به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه تلویزیونی بی بی سی با اعلام این مطلب و با بررسی حضور زنان در انتخابات عربستان، آن را تحولی مهم توصیف اما در عین حال تأکید کرد با آنکه آنها حق رأی دارند اما حقوق زنان در این کشور با چالشهای زیادی روبروست.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، این هفته اتفاقی چشمگیر در عربستان سعودی رخ می دهد زیرا قرار است انتخابات شوراهای شهر و روستا در این کشور برگزار شود.
برای اولین بار به زنان اجازه داده شده است در این انتخابات، عربستان سعودی حق رأی داشته باشند و نامزد انتخابات هم شوند.
نهصد زن عربستانی در کنار حدود شش هزار مرد برای این انتخابات نامزد شده اند. این افراد برای مشخص شدن تکلیف سیصد کرسی با یکدیگر رقابت می کنند. سئوال مطرح این است که این انتخابات تا چه اندازه نشان دهنده حرکت این پادشاهی محافظه کار به سمت برابری جنسیتی است؟
اولی گرین خبرنگار شبکه در گزارشی از ریاض گفت:« وقتی از بالا به شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی نگاه می کنیم ، شهری گسترده دیده می شود که به شدت تحت کنترل است. اگر هم تغییری در این شهر رخ بدهد، به صورت تدریجی خواهد بود. زنان عربستانی که با محدودیتهای زیادی مواجهند حالا با این انتخابات، بارقه ای از دموکراسی را مشاهده می کنند.
نامزدهای زن برای انتخابات تبلیغات می کنند. آنها می گویند انتخابات عربستان ، روزی تاریخی برای زنان این کشور است. اما باید توجه داشت زنان عربستانی هنوز اجازه رانندگی ندارند. زنانی که در این کشور رانندگی و تصاویر خود را منتشر کرده اند زندانی شده اند. یکی از زنانی که این کار را انجام داده بود و هفتاد و سه روز به زندان افتاد برای انتخابات عربستان نامزد شد اما رد صلاحیت شد.
البته لوجیان الهسول به رد صلاحیتش اعتراض کرد و در نهایت توانست در گردونه انتخابات وارد شود. او می گوید راه طولانی پیش روی زنان عربستانی است. به گفته لوجیان الهسول سالها طول خواهد کشید تا زنان عربستانی به حقوق جنسیتی برابر در کشورشان دست پیدا کنند و خود او آن قدر زنده نخواهد ماند تا چنین روزی را ببیند. او معتقد است تغییرات برای احقاق حقوق زنان در عربستان، باید تدریجی و گام به گام باشد. البته شماری از فعالان حقوق زنان در عربستان ازقبیل عزیزه یوسف این انتخابات را تحریم کرده اند. به گفته عزیزه یوسف، زنان عربستان پیش از آنکه در انتخابات شرکت کنند باید از حقوق شهروندی کامل بهره مند باشند و شرکت زنان در انتخابات، نوعی ظاهرسازی است. در حالی برخی در عربستان شمارش معکوس را برای انتخابات شروع کرده اند که برخی دیگر در این کشور برای اعدام شمارش معکوس می کنند. سازمان عفو بین الملل که از سازمانهای فعال در زمینه حقوق بشر است اعلام کرده است امسال بیش از یکصد و پنجاه نفر در عربستان سعودی اعدام شده اند که بالاترین رقم اعلام شده اعدامی ها در این کشور در دو دهه گذشته است. این نگرانی وجود دارد که پنجاه زندانی دیگر بزودی در عربستان اعدام شوند. مقامات سعودی می گویند دستگاه قضائی این کشور مستقل است و هرگونه مداخله خارجی را در امور داخلی این کشور رد می کند. اما به هرحال، پادشاه جدید عربستان یعنی ملک سلمان به خوبی می داند که پادشاهی او به شدت تحت نظر است.»
هر زنی حق رای دارد ولی شرطه ها (پلیس) حق بازداشت زنانی را که در جلوی صندوق دیده شوند را دارند.