به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی پورعلی مطلق، دبیر ستاد انتخابات کشور دقایقی پیش در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین آمار داوطلبان در روز گذشته اظهار داشت: آخرین آماری که روز گذشته از ابتدای ثبت نام تا پایان آن داشتیم 897 نفر ثبت نام کننده برای شرکت در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلایم است. همچنین 153 نفر برای شرکت در پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری اعلام کردند.
وی گفت: دو نفر از داوطلبین انتخابات مجلس خبرگان خانم و 41 نفر از 897 نفر داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز خانم هستند.
پورمطلق در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این تعداد آمار شامل افرادی که پرونده شان هنوز تکمیل نشده است تصریح کرد: بله آنها نیز جزو این آمار هستند.
دبیر ستاد انتخابات کشور در خصوص جوان ترین و مسن ترین افراد داوطلب یادآور شد: 92 سال بالاترین سن و 27 سال کمترین سن داوطلبین است.
پورمطلق همچنین بیان داشت: تهران و قم بالاترین آمار حوزه انتخابیه برای ثبت نام را داشته اند.
وی افزود: صلاحیت کاندیداها براساس جدول زمان بندی همراه با تشکیل هیئت اجرایی برای مجلس شورای اسلامی رسیدگی به صلاحیت نامزدهای مربوط به مجلس را دارد اما برای مجلس خبرگان بعد از پایان ثبت نام که روز چهارشنبه است تمام پرونده ها به شورای نگهبان ارسال می شود و فقهای شورای نگهبان آن را مورد بررسی قرار می دهند.
پورمطلق در خصوص امکان تمدید روز فرآیند ثبت نام داوطلبین بیان داشت: این امکان وجود ندارد و در هیچ دوره ای نبوده و قانون نیز این را مشخص نکرده است تنها به داوطلبین اعلام می کنیم که ثبت نام خود را به روزهای پایانی موکول نکنند. ساعت ثبت نام تا 16:30 مقرر شده اما اگر کاندیدایی برای ثبت نام خود اقدام کند این فرآیند نیز انجام خواهد شد.
دبیر ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که آیا امکان جابه جایی حوزه های انتخابیه وجود دارد یا خیر تصریح کرد: داوطلبان 15 روز قبل از رای گیری می توانند نسبت به تغییر حوزه های انتخابیه اقدام کنند.
پورمطلق در پاسخ به سوالی با اشاره به افرادی که در دوره های قبل رد صلاحیت شدند گفت: رد صلاحیت شدن مانع از ثبت نام نیست اما فرآیند مربوط به رسیدگی پرونده آنها وجود دارد.