به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدحسین مقیمی معاون سیاسی وزیر کشور در حاشیه همایش منطقهای اعضای ستاد انتخابات استانهای سمنان، گلستان و مازندران در ساری در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: 250 مجموعه احزاب و گروه های سیاسی دارای مجوز در کشور فعال هستند که مورد حمایت وزارت کشور قرار میگیرند.
وی گفت: در زمان انتخابات سخنرانهای زیادی ازسوی گروهها دعوت میشوند که باید در چار چوب قانون فعالیت کنند.
مقیمی با بیان اینکه فعالیت گروهها و احزاب سیاسی شناسنامه دار در کشور مشکلی ندارد؛ مورد حمایت وزارت کشور قرار میگیرند و امنیت جلسههای آنها را تامین میکنیم خاطرنشان کرد: اگر سخنرانان در زمان انتخابات خلاف بگویند، بر اساس قانون با آنها برخورد می شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: احزاب مجوزدار میتوانند جلسههای خود را تشکیل دهند و در واقع احزاب ناظران اصلی جامعه خواهند شد.
مقیمی با بیان این که احزاب بهتر عملکرد دولت را نقد و اشکالها را مطرح و راهکار ارائه میکنند، گفت: کارهای اجرایی دولت با نقد احزاب به نتیجه میرسد.
وی افزود: دولت تدبیر و امید از اول گفته بود که نقد را میپذیرد و حتی نقد افرادی را که با دولت زاویه دارند نیز پذیراست.
مقیمی با بیان اینکه مدیران اجرایی، استانداران و فرمانداران همکارانی را انتخاب میکنند که بتوانند با آنان کار کنند و مسئولیتپذیر باشند، گفت: تغییر مدیران با تصمیم استانداران است و وزارت کشور دخالتی ندارد.
قائم مقام وزیر کشور در امور سیاسی و رئیس ستاد انتخابات کشور یادآور شد: انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در یک سوم حوزههای انتخاباتی، الکترونیکی برگزار میشود.
وی با اشاره به این که 25 مرحله یا فرایند در انتخابات وجود دارد که 23 فرایند آن الکترونیکی صورت میگیرد، بیان کرد: دو مرحله رای گیری و شمارش آرا هنوز دستی است که در یک سوم حوزه های انتخابیه در انتخابات آینده در تمام مراحل ماشینی انجام می شود.
وی ادامه داد : دولت اعتبار یک سوم از حوزه های انتخاباتی کشور را برای ماشینی کردن اخذ رای تامین کرده که در حوزه سخت افزاری درحال انجام است.
معاون وزیر کشور گفت: برگزاری انتخابات ماشینی با تفاهم مجریان انتخابات و شورای نگهبان به عنوان ناظران انجام می شود.
وی گفت: سیاست دولت مشخص است؛ دولت برنامه ای را ارائه کرده و متعهد به اجرای آن است و برای این تعهدات همکارانی را انتخاب میکند و مدیرانی که همراه باشند و سیاست دولت را اجرا کنند می مانند و اگر هم نیاز به تذکر، آموزش و تغییر مدیری باشد، اجرا میشود.
معاون وزیر کشور گفت: ما به دنبال این هستیم که مطالبات مردم را تامین کنیم و زمانی این امر محقق میشود که مدیران همراه و متعهد باشند.
وی در مورد اهمیت صلاحیت افراد در انتخابات گفت: تائید یا رد صلاحیت داوطلبان براساس بررسی اسناد ارائه شده است و مجری انتخابات بر استعلام از چهار مرجع اسناد را بررسی میکند.
وی با بیان اینکه وزارت کشور دائم با شورای نگهبان ارتباط دارد، بیان داشت: فرایند انتخابات بر اساس قانون و آیین نامه های مصوب مجلس شورای اسلامی اجرا میشود.
مقیمی گفت: برای وزارت کشور از روز ثبت نام داوطلبان تا زمان تائید صلاحیت فرقی ندارد که چه کسی از چه گروهی است و براساس قانون عمل میکند.
وی ادامه داد: مجریان انتخابات تکالیفی برعهده دارند، سعی بر آن است تا حقی از کسی ضایع نشود و داوطلبانی که قانون به آنها اجازه ورود می دهد، وارد میشوند.
وی گفت: از کارت ملی و شناسنامه در انتخابات آینده استفاده میشود و ثبت احوال در صدور کارت ملی همکاری لازم را دارد.