به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین عصر امروز با حضور محمدرضا باهنر دبیرکل و اعضای این حزب در محل این جامعه برگزار شد.
باهنر ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت سالگرد شهادت شهیدان رجایی و باهنر اظهار داشت: جامعه مهندسین اسلامی در جلسات اخیر خود در تلاش بود تا پس از به پایان رسیدن برجام و به تفاهم رسیدن ایران و 1+5 از حیث گفتگو برخی جلساتی تحت عنوان پسا تحریم برگزار نماید و تمام تمرکزش را برای بررسی این مسئله بگذارد تا بتوانیم که نقاط ضعف گذشته مان را بفهمیم و از تکرارش جلوگیری نماییم و نقاط قوت را افزایش دهیم و از بروز برخی از اتفاقات در گذشته جلوگیری نماییم.
وی افزود: بر همین اساس سه جلسه اخیر خود را میزبان طیب نیا وزیر اقتصاد زنگنه وزیر نفت و در آخرین جلسه میزبان ربیعی وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی بودیم چرا که امروز وزارت کار و تعاون به دلیل وجود مسائلی همچون تعاون تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی یکی از بزرگترین وزارتخانه های اقتصادی کشور است بر همین اساس برنامه های این وزارتخانه می تواند بر آینده اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در تشریح عملکرد دو ساله دولت با طرح این سوال که باید بررسی کنیم و ببینیم که دولت تدبیر و امید ظرف 24 ماه گذشته تا چه اندازه موفق بوده است اظهار داشت: شاید بتوان به دولت ها در رشته های مختلف نمره های مختلفی داد و این مسئله در دنیا و در میان همه امت های مختلف از جمله دموکراتیک و غیردموکراتیک مرسوم است از این رو معمولا حکام بر روی چند شاخه که در حکومت شان حساس هستند نیز تمرکز دارند.
باهنر افزود: حکومت ها علاوه بر منافع نظام منافع مردم را نیز در نظر می گیرند اما پیش می آید در میان حکومت ها برخی منافع نظام با منافع مردم در تضاد است و البته اگر این چنین شد حکومت ها منافع خود را بر منافع مردم ترجیح می دهند.
وی تصریح کرد: اما در حکومت های دموکراسی که دست شان زیر ساطور مردم است تلاش برای رضایتمندی مردم در برنامه های توسعه ای صورت می گیرد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرد: در حال حاضر توسعه انسانی که خود متشکل از هفت هشت پارامتر از جمله سطح آموزشی، بهداشت، رفاه و ضریب جینی در تمام کشورها مورد بررسی قرار می گیرد و اخیرا مشاهده می کنیم که همه کشورها شاخص رشد را به شاخص توسعه انسانی تبدیل کردند حال اگر بخواهیم براساس آن رفتار دولت را ارزیابی کنیم یکسری پارامترهایی برون زا همچون ارزش های نظام را نیز باید در نظر بگیریم.
باهنر اظهار داشت: در دولت موسوی و اصلاحات برخی افراد همواره اعلام می کردند که حکومت دینی توان دفاع از منافع ملی را ندارد حتی در برخی مواقع منافع مصالح و امنیت ملی را به خطر می اندازد حتی مثلا می گفتند فرمان حضرت امام درباره سلمان رشدی یک عرف بین المللی نیست.
وی تصریح کرد: این در حالی است که اجرا در ارزش ها و اعتقادات و یا پررنگ یا درشت کردن احکام دینی اگر در یک مصاحبه جامع تری صورت گیرد بسیاری از اتفاقات مهم را در بر خواهد گرفت حتی بد نیست ببینیم که اقداماتی که نظام جمهوری اسلامی با تکیه بر فرهنگ دینی و ایرانی انجام داده موجب رقم خوردن چه اتفاقات مهمی شده است.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: شاخص توسعه انسانی در کشور ما از سطح آموزش تا ضریب جینی گرفته همگی موجب تحولات عظیمی در کشور شده است حتی می توان گفت اقداماتی که در بحث تامین اجتماعی جامعه صورت گرفته به صورت چشم گیری موج می زند به طور مثال در شاخص بهداشت که یکی از پارامترهایی است که براساس آن مشخص می کند یک کشور تا چه اندازه در سطح بهداشت موفق بوده یا خیر می بینیم در حالی که در گذشته از هر هزار نفر نوزاد 72 نفر آنها می مردند امروز تنها از هر هزار نفر 15 نوزاد می میرد آن زمان رتبه کشورمان در آسیا 15 بود و الان از لحاظ سطح بهداشتی در میان سه کشور برتر آسیایی قرار داریم و این در حالی است که این تعداد مرگ و میر نیز در محروم ترین نقاط کشور اتفاق می افتد.
باهنر اظهار داشت: در حالی امروز شاهد هستیم که از هر 800 هزار نیروی جدید در بازار کار 86 درصد آن را فارغ التحصیلان روستایی تشکیل می دهند که در گذشته تعداد اندکی از این مقدار را فارغ التحصیلان تشکیل می دادند و می توان گفت بخش زیادی از آنها حتی سطح سوادشان زیر دیپلم بود.
وی ادامه داد: یک زمانی در حالی که دوره سوم نمایندگی ام را سپری می کردم وقتی موبایلم زنگ می خورد از جواب دادن به آن خجالت می کشیدم و امروز مشاهده می کنید که سیم کارت های فعال بیش از جمعیت کشور است تمامی اینها را می خواهم بگویم که ببینیم اگر محاسبات را از آن طرف باز کنیم آمار دیگری می بینیم.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به عملکرد دولت تدبیر و امید طی دو سال گذشته تصریح کرد: زمانی که دولت یازدهم سکان را در دست گرفته بود تقریبا تمام شاخص های اقتصاد به هم ریخته بود و تورم بالای 40 درصد و رشد اقتصادی با منفی 50 درصد ثبت شده بود حتی ضریب اشتغال از شرایط مناسبی برخوردار نبود اما ظرف دو سال مشاهده کردید که تورم کنترل شده را با رقم 13-14 درصد مشاهده کردید و دیدید که الان از تکانه شدید اقتصادی بیرون آمدیم به صورتی که امروز می بینیم برخی از اقدامات اقتصادی آثار تخریبی را روی شاخص های اقتصادی کشور ندارد.
باهنر تاکید کرد: آن زمان که جلیلی مسئولیت مذاکره هسته ای کشور را برعهده داشت لید خبر تلویزیون برایمان مهم می شد حتی شاهد تشنج قیمت ها از جمله قیمت طلا، ارز و برخی دیگر بودیم و این دو سال علاوه بر اینکه شاهد قیمت کنترل شده تورم هستیم می بینیم که این تکان های قیمتی هم بسیار کم رنگ شده البته اگر مسائل هسته ای که امروز شاهدش هستیم در دو سال گذشته رخ می داد همان تکانه های شدید اقتصادی را لمس می کردیم.
وی با بیان اینکه کنترل انتظارات تورمی از جمله اقدامات مثبتی بود که می توان به دولت تدبیر و امید نمره خوبی داد تاکید کرد: گرچه تورم با رشد صددرصدی ارتباط ندارد اما با تمهیدات مدیریت و همچنین بازی کردن با سیاست های پولی می تواند تحت شعاع قرار گیرد اما باید گفت چنانچه بازار تولید راه نیافته است و به صورت جدی حرکت نکند نگرانی ما را در بحث اقتصادی افزایش خواهد داد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تاکید کرد: در صورتی که شاهد حرکت فکری بازار تولید در کشور نباشیم می بینیم علاوه بر اینکه رکود در کشور باقی می ماند این ترس وجود دارد که این مسئله بر روی تورم نیز تاثیر بگذارد و رکود تورمی که بدترین حالت در اقتصاد است در جامعه ایجاد بشود اگرچه رشد اقتصادی ما به حدود سه درصد رسیده و حتی شاهد اقداماتی در بخش تولید انرژی هستیم اما واقعیت این است که این سه درصد جوابگوی این رکود ساده گذشته نیست.
باهنر با بیان اینکه شاخص اشتغال کشور از آمار غیرقابل قبولی برخوردار است تصریح کرد: وقتی به ما درباره اشتغال مراجعه می کنند ما هیچ حرف حسابی نداریم که بگوییم و فقط می توانیم پای حرف های آنها بنشینیم گرچه اقداماتی در این زمینه صورت گرفته اما هنوز حرکتی که بتوان ذائقه مردم را تغییر دهد نیفتاده است.
وی پیرامون بحث هسته ای کشورمان تصریح کرد: تیم دیپلماسی کشورمان با به کارگیری تخصص و علم بالا توانست کار خوبی در این زمینه انجام دهد و کارها را به جلو پیش برد این تیم توانست 80 صفحه متن برجام که شاید هر پاراگراف آن کلی کار حقوقی و کارشناسی را ثبت کرده است را در بحث هسته ای رقم بزند البته شاید طرف مقابل از یک واژه در این متن یک برداشت و ما نیز یک برداشت دیگر داشته باشیم اما در مجموع می توان گفت تلاش دولت در زمینه مذاکره با نظام بین الملل تلاش خوبی بوده است.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: اولین مذاکره اصلی جمهوری اسلامی در اوایل انقلاب با دشمن صورت گرفت که منجر به بیانیه الجزایر شد و می توان گفت علی رغم پذیرش مسئولان کلاه بسیار گشادی بر سر ما رفت تا جایی که هنوز خسارات بیانیه الجزایر را داریم می پردازیم؛ در قطعنامه 598 نیز نوع دیگری از مذاکرات ایران با صدام صورت گرفت و سومین مذاکره بزرگ کشور نیز مذاکره هسته ای ایران با 1+5 بود.
باهنر تاکید کرد: در حالی در گذشته شاهد مخالفت های نظام جمهوری اسلامی برای مذاکره با آمریکا بودیم که شاید تا پیش از این در کشور هیچ مذاکره کننده قهاری نداشته ایم از این جهت می توان گفت تیم مذاکره کننده خوش درخشید که توانست با 5 کشور ابرقدرت دنیا که همواره ادعای کدخدایی دنیا را داشت پای میز مذاکره بنشیند.
نظام به یک تصمیم واحد در بحث هسته ای خواهد رسید
وی افزود: همان گونه که مقام معظم رهبری در پاسخ به برخی دوستان حزب اللهی فرمودند نباید وارد جزئیات مذاکره شوید بنده می گویم نظام جمهوری اسلامی در مجموع یک تصمیم واحد که در آن حداکثر منافع نظام و مردم رعایت شود را خواهد گرفت.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه دولت در بحث هسته ای توانسته اقدامات خوبی انجام دهد تاکید کرد: برخی تصور می کنند که تمام شاخص های بد اقتصادی مربوط به تحریم هاست اما همان گونه که بنده در دولت دهم اعلام کردم امروز نیز می گویم شاخص های منفی اقتصادی حداکثر 30 درصد تحت تاثیر تحریم ها بوده است و هفتاد درصد باقی به دلیل عدم برنامه ریزی صورت گرفته است.
باهنر با بیان اینکه ما توانسته ایم در کارهای توسعه ای پس از انقلاب کارهای مثبتی انجام دهیم اظهار داشت: این در حالی است که برخی از پارامترهای دیگر کشور در چند سال سپری شده از انقلاب شکوهمند اسلامی درخور شان نظام نبوده است و می توان گفت حتی شاخص قابل افتخاری نداریم.
وی تاکید کرد: همان گونه که رهبر معظم انقلاب به مطرح کردند بحث اقتصاد مقاومتی و تاکید بر آن پرداختند و فرمودند که سایه این اقتصاد باید به صورت کامل بر روی برنامه توسعه ششم بیفتد نیز باید گفت در غیر این صورت ما نباید دنبال تاب آور شدن اقتصاد مقاومتی در کشور باشیم.
دولت تدبیر و امید امید مردم را به بعد از تحریم ها وصل کرده است
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تاکید کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری نفت قابل اعتماد و تکیه نیست و ما باید اقتصادمان را تاب آور کنیم بر این اساس اگر تحریم ها برداشته تنها سی چهل درصد مشکلات اقتصادی حل می شود و شصت درصد دیگر نیز باید به وسیله برنامه ریزی داخلی صورت گیرد. تولیدات داخلی اقتصاد باید از داخل و نگاهی به بیرون داشته باشد.
باهنر با بیان اینکه دولت تدبیر و امید بسیاری از امیدهای مردم را به بعد از تحریم ها وصل کرده است گریزی بر روابط ایران با آمریکا داشت و تصریح کرد: باید نسبت به این مسئله که به هیچ وجه هیچ اعتماد به آمریکا نکنیم جدی برخورد کنیم و نباید برخی تصور کنند که دیگر امروز برجام به نتیجه رسیده و بخواهند ردپاهایی را در این میان دنبال کنند این افراد باید بدانند که آمریکا به هیچ وجه برای ما قابل اعتماد نخواهد بود.
وی تاکید کرد: حتی رهبر انقلاب پس از برجام تاکید کردند که باید از نفوذ آمریکا در کشور سد محکم تر از قبلی به وجود بیاوریم حتی یک زمانی محوریت بحث های ایشان موضوع تهاجم فرهنگی بود و از واژه هایی همچون شبیخون فرهنگی و ... استفاده می کردند که البته می توان گفت متاسفانه خیلی از گوش های ما در آن زمان سنگین بود.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تاکید کرد: ما باید در کنار بحث اقتصاد مقاومتی فرهنگ مقاومتی و سیاست مقاومتی نیز داشته باشیم و کشور را در برابر حوادث ظالمانه و غیرظالمانه تاب آور کنیم بر این اساس طبق گفته مقام معظم رهبری نفوذ آمریکا از هیچ بعدی نباید رخ بدهد.
باهنر در ادامه صحبت هایش به خاطراتی از حضرت امام خمینی پرداخت و اظهار داشت: زمانی که کتاب تاریخ صدر اسلام را می خواندم رفتارهای حضرت امام و مبارزات ایشان در تشکیل حکومت اسلامی را شبیه به رفتارهای پیامبر (ص) می دیدم که از سال 42 تمام وقت خود را صرف ساخت امت اسلامی کردند.
وی ادامه داد: در حالی که برخی علمای حوزه در آن زمان اعلام می کردند که اسلام نباید وارد سیاست شود چرا که هر اتفاق ناگواری باعث می شود تا آبروی دین هم برود و باید دین را قدسی باقی بداریم امام در قبال این حرف ها فرمودند هیچ رکنی را در اسلام سراغ ندارم که سیاسی نباشد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرد: در زمان دستگیری امام در سال 42 و ماجرای تبعید ایشان زمانی که ساواک به امام گفتند سربازهای شما کجاست ایشان فرمودند سربازهای من در گهواره ها هستند و این حرف پیام امام را افرادی همچون شهید باهنر، بهشتی، مطهری، رجایی و ... درک کردند؛ این افراد از آن پس احساس کردند که ماموریت شان این است که سربازهای امام را بسازند و دقیقا کار فرهنگی انقلابی و نه محافظه کارانه را از همان لحظه آغاز کردند.
باهنر با بیان اینکه از سال 57 عمر حضرت امام صرف تاسیس دولت اسلامی شد تاکید کرد: تمامی اقدامات برای تشکیل نظام جمهوری اسلامی از رفراندوم گرفته تا قانون اساسی مجلس و ... همگی تلاش های حضرت امام در طی سال های 57 به بعد بود.
وی تصریح کرد: برخی از یاران انقلاب مسئولیت ویژه خود را کارهای فرهنگی می دانستند همچون شهید باهنر و رجایی که سابقه رفاقت بیست ساله با یکدیگر داشتند و بعد از پیروزی انقلاب تمام تلاش خود را در بحث فرهنگ و کارهای فرهنگی انجام دادند حتی زمانی که شهید باهنر رای اعتماد خود را برای نخست وزیر شدن گرفت طی مصاحبه ای اعلام کرد که قبل از رای اعتماد چهار بچه و الان ده میلیون بچه دارم و باید اینها را تربیت کنم حتی بنی صدر می گفت شهید باهنر فردی است که یک دفعه موشکی را رها می کند و کل کارهای ما را خراب می کند.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تاکید کرد: این بزرگواران از بن دندان باور داشتند که اگر انقلاب اسلامی حرفی داشته باشد آن حرف فرهنگی است نه اقتصادی از این رو سالی که رهبر انقلاب سال فرهنگ معرفی کردند همواره می فرمودند که فرهنگ روح و خون جامعه است و این خون سالم می تواند به جسم شادابی و خلاقیت ببخشد و این آدم آن زمان به معنی واقعی کلمه اصلاح طلب خواهد بود.
باهنر تاکید کرد: یک زمانی رهبر انقلاب طی سخنرانی به ما اعلام کردند که ما اصلا اصولگرای غیر اصلاح طلب و اصلاح طلب غیر اصولگرا نداریم هر اصولگرایی باید اصلاح طلب باشد ایشان همواره اعتقاد داشتند که اصلاح طلبی در ذات اسلام است البته باید این گفت این اصلاح طلبی با آن رفتارها و رویکردهای ساختارشکنانه منافات دارد.
وی تاکید کرد: امیدواریم که همگی همراه با بصیرت به مسیر خود ادامه دهیم که البته می توان از شاخص های بصیرت دشمنی شناسی وظیفه شناسی و وقت شناسی را نام برد چرا که کسی که وظیفه اش را بشناسد می تواند به درستی در برابر مسائل واکنش نشان دهد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین پیرامون تشکیل کمیسیون ویژه برجام اظهار داشت: مجلس طی تصویب ماده ای دولت را مکلف کرد که به هر نتیجه ای در بحث هسته ای رسید مجلس را در جریان بگذارد از این رو پس از مذاکرات ژنو ظریف و تیم مذاکره کننده گزارش مفصلی را به مجلس ارائه دادند و یک ترجمه از متن برجام را که در ابتدا نوشته شده بود غیررسمی و چند روز بعد هم رسمی شد را به مجلس اعلام کردند.
باهنر تاکید کرد: کمیسیون امنیت ملی به صورت کامل بر حکم اجرای مفاد تفاهم نامه نظارت دارد اما کمیسیون ویژه برجام به طور جدی این متن را بررسی می کند.
وی تصریح کرد: خیال تان راحت باشد که از همه جای نظام فقط یک صدای نافذ حقوقی و تصمیم گیری واحد بیرون می آید باید بدانیم که مسئله تفاهم نامه نباید به یک اختلاف در کشور تبدیل شود چرا که تا پیش از هشدار رهبری هم موافقین و هم مخالفین این توافق نامه می خواستند تا از برجام به نفع خود یک کلاه بسازند.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین گفت: رئیس جمهور از لحاظ ساختار گذشته قطعا یک فرد اصولگراست این در حالی است که برخی می خواستند وی را یک اصلاح طلب بخوانند و من می گفتم اگر این گونه است باید یک سخنرانی از قبل از رئیس جمهور شدن وی به نفع طیف اصلاح طلب بیاورید و در آن صورت بنده حرف شما را می پذیرم در حالی که من ده ها فیلم سخنرانی از وی که بیانگر اصولگرایی بودن آن در آن زمان است را به شما نشان می دهم.
باهنر تاکید کرد: روحانی ساختارا اصلاح طلب نیست اما در انتخابات ریاست جمهوری خود را مدیون جریان اصلاح طلبی می دانست اما وی باید بداند که صددرصد در اشتباه است چرا که حتما یک درصدی از اصولگرایان هم به وی در انتخابات رای دادند.
وی تاکید کرد: روحانی از قدیم خود را یک اعتدالگر می دانسته اما در انتخاب نیروهای خود در رده های بالا افرادی که سابقه حزب اصولگرایان را داشته باشند مشاهده نمی کنیم این در حالی است که وی اعلام کرده از معتدلین اصلاح طلب و نه ساختارشکنان در ترکیب کابینه خود استفاده کرده است.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: این روزها رئیس جمهور خیلی از اختیارات خودش استفاده می کند. این روزها شاهد اظهارنظر شخصی رئیس جمهور هستیم و باید گفت وی برای تصمیم گیری در مسائل کشور خود را معطل نمی کند.
باهنر افزود: مهندسین فعال معتقدند که نظام مهندسی نباید دولتی باشد و آن را یک نظام غیردولتی می دانند که این حرف درستی است از این رو نجابت با دیگر همکاران را در نظام مهندسی مسئول کردیم تا بتوانند به ایفای نقش بپردازند.
وی پیرامون بحث هسته ای تصریح کرد: برجام نمی تواند ما را از حرکت رو به جلو باز بدارد ما در کمک به دوستان خودمان در منطقه و همچنین دنبال کردن فعالیت های موشکی مان همچنان ثابت قدم هستیم اما اینکه بگوییم آیا طرف مقابل می تواند تحریم ها را برگرداند یا خیر باید گفت تا زمانی که طرفین احساس کنند بازی برد برد است به تعهدات شان پایبند هستند حتی اگر زمانی ما احساس کنیم که منافع ملی مان ایجاب می کند می توانیم زیر این توافق نامه بزنیم.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه برخی خبرها حاکی از این است که اصلاح طلبان می خواهند لاریجانی را سر لیست خود قرار دهند تصریح کرد: اصلاح طلبان اگر بتوانند لیستی داشته باشند و بخواهند خودشان را نشان دهند تخم مرغ هایشان را در سبد لاریجانی نمی گذارند لاریجانی جزو طیف اصولگرایان است.
باهنر پیرامون بحث هسته ای تاکید کرد: برخی می گویند مجلس منفعلانه با برجام برخورد می کند درحالی که حتی اگر خانه ملت بخواهد پروتکل الحاقی را تصویب یا رد کند آن را به صورت آزمایشی به دولت واگذار می کنند و مصلحت نظام را می داند که دولت اجرای آن را به صورت داوطلبانه انجام دهد تا تمام جوانب آن در نظر گرفته شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بعضی از دوستان تمام مسائل را صفر و صد می بینند اگر از این افراد بخواهیم جمعی از اصولگرایان را معرفی کنند شاید در نهایت تعدادی کم از این افراد را در یک فولکس جای دهند. ما می گوییم اصولگرایی آن قدر طیف وسیعی است که مجلس هشتم و نهم و دهم را در بر گرفته است و امیدواریم که مجلس یازدهم را نیز با حضور این طیف شاهد باشیم.