون کار استعدادیابی را شروع کردیم. امروز 25 فدراسیون به طور منظم این کار را انجام میدهند. هفته اول آبان نمایشگاهی دو روزه داریم که قرار است فعالیتهای استعدادیابی نشان داده شود. اگرچه ممکن است شش هفته آینده این استعدادیابیها نتیجه بدهد.
در ادامه این نشست خبری گودرزی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در 22 ماه فعالیت شما به نظر میرسد بیشتر انرژی وزارت ورزش صرف فوتبال میشود تصریح کرد: ما با اکثر فدراسیونها جلسات سیاستگذاری داریم هفتهای با 4-5 فدراسیون و مسئولانشان نشستهایی را برگزار کرده و اگر کمکهای مادی نیاز داشته باشند حمایت میکنیم. این جلسات با فوتبال کمتر برگزار شده است. نکته دوم اینکه فوتبال جامعه بزرگتری است، مستقل بوده، خودشان کارشان را انجام میدهند. رسانههای مکتوب عمدتاً آنچه من دیدم به طور مطلق به فوتبال میپردازند شاید این تصور ایجاد شود عمده مسئله فوتبال است اگرچه فوتبال باید رشد کند مسائل آن نقد و بررسی شود و ما هم به رشد آنها باید کمک کنیم.
گودرزی افزود: رشتههای دیگر ما رشد داشتهاند مثل کشتی، بسکتبال، والیبال که فراتر از آسیا عبور کرده، ووشو، تکواندو، دو و میدانی، وزنهبرداری (جزو قدرتهای برتر هستیم)، کاراته، تیراندازی (که شکوفا شده و قهرمان زنان آسیا از ایران است)، تیراندازی با کمان، واترپلو، قایقرانی و حتی بوکس اخیراً توفیقاتی داشتهایم پس در این رشتهها شاهد حرکت هستیم. علاقهمند هستم فوتبال هم این مسیر را پیدا کند اما در درونش باید اتفاقاتی بیفتد. آیا شما از روند فوتبال راضی هستید؟ آنها روند رو به رشدی دارند. آیا توجه ما بیشتر به فوتبال است؟ خیر اما فوتبال جذابیت دارد و طبیعی است که سهم بیشتری به خود اختصاص دهد. به عنوان مثال کشتی 6میلیارد بودجه گرفته اما فوتبال 12 میلیارد چون گسترده است و مخاطب زیادی دارد. گردش مالی فوتبال در جهان به 500 میلیارد میرسد اما اگر همه رشتهها را کنار هم بگذاریم شاید گردش مالی آنها 100 میلیارد شود.
وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینکه به خاطر اتفاقات اخیر و باخت پرسپولیس هواداران در صفحه شخصی رئیسجمهور کامنتهایی گذاشتهاند و آیا این موضوع شما را تحت الشعاع قرار داده، عنوان کرد: اظهارنظر آزاد است. ما از گلایهها استقبال میکنیم و اگر تقصیر داشته باشیم میپذیریم. در فضای رسانه نگاه نقادانه و منطقی است. من هم از آن استفاده میکنم. آنچه شما درباره پرسپولیس گفتید باید بگویم مربی آنچه که خواسته تحقق پیدا کرده است، به عنوان مثال از نظر جذب بازیکن از همان اول هم گفته شده شما مشکل مالی نخواهید داشت، مربی هم قبلا امتحان خود را پس داده است، حتی شنیدم به او یکی از فوق ستارهها پیشنهاد شده بود که مربی پرسپولیس گفت اگر این بازیکن جذب شود باید روی نیمکت بنشیند. اینجا همه تسلیم مربی هستند. این اتفاقات افتاده حالا چه بخشی از آن مربوط به وزارت است؟
وی خاطرنشان کرد: وظیفه ما چیدمان هیأت مدیره و حمایت مادی و معنوی است. اینکه چه اتفاقی میافتد باید شرایط را دید مثل داوری که نمونهاش را دیدیم که در جای خودش قابل تحلیل است. برای استقلال و پرسپولیس از نظر مالی چیزی کم گذاشته نشده و درباره کادر دلایل مختلفی مطرح است. حتی از مدیران خواستم برای هیأت مدیره لیست بدهند که با لیست وزارت ورزش در انتخاب نفرات 10-15 درصد فرق داشت. مربی را هم هیأت مدیره انتخاب کرده است البته استقلال وضعیت نسبتاً مناسبی دارد. امیدواریم پرسپولیس هم از این وضعیت خارج شود.
در ادامه این نشست سجادی درباره آخرین وضعیت فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشوند گفت: انتخابات دوومیدانی شهریور انجام میشود. برای اتومبیلرانی هم ثبتنام شروع شده، زمان انتخابات تنیس روی میز را به زودی اعلام میکنیم. درباره جودو هم طی هفته آینده نتیجه را اعلام خواهیم کرد.
گودرزی در ادامه درباره وضعیت جودو عنوان کرد: استعفایی که رستگار داده هنوز موافقت نشده باید از عزل و نصبها و فضاسازیهای بیمورد جلوگیری شود. فضای ورزش نیاز به آرامش دارد. هر زمانی به مرحله نهایی رسید نتیجه را میگوییم. فعلاً رئیس فدراسیون قانونی است.
به گزارش فارس، سجادی در این نشست درباره ضعف در ورزش پایه عنوان کرد: اگر بخواهیم سرمایهگذاری وسیع کنیم شرایط فعلی اجازه نمیدهد اما موضوع مهم استعدادیابی در 6 فدراسیون بود که میتوانند مدال بگیرند که امیدوارم در آینده نتیجه بدهد.
وزیر ورزش در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه هزینههای زیادی با دلالی در فوتبال انجام شده و آیا بهتر نیست به جای توجه به فوتبال به سایر رشتهها بپردازید، عنوان کرد: فوتبال است و جاذبههایش. باید نگاهها خاص باشد نه اینکه همه توجهات معطوف به آن باشد.
گودرزی در ادامه درباره اینکه بهتر نیست از امتیاز ورزشگاه شهید شیرودی برای مشارکت تجاری و افزایش بودجه کمک بگیرید، گفت: از وقتی به وزارت آمدم برای بازسازی شیرودی قرار گذاشتیم. در بودجه 93 مجوز داشتیم بعضی از اماکن را تغییر کاربری بدهیم. عزیزان در شرکت توسعه کار خوبی انجام دادند که تغییر کاربری ضلع جنوبی شیرودی یکی از این موردهاست پس میتوان در ضلع جنوبی فروشگاههایی ایجاد کرد. زمین چمن هم به عنوان نماد احیاء میشود به طوری که خطرآفرین نباشد اما سایر بخشها مدرن طراحی شده است. امیدوارم سال 94 به تصویب دولت برسانیم. در این خصوص مشارکت برخی را جلب کردیم.
وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به سؤال خبرنگاری که درباره کمیسیون اصل90 پرسید و اینکه آیا از شما کمکی خواسته شده یا خیر، تصریح کرد: آنها بعضاً مشورت میگیرند. مذاکراتی داشتهاند که گفتند به زودی نتیجه اعلام میشود. امیدوارم نتیجه زودتر مشخص شود چون برای فوتبال ما خوب نیست هرچقدر فوتبال به ثبات برسد توفیق تیم ملی را خواهد داشت.
در این نشست خبرنگاری در خصوص بحث دوپینگ در فدراسیونهای المپیکی پرسید که سجادی پاسخ داد: از سال 2013 تا امسال به صورت منظم برای تیمهایی که به خارج اعزام میشوند نمونهگیری داشتهایم ما هم بحث آموزش را داریم و هم بحث نمونهگیری. در سال 2013 ، 650 نمونه گرفتیم که این رقم در سال 2014 ، 736 تا بود. در سال 2015 با توجه به حساسیت المپیک از تمام کسانی که برای حضور در مسابقات اعزام میشوند نمونهگیری داریم. 5 ماهه اول سال 2015 ، 643 نمونه گرفتیم. طبیعی است نمونههای انجام شده مثبت شود. به خاطر همین تست میگیریم. البته ما کلاسهای آموزشی را داشتهایم که اثر مخرب دوپینگ به ورزشکاران توضیح داده میشود و خیلی مؤثر بوده است. ستاد مبارزه با دوپینگ فعالیت خود را به صورت دقیق انجام میدهد.
گودرزی در ادامه درباره استقلال و پرسپولیس و اینکه خصوصیسازی آنها به معنای این است که دیگر انجام نخواهد شد و درباره اینکه بازیکنان استقلال مشکل تغذیه داشتهاند تأکید کرد: این مشکل مانند عید سال 93 است که گفتند آجیل نداریم اما بعد لیستی آمد که رقم دریافتی آنها 800-900 میلیون بود. هرچیزی را باور نکنید. شنونده باید خودش عاقل باشد. هر بازیکنی در سطح لیگ برتر با بیسکویت نمیتواند خودش را سیر کند. وضعیت مالی دو باشگاه بد نیست و نسبت به سایر باشگاهها حادتر نیست. مثلاً یکی از تیمها حدود 13-14 درصد دریافتی داشته است. بنابراین به نسبت هفته چهارم آنچه که سرخابیها گرفتهاند از دیگران عقب نیستند.
وی در پاسخ به سؤلای مبنی بر اینکه به عملکرد خودتان چه نمرهای میدهید عنوان کرد: آنچه که مطلوب ما بوده اتفاق نیفتاده است. دوستان من همه با تجربه و صاحبنظر هستند، ما درباره اعتبار بودجه مشکلاتی داشتیم اما در خصوص رفع تعهدات توفیقاتی داشتهایم. مثلاً پاداش معوقه ورزشکاران پرداخت شده است برای 120 پروژه اعتبار داشتیم اما 400 پروژه افتتاح شد، تعداد ورزشکاران همگانی را افزایش دادیم، در اینکه از نارساییهای پنهان مانند تبانی و فساد پرده برداشته شد طبیعی است مقاومتهایی صورت میگیرد اما توفیقاتی داشتیم.
گودرزی ادامه داد: در شفافسازی فدراسیونها به طور متوسط سه بار آنها مورد ارزیابی قرار گرفتند. در انتخابات توفیقاتی داشتیم. روزی که آمدم 17-18 فدراسیون با سرپرست اداره میشدند و الآن یکی دو فدراسیون انتخاباتشان انجام نشده است. در رنکینگ وزارتخانهها در سال 93 رتبه ما 3 بود و الآن جزو وزارتخانه های موفق هستیم و رتبهمان 5 است. اکثر مدیران ما تحصیلکرده هستند و رؤسای فدراسیونها به نسبت به گذشته متخصص شدهاند. من نمره قبولی به مجموعه فعلی میدهم.
وزیر ورزش و جوانان در باره اینکه آیا خصوصیسازی سرخابیها مختومه است، یادآور شد: شرکتهای فرهنگی ورزشی مثل استقلال و پرسپولیس باید تا پایان سال 93 خصوصی میشدند اما نکته دوم این است که مؤسسات فرهنگی قابلیت واگذاری ندارند. استقلال و پرسپولیس نامشان مؤسسه فرهنگی است که از لیست خارج میشوند مگر اینکه نامشان را عوض کنیم. ما واگذاری را بد نمیدانیم و باید شرایط فراهم باشد. بخش خصوصی در ابتدا حق پخش میخواهد که طبق قانون مجاز نیست و ما به دنبال احیاء هستیم. اصلیترین درآمد از طریق حق پخش است بنابراین مقدمات خصوصیسازی فراهم نیست. از طرفی اگر گروههایی میآیند باید دارای صلاحیت باشند. در سه مرحله خصوصیسازی که واگذاری لغو شد بعضیها بدهی بانکی داشتند و بعضیها بدون رعایت تشریفات آمدند. باید ببینیم در آینده چه شرایطی فراهم میشود.
گودرزی درباره مشکلات مالی فدراسیون وزنهبرداری گفت: در این 5 ماه 52 درصد از اعتبارات پرداخت شده است که تا آخر شهریور 60 درصد میشود. آنها عقب نیستند شاید منظور مسئولان این فدراسیون از کمبود، کل بودجه بوده که اساساً پول کم است.
وی در ادامه درباره جوی که علیه مدیران اصفهانی به ویژه بعد از عدم کسب نتیجه برای پرسپولیس رخ داده و حساسیتهای ایجاد شده درباره اینکه گزارشی به شما اعلام شده یا خیر، گفت: من از رسانهها میشنوم و میخوانم، گزارش رسمی مکتوب ندارم. بنابراین شنیدهها صرفاً قابل استناد نیست، تا این لحظه هم چیزی ندیدهام.
درپایان حسنیخو در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برنامه شما درباره فساد به کجا رسید، تصریح کرد: درباره برخورد با فساد باید کار عمیق و علمی صورت بگیرد، برخوردهایی هم شده اما در ابتدا باید زمینه فساد از بین برده شود. ما گفتیم هرکس میگوید در ورزش فساد است، مدرک بیاورد. به نظر میرسد بیشتر فضاسازی است.
وی ادامه داد: کل گردش مالی وزارت ورزش 2000میلیارد است اما در یک بانک کوچک در اهواز 3 هزار میلیارد اختلاس میشود. متأسفانه بدون سند در ورزش فضاسازی صورت گرفته است. در خصوص برخورد با فساد باید شفافسازی انجام شود و این یعنی دولت از تصدیگری دست بردارد.